Souboj čtyř adeptů na prvenství v anketě zvládl nejlépe žirovnický Tomáš Houška

Tomáš Houška je sice stále kapitánem žirovnického "áčka", přesto v nyní v jarní části sezóny vypomáhá i juniorskému týmu z Budína. Na kolik je tento hráč pro "béčko" v Poutník lize na jaře důležitým hráčem dokládají i jeho statistiky. V obou odehraných zápasech zvládl celý zápas a v obou si připsal po jednom gólu. Právě za poslední trefu, která znamenala vítězství v Budíkově si vysloužil nominaci do sestavy kola a tu i následně vyhrál a proto Vám s ním přináším rozhovor, jakožto s nejlepším hráčem 16. kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Tomáši, po dlouhé přestávce, která trvala od 7. kola se některému hráči FC Slavoj konečně podařilo tuto anketu o nejlepšího hráče kola znovu vyhrát.Po Dominikovi Švecovi, Vojtovi Kolářovi a Martinovi Pokorném přišla řada právě na tebe. Sledoval jsi průběh hlasování, nebo jsi vůbec neměl tušení, že jsi se v sestavě kola objevil?
Dobrý den, bohužel kvůli pracovní vytíženosti se k internetu moc nedostávám,tudíž jsem neměl vůbec tušení o tom, že nějaké hlasování probíhá. O tom, že jsem v sestavě kola, jsem se dozvěděl náhodou až od svého trenéra.
Navzdory očekávání jste se jako tým v Budíkově na vítězství hodně natrápili. Nakonec rozhodla o těsné výhře 1:0 právě tvoje penalta. Přiblížíš nám trochu průběh utkání z tvého osobního pohledu?
Já si myslím, že jsme měli celý zápas pod kontrolou. Soupeř se nedostal k žádné vyložené šanci, ani střele. Náš problém byl pouze ten, že jsme neproměnili gólové příležitosti.
Do jarní části Žirovnice B vstoupila poměrně rozpačitě. Prohra 3:5 na Budíně s Červenou Řečicí je jistě zklamání, avšak ani těsnou výhru nad Budíkovem nelze považovat za kdovíjaký úspěch, čekalo se jistě víc. Máš v tuhle chvíli nějaký tip, na jakých místech by FC Slavoj mohl zakončit tuto sezónu?
Prohra s Červenou Řečicí byl první zápas jarní části sezóny a ten je vždy těžký a to i např. z důvodu přechodu z trénování na umělém povrchu na trávník. V tomto zápase nemůžu říci, že by soupeř byl vyloženě lepší, spíš nás opět trápila spousta neproměněných šancí. A co se týče našeho umístění na konci sezóny – viděl bych to v horní polovině tabulky.
Ačkoliv jsi jako fotbalový hráč registrovaný již od roku 1992, jsi stále věrný klubu FC Slavoj Žirovnice. Nelákalo tě nikdy okusit angažmá i jinde, nebo jsi měl zkrátka štěstí na partu a odchod pryč nepřipadal v úvahu?
Nabídek na přestup do jiných mužstev přišlo několik, ale o žádné z nich jsem nijak zvlášť neuvažoval, jednak kvůli tomu, že asi nepřišla ta pravá a hlavně i kvůli osobnímu životu, pracovní vytíženosti a máte pravdu, že jsem měl štěstí na dobrou partu lidí, kterou jsem nechtěl nechat ve štychu.
Kdo tě k fotbalu vůbec poprvé přivedl?
Za mého mládí u nás hrával fotbal skoro každý kluk,takže pro mě to byla jasná volba. Takže pokud bych měl napsat kdo... asi kamarádi.
Na jakém postu v sestavě nastupuješ nejraději?
Nejraději v útoku nebo střed zálohy.
Po dvou odehraných zápasech na rezervu Žirovnice jsi nastřílel 2 góly. Plánuješ ještě zaútočit na korunu krále střelců a potrápit kanonýra soutěže Martina Pokorného?
Necítím se jako vyložený střelec. Spíš jsem vždy góly připravoval,než je dával. A dohnat Martina by dalo spoustu práce. Takže spíš mu budu pomáhat, aby tím nejlepším střelcem zůstal a tím se dařilo celému našemu týmu.
Kterému fotbalovému klubu fandíš?
Fandím dobrému fotbalu. :-)
Čemu se věnuješ mimo fotbalové trávníky?
Rodině, domu a práci.
Navštěvuješ stránky fotbalunas.cz?
Jak jsem již napsal, k internetu se příliš nedostávám, takže na tyto stránky koukám opravdu výjimečně.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.