Tomáš Anděl: Hrál jsem s Milanem Barošem

A pak že se historie neopakuje. Přibližně před rokem jste zvolili nejlepším hráčem kola oldřišovského gólmana Tomáše Anděla. Ten se ocitl v nominaci i začátkem tohoto týdne a opět nastřádal bezkonkurenčně nejvyšší počet hlasů. Osmatřicetiletý veterán zaujal v zápase proti Bolaticím.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co si tak pamatuji, tak posledně jste se ohledně rozhovoru trošku ošíval. Nepřesvědčoval jste nyní spoluhráče, aby hlasovali pro někoho jiného?
Ani ne, ono to totiž nemá cenu.
Za odměnu dostanou lahvinku anebo jste vymysleli něco jiného?
V kabině to jo nastavené, nic jiného se vymýšlet nebude.
Nominaci jste si vysloužil za výborný výkon proti Bolaticím. Byl jste sám se sebou spokojený anebo by se našly rezervy?
Vždycky se dá provést něco lépe, ale vyhrálo se, takže jsem byl spokojený s výkonem celého mužstva.
Který zákrok byl nejtěžší?
Asi zákrok po jednom z rohů před koncem zápasu, kdy nás Bolatice přitlačily.
Zářil jste i v předchozím kole v Krásných Loučkách, kde jste dokonce chytil penaltu. Cítíte životní formu?
Životní formu? To ne, prostě si mi vydařily dva zápasy.
Před sezonou se do Oldřišova vrátil gólman Radim Rychlý. Jak spolu vycházíte a jak máte rozděleny role?
Myslím si, že s Radimem spolu vycházíme dobře a jeden druhého dokážeme povzbudit. Už před sezonou si nás zavolal trenér a řekl nám, že se v brance budeme pravidelně střídat.
Vraťme se ještě k domácímu utkání proti Bolaticím. Soupeř kladl až nečekaně houževnatý odpor…Proč se vám tolik nedařilo?
Bolatice nemají vůbec špatný tým, takže jsme věděli, že nás nečeká jednoduchý zápas. Neřekl bych, že se nám nedařilo. Prostě každé utkání je těžké a ne vždycky se povede vše, tak, jak by mělo.
Vyhecovaný zápas jste dohrávali v devíti lidech. Jak jste viděl obě vyloučení, a dostali od vás karetní hříšníci Patrik Žídek s Dankem Brunclíkem vynadáno?
Co se stalo u vyloučení Patrika Žídka, to vůbec netuším, protože jsem to neviděl. A Dan Brunclík dostal dvě žluté karty za fauly. Vynadáno od nás nedostali, ale samozřejmě se to neobešlo bez komentářů.
Oba budou samozřejmě chybět v nadcházejícím souboji proti Darkovičkám, které jsou známé urputnou obranou. Co očekáváte od tohoto zápasu?
Chybět samozřejmě budou oba dva, ale máme v týmu hodně šikovných hráčů, kteří je snad dokážou nahradit. Zápas to bude určitě hodně vyhecovaný a plný soubojů. Doufám, že s dobrým výsledkem pro nás.
Po víkendu jste se osamostatnili v čele tabulky. Jak zatím hodnotíte průběh jara a vy osobně byste se chtěl podívat do krajského přeboru? Lákala by vás ještě vyšší soutěž?
Vstup do jarní části sezony se nám opravdu povedl, líp už to asi ani nešlo. Mně osobně vyšší soutěž už moc neláká, je to časově dost náročné. Ale kdyby se nám to povedlo, tak bych to možná ještě zkusil.
Můžete prosím čtenářům ve zkratce popsat svou dosavadní fotbalovou kariéru?
Začínal jsem jako žáček v Dolním Benešově, kam mě přivedl můj otec, který mě hodně podporoval. Pak jsem přestoupil do Baníku Ostrava. To pro mě byla veliká zkušenost a hodně jsem se tam naučil. Poté jsem šel do Opavy. Po vojně jsem byl v Kobeřicích, odkud jsem se vrátil zpátky do Benešova. Následovalo hostování právě v Oldřišově. Tady jsem zažil krásný postup z 1. A třídy. Ještě jsem strávil skvělých šest let v Chuchelné. Byly to opravdu pěkné roky, na které moc rád vzpomínám. Odtud jsem se vrátil zpátky do Oldřišova.
Prosadil se někdo z vašich někdejších spoluhráčů až do první ligy? Jestli můžete konkrétně někoho jmenovat…
Ano, hned několik se jich prosadilo až do první ligy. Nejznámější asi bude Milan Baroš.
V jakém klubu jste se cítil nejlépe a proč?
V každém klubu jsem se cítil dobře. Vždycky jsem měl kolem sebe spoustu perfektních kluků, kteří tvořili bezvadnou partu. Třeba angažmá v Chuchelné bylo moc příjemné. Spousta perfektních lidí, které jsem tam poznal, takže se tam hodně rád vracím.
Nyní znovu hájíte branku Oldřišova. Jak se vám tam líbí?
Jsem rád, že jsem dostal v Oldřišově další šanci a že mě kluci v kabině vzali zpátky mezi sebe. Je tady taky spousta fajn lidí, takže jsem se vrátil strašně rád.
Spoluhráči o vás říkají, že zrajete jako víno. Jak dlouho ještě chcete chytat? A bude to už pouze v Oldřišově anebo plánujete další změnu dresu?
Oni toho namluví spoustu. Sám zatím nevím, co se bude dít. Všechno se bude odvíjet podle zdraví. Jestli ještě změním dres, to netuším. Můj otec mě však už asi rok přetahuje do Sudic, odkud pocházím a kde ještě nedávno dělal předsedu. Ale pořád mu říkám, že mám ještě čas.
Pokud to není tajemství, jakou profesi vykonáváte v civilním životě?
Tajemství to není. Živím se zedničinou a obkladačskýma pracemi.
Jak náročné je skloubit tuhle profesi se sportem? Necítíte se někdy unavený?
Náročné to je hlavně časově. Unavený se samozřejmě někdy cítím, přece jen už nepatřím k těm mladším.
Co rád děláte ve volném čase? Co vás baví?
Volného času momentálně moc nemám, ale pokud to jde, tak se ho snažím trávit s rodinou a našimi dětmi. Rád se projedu na kole a sleduji sportovní přenosy.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.