Můžeme prohrát s kýmkoliv, ale derby ne, hlásí plánský Dominik Sovka

Derby v Chodové Plané bylo z pohledu planenského fotbalisty Dominika Sovky velmi zvláštním zápasem. Tento ofenzivní hráč byl totiž nucen začít utkání na pozici stopera, kde nahradil vykartovaného kapitána Suchého, místo něhož navíc navlékl i kapitánskou pásku. Na posledních dvacet minut se za stavu 0:1 vysunul na hrot a dvěma góly svůj tým nastartoval k obratu. Sovka byl tak zaslouženě zvolen hráčem kola a my s ním přinášíme rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Spoluhráč Ondřej Suchý, který anketu Hráč kola vyhrál před dvěma týdny, říkal, že určitě bude muset něčím přispět do klubové kasy. Čím své spoluhráče obdarujete Vy?
To už máme určené. Kapitán dával basičku piva a dvě stovky do kasy, takže to dávám také. Já jsem navíc dostal ještě pětistovku za kapitánskou pásku, takže to budu dávat při jednom. (smích)
Zápas v Chodové Plané jste začal právě místo vykartovaného Ondřeje Suchého netradičně ve středu obrany, na závěr se posunul do útoku. Navíc to bylo derby. Jak jste si to utkání se spoluhráči užili?
Na zápas jsme se dobře připravili. Měli jsme náročnou zimní přípravu. Minulý rok jsme to trošku odflákli, letos naopak makali. Věděli jsme, že jsme všichni mladší, že musíme běhat a oni by měli postupem času fyzicky odpadnout. Nakonec se nám to povedlo, dal jsem dva góly, takže super.
Jste spíše ofenzivním fotbalistou. Tak jak se Vám na netradičním postu stopera hrálo?
Nejsem na to tolik zvyklý, ale odehrál jsem tam celou dorosteneckou část kariéry a ono se to nezapomíná. Měl jsem samozřejmě tendence utíkat dopředu, ale trenér mě udržel na uzdě, takže jsem to nějak zvládnul.
Po přesunu dopředu jste dvakrát skóroval. Jak se na tento taktický záměr díváte Vy?
Měli jsme to takto naplánované. Řekli jsme si, že uvidíme, jak bude zápas vyvíjet, a když to nepůjde střelecky, tak se tam posunu já. Trenérovi tedy to, co si představoval, vyšlo. Já měl v podstatě dvě střely na bránu a padly z toho dva góly. Takže paráda.
V minulém kole jste po sérii dobrých výkonů a výsledků podlehli doma Stráži a podle kouče Slivoněho jste nehráli dobře. Byla to před derby taková ta facka, která tým vrátila zpět na zem?
Myslím si, že jsme se namlsali v Dlouhém Újezdě a proti Stráži pak podali nejhorší výkon v sezóně. Na derby je pak každý vyhecovaný, každý se těší. Je to nejdůležitější zápas sezóny. Můžeme prohrát s kýmkoliv, ale derby se neprohrává. Tam chce vyhrát každý.
Pojďte se nám trochu představit. Kdy jste s fotbalem začal, jakými kluby jste prošel?
S fotbalem jsem začínal jako malý žáček v Plané. V mladších žácích jsme odcházeli ještě s několika klukama do Tachova. Tam se hrála divize, což byla druhá nejvyšší žákovská soutěž, kterou jsme hráli asi 3-4 roky. V patnácti jsem se vrátil do Plané, kde tehdy založili znovu dorost a od té doby už jsem tady.
Máte nějakého oblíbeného hráče? A komu ve světovém fotbale fandíte?
Líbí se mi, jak hraje Cristiano Ronaldo a fandím Realu.
Jaké jsou vaše koníčky mimo fotbal?
Hodně se věnuji sportu. Přes zimu jsme chodili hrát squash, rád si zahraji nohejbal. Baví mě ale většina míčových sportů. Také hodně jezdíme na ryby.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.