Jestli dcera zdědí talent po mně, bude muset hodně trénovat, říká s úsměvem hráč 18. kola Radek Žalud

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz, kterým se stal Radek Žalud z Lišan. Z pozice beka dal dvě branky a kromě defenzivních úkolů se blýskl i pohlednou ofenzivní činností. V rozhovoru se dozvíte např. kdo je finanční kat v lišanské kabině nebo jestli by Radek viděl rád svou dcerku v kopačkách a s míčem u nohy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) Dva góly z obrany a čisté konto. Zápas jednoznačně ve vaší režii. Očekával jsi nominaci a následný zisk nejvíce hlasů?
Tak nominaci očekávám každý týden (smích). Ne vážně, jsem rád, že teď nám to šlape a když se povedou gólíky, je to takový bonus. Hlavní je udělat fanouškům radost a sobě žízeň, což se teď myslím povedlo obojí. A s těmi hlasy, to asi musel být všude, krom Lišan, výpadek sítě, jinak si to nedovedu představit (smích).
2) V kabině máte dobrou partu, to se na okrese ví. Jak to máte s pokutami? Přibliž čtenářům nějaké sankce, které stojí za to.
Kasu má na starost Řepa (Zdeněk Řepka pozn.red.) a vybírá, za co jen jde. Taky za tohle ocenění mi to pěkně spočítá (smích). Třeba od příští sezóny bude zpoplatněna trefená branková konstrukce při zápase.
3) Na obránce dva vstřelené góly je hodně velký nadstandart. Dokážeš si představit, že bys hrál v útoku?
No, tak už to tu jednou bylo, ještě ve trojce proti Rynholci. Šance jsem se moc nezhostil, poněvadž jsem formu nechal někde večer pred zápasem (smích). Myslím, že to byla porážka 1:4 doma a to se ještě na mě přišel podívat děda a od té doby už nebyl.
4) Říká se, že když nemáš fleka, tak hraješ beka. Je to i tvůj případ?
Tak to slyším poprvé (smích).
5) Kde se ti na okrese hraje nejlépe a kde naopak nejhůře?
Nerad hraji v Kroučové a v Senomatech, oba týmy jsou doma hodně nepříjemné a nejlépe tam, kde se vyhraje.
6) Jako fanoušek Sparty jistě moc mezi lidi nechodíš ve svém vlastním zájmu. Jak vnímáš letenskou krizi?
Máš pravdu, chodím kanálama, ale je tam nával, divil by ses, kolik tam potkám slávistů a plzeňáků. Prostě celá česká liga je jedna velká krize.
7) Jak vidíš finálovou dvojici v Lize mistrů a v Evropské lize?
Rád bych tam viděl Patrika Schicka a ještě aby rozhodl, ale Reds si to v Římě pohlídají a na Santiago Bernabeu bude ještě velké drama, ale doufám, že mě Bílý balet nezklame a dojde si pro hattrick. Hala Madrid!
8) Kdo by si zasloužil vyhrát Zlatý míč? Myslíš, že by to mohl být Mohammed Salah?
Přiznám se, že jsem jsem ješte neviděl žádný zápas v podání Salaha, nějak mi to nevychází, ale formu má neskutečnou. Ať to potvrdí i příští sezónu a jsem pro. Dle mého názoru by Zlatý míč měl získat někdo, kdo má vrozenou genialitu od pána boha, nic naučeného, a to jsou podle mě tři kandidáti - Messi, Neymar a Zlatan.
9) Koho tipuješ na mistra české HET ligy? Pohlídá si to Plzeň nebo to urve Slavia?
Myslím, že Trpišovský odvádí ve Slavii dobrou práci, jen tak dál. Takže Plzeň si to přes to bídné jaro pohlídá.
10) Máš malou dcerku. Chtěl bys, aby jednou obula kopačky?
Když bude chtít, určitě ji v ničem bránit nebudu a zase do něčeho jí nutit také nebudu. Ať dělá cokoliv, hlavně aby neseděla doma na prdeli. Ale jestli zdědí po mě talent, tak bude muset hodně trénovat (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.