„Jen k němu všichni vzhlížíme!“ pronesl hráč kola Petr Pejša a přenechal rozhovor Lukáši Batkovi. „Těší mě, když se o mě lidí baví,“ zní reakce nejlepšího střelce soutěže

Hlasování o nejlepšího hráče se strhlo do souboje mezi útočníky a týden starý triumf zopakoval Petr Pejša, který však přenechal rozhovor druhému v pořadí. Lukáš Batka, nejlepší střelec soutěže s již jednadvaceti góly, se tedy ujal rozhovoru a odpověděl nám na několik otázek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vzkaz PETRA PEJŠI
„Chtěl bych předat možnost rozhovoru svému soupeři Lukáši Batkovi. Velký respekt před ním a jeho střeleckým umem! Poděkovat musím opět bráchovi a kamarádům (jmenovitě Dýny a Jiřina (úsměv)). To největší poděkování patří všem klukům z Lokády… Díky nim mám tu možnost se takto zviditelnit! Zápas s Domažlicemi byla radost hrát, soupeř hraje ofenzivní pohledný fotbal. Pokud by všechny zápasy měly takovou úroveň, bylo by to pro diváky jen a jen dobře.“
Rozhovor s Lukášem Batkou: Hráčem kola jste se sice nestal, ale Petr Pejša vám přenechal tu čest, abyste nám poskytl rozhovor. Ceníte si tohoto gesta? Na vaší adresu se navíc vyjádřil, že k vašemu střeleckému kontu všichni vzhlíží.
Velmi si toho cením. Já jsem vděčný za každou věc. Těší mě, když se o mě lidí baví, koho by to netěšilo?!
Zápas s Pískem vám však vyšel. Dvěma góly jste se posunul k ataku třetí desítky vstřelených gólů. Už se pomalu blížíte k bilanci co zápas, to gól. Stíháte je vůbec počítat?
Jsem rád za celý tým, že jsme doma získali tři body. Vždyť my jsme na jaře v devadesáti minutách porazili jen Vyšehrad. To víte, že vím, kolik jich mám. (smích)
Jaro vás zastihlo v perfektní formě, góly dáváte spolehlivě, Štěchovice natahují šňůru bez prohry, čtvrté místo tabulky. Panuje v kabině pohoda?
Já bych řekl, že se to odvíjí od toho, že u nás v kabině je skvělá parta a pohoda tím pádem taky. Doufám, že nám forma vydrží co nejdéle.
Sledujete tabulku střelců? Pomýšlíte na to, že za devět kol z vás může být nejlepší střelec soutěže?
Tabulku střelců sleduji. Bylo by hezké zůstat na prvním místě i po konci sezony, ale musím uznat, že za mnou jsou dobří střelci.
Jak moc vám spoluhráči okolo Ladislava Volešáka pomáhají v tvorbě gólových šancí?
Jak už jsem psal v jednom rozhovoru, všichni hráči se mě snaží hledat víc a víc. Nechci vyzdvihovat jen nějaká jména, protože se na mých gólech podílí skoro všichni.
Čtvrté místo určitě nikdo nepředpokládal, že bude patřit Štěchovicím. Při pohledu na jarní tabulku jsou dokonce první. Našel trenér Busta nějaký speciální recept, jak kabinu do jara naladit?
Těžko říct. Já si troufám říct, že v nás taková síla byla klidně i před rokem, akorát jsme ji neuměli prodat. Teď se nám to daří, za což jsme rádi a děláme vše pro to, abychom vyhráli.
Snaží se vás trenér nějak držet při zemi?
Myslím si, že ani mezi námi není nikdo, kdo by chodil a chlubil se, že se nám daří. Samozřejmě, že jdeme do každého zápasu, že vyhrajeme! Cítím z nás zdravý respekt.
Poslední dva zápasy jste opravdu nezastavitelný, všech sedm gólů je s vaším podpisem. Je vaší výhodou, že dokážete na góly i nahrát, že vyloženě nejste, nebo tak alespoň nevypadáte, pouze koncovým hráčem?
Tak určitě to výhoda je, že nejsem jen ten, co zakončuje, i když mé asistence nejsou nějak krásné. Většinou je to tak, že prodloužím balon za sebe tam, kde by měli být spoluhráči. Mám o to větší radost, když se na gólu podílím já.
Třetí ligu začínáte pomalu přerůstat, cítíte to?
Jediné, co mohu říct je, že získávám více a více zkušeností.
Bránil byste se nabídce do vyšší soutěže? Rozhodně o ně nebude nouze.
Uvidíme, co bude po sezoně. teď je pro mě důležitý každý zápas před námi.
V boji o třetí místo míříte do Nymburka, papírově zřejmě není moc co řešit, ale naposledy Jirny musely o výhru bojovat. Nehrozí třeba podcenění soupeře?
Určitě to k tomu svádí, abychom podcenili soupeře, ale my ho nepodceníme! Pojedeme do Nymburka s jasným cílem. Vyhrát!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.