Prvním obhájcem ankety v této sezóně je Martin Pokorný

Dosavadní nejlepší střelec soutěže a co je možná ještě důležitější a cennější, letos již dvojnásobný vítěz ankety "Hráč kola" Martin Pokorný z FC Slavoj Žirovnice B překonává laťky téměř každým odehraným kolem. To jestli zvládne pokořit i tu z loňské sezóny, kterou nastavil rovněž spolehlivý střelec Tomáš Faltýnek z Nového Rychnova těžko můžeme odhadovat, v rozhovoru si ale mimo jiného můžete přečíst, jak si na zvládnutí této mety zatím 28 gólový kanonýr věří.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Martine. Tak se spolu tímto způsobem bavíme už podruhé v sezóně a důvod je jednoduchý. Znovu tvůj výkon nebylo možné zařadit do průměru. Oproti předchozí výhře z podzimu, kterou jsi si vysloužil za čtyři branky v derby proti Počátkám, jsi přidal ještě jeden gól a s celkovými pěti přesnými zásahy jsi znemožnil nyní Sokoly z Čejova. Je pro tebe skutečně tak snadné střílet góly s takovou lehkostí a pravidelností, jak to ve tvém případě letos vypadá?
Ahoj. Tak prvně chci poděkovat za nominaci do sestavy a všem příznivcům za hlasy které mi poslali a vysloužili si rozhovor se mnou. A teď k otázce. Určitě není snadné střílet góly v takovém množství, ale za všechny góly můžu děkovat spoluhráčům.
V minulé sezóně 2016/2017 jsme měli možnost sledovat jiné, neméně fenomenální celosezónní střelecké představení, avšak v podání Tomáše Faltýnka z mnohými "oblíbeného" Nového Rychnova. Jeho zápis se zastavil na 35 gólech. Chystáš se tuhle metu pokořit? Chybí ti na něj "pouhých" sedm gólů, což při zbývajících deseti kolech a tvé střelecké formě není nereálné. Nabízí se otázka, kdy jindy, když ne teď?
Abych byl upřímný ani nevím kdo kolik dal v jiných sezónách gólů, ale jelikož se ta situace nabízí překonávat T. Faltýnka, tak ho určitě budu chtít pokořit a to ne o jeden gól (smích).
Z žirovnického kádru se ale na jaře střelecky nedaří pouze tobě. Do béčka byl totiž přeřazen ještě nedávný kapitán A týmu Tomáš Houška, jenž se dokázal prosadit zatím ve všech třech utkáních roku 2018. Jak zatím hodnotíš jeho přínos pro tým?
Houmák (přezdívka Tomáše Houšky, pozn. redaktora) je pro náš tým velkým přínosem a ukázal to při zápase v Budíkově, kde vstřelil jediný gól zápasu a pro nás to znamenalo 3 body. Jsem rád že mu střílí , ale hlavně dokáže podržet a rozdat balon což je pro nás hodně důležité.
Ještě se na chvíli vrátím ke tvé střelecké formě. Necítíš při tom, jak ti to tam letos padá, chuť okusit i vyšší soutěž, ať už v dresu "áčka", nebo v barvách žirovnické rezervy?
Na tohle už jsem starý (smích). Já už se chci fotbalem bavit a hrát pro radost. Po zápase si dát v klidu pivko a opéct s klukama buřta na hřišti. Na trénovaní nemám tolik času jako dřív, takže pomyšlení jít si zahrát vyšší soutěž už opravdu není.
Který zápas byl v letošní sezóně ze 16 odehraných utkání pro tebe osobně zatím nejtěžší?
Rozhodně v Budíkově. To jejich hřiště je katastrofální. Samá díra to je o zlomení nohy. Na tom se nedá hrát fotbal. Doufám, že tam už nikdy nepojedu a na podobném hřišti hrát nebudu…..
V rámci 18. kola Poutník ligy vyráží FC Slavoj Žirovnice B na půdu SK Obrataň, což bude velká neznámá. Na podzim naprosto jalový tým, se zdá se začíná pomalu zvedat a tak by závěr sezóny v jejich podání mohl za určitých podmínek být ještě zajímavý. Co od tohoto zápasu očekáváš?
Každý zápas začíná 0:0 a mi se musíme soustředit na naší hru a nemyslet si, že když jsme teď Čejovu dali 9 gólu, že to teď půjde samo. Obrataň určitě v zimě na sobě zapracovala a nebude to lehký soupeř. Bude to o prvním gólů a věřím v naší výhru.
Máš v Poutník lize nějakého oblíbeného soupeře, proti kterému se ti v minulosti i současnosti nejvíce daří?
Asi nemám. Je mi jedno komu dam 5 gólů (smích).
Z minulého rozhovoru už víme, že jsi velký fanoušek AC Sparta Praha. Co říkáš na to, jak letošní sezóna z pohledu Letenských zatím probíhá?
Mohlo by to být mnohem lepší. Posledních 5 zápasu v první půli super a když nastoupí do druhé půle vypadá to, jako kdyby nastoupil jiný tým. Co k tomu dodat. Snad se to zlepší ACS.
S blížícím se koncem sezóny se blíží po čtyřech letech i největší fotbalová akce vůbec, Mistrovství světa v Rusku. Budeš turnaj sledovat? A které reprezentaci budeš držet palce nejvíce? Přeci jen, náhradu za Český nároďák už máme asi všichni vybranou nějakou dobu dopředu s ohledem na její přetrvávající neuspokojivé výsledky.
Tak určitě tuhle fotbalovou akci budu sledovat jen co to půjde. Budou tam nejlepší hráči světa a budou doufám předvádět pohledný fotbal a taky doufám, že bude padat hodně gólů. A tým kterému budu držet palce?Tož otázka asi Portugalsku CR7.
Martine, děkuju ti za další rozhovor s tebou a ať se ti dál daří a to nejen na hřišti.
Já taky děkuji a těším se na naše setkání na hřišti.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.