Dobrovická defenziva je druhou nejlepší v soutěži. Makáme jeden za druhého, libuje si gólman Bartoš

Ve 21. kole byl zvolen Hráčem kola útočník a kapitán Dobrovice David Miškovský. Protože ale rozhovor  s ním jsme uveřejnili nedávno, rozhodl se přenechat interview spoluhráči, brankáři Ondřeji Bartošovi. "Ale do kasy za něj zaplatí stejně on," směje se dobrovický gólman. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co říkáte tomu, že vám kapitán přenechal rozhovor?
Ani mě to moc nepřekvapilo, i když je Mišák obrovská osobnost v týmu, nehraje sám na sebe, ale na týmovou hru, takže nechá vyniknout i ostatní. Tímto mu velice děkuji a využiju této mediální příležitosti, kdy mu veřejně za celý oddíl FK Dobrovice chci znovu pogratulovat k druhému narozenému synovi Adámkovi. Ať je malej zdráv a může sportovně vyrůstat.
Vy jste ale za jeho výhru v anketě hodně loboval, že?
Nějakou PR práci jsem pro to udělal, ale vůbec to není mou zásluhou, celá kabina se na tom velkou mírou podílela. David je velkým oblíbencem v Dobrovici a celém okolí, takže na to stačilo jen poukázat.
Jakou roli má vlastně Miškovský v týmu?
Jako správný kapitán jde mužstvu příkladem, jak na hřišti svou fotbalovostí a bojovností, tak v kabině svým vystupováním a přístupem. Samozřejmě nesmím zapomenout, že je velkou ikonou pro celou dobrovickou kopanou, což je super pro všechny věkové kategorie.
I vy už v Dobrovici chytáte nějaký ten pátek. Co vás na místním fotbale baví nejvíce?
Posezení po vítězném zápase (smích). Máte pravdu, už nějakou tu sezonu v Dobrovici působím a jsem velice rád, že tomu tak je. Vždy tu byla výborná parta, což je základ úspěchu. Samozřejmě od mé první sezony se tu vyměnila spousta hráčů, hlavně gólmanů (úsměv), i trenérů. A nejvíc mě baví vyhrané zápasy a vyhrané odměny v „bagu“.
Na jaře jste zatím porazili Čížovou, po penaltách Štěchovice a padly v Jirnech. Spokojenost?
Před začátkem jara bychom z těchto zápasů 5 bodů brali, každý zápas na jaře bude těžký. Zápas s Čížovou a Štěchovicemi jsme zvládli dobře, ale v Jirnech to byla pro nás ztráta. Ale myslím, že zatím panuje spokojenost.
V Jirnech jste hráli ve středu od čtyř hodin. Padla na to ve vašem případě dovolená v práci? Co vlastně děláte a jak jsou fotbalu v práci naklonění?
Pracuji na pozici „Podpora projektů“ v personální agentuře RP Dimension s.r.o., zabývající se hlavně personální a poradenské činnosti v oblasti automobilového průmyslu. Jelikož jsou šéf i kolegové mému koníčku nakloněni a fandí mi, tak s volnem kvůli fotbalu nemám problém. Mám pružnou pracovní dobu, takže jsem den po zápase v Jirnech zůstal v práci déle.
Vy sám jste měl blízko k titulu hráče kola v minulém kole, kdy jste skončil v hlasování druhý. Bylo to po vychytaných penaltách. Je to vaše oblíbená disciplína?
Vyloženě má oblíbená disciplína to není, spíš Dědyse (můj brankařský kolega) od kterého jsem si nechal poradit. On je v tom přeborník. Důležité bylo, že všichni kluci proměnili, až teda na Soba (Ondra Soběslav), ale u něj to byla výjimka. A já tam jsem od toho, abych jim pomohl.
V sezoně jste inkasovali jen 21 branek, máte druhou nejlepší defenzivu. Co za tím stojí?
Dobrá příprava od trenérů, výborná parta, týmová práce, jeden maká za druhého, defenziva funguje parádně a to, že nás v bráně to občas trefí.
Sledujete v ČFL ostatní brankáře? Kdo vás zaujal?
Abych byl upřímný brankáře moc nesleduji, spíš útočníky. Ale velký potencionál má již zmiňovaný Dědys, ten to může ještě dotáhnout výš, mladý, kvalitní brankář s výbornou kopací technikou.
Je před vámi zápas v Písku. Co od něj čekáte? Máte mu co vracet, doma jste s ním prohráli…
Očekávám těžký zápas, potkají se týmy, které chtějí hrát kombinačně a jsou silní dopředu. Doufám, že se nám podaří urvat nějaké body, nejlépe pak všechny tři.
VÝBĚR ONDŘEJE BARTOŠE
Největší kliďas týmu:
Martin Vajgl
Největší srdcař týmu:
“C“ David Miškovský
Největší bavič týmu:
“A“ Marek Volf
Nejrychlejší hráč týmu:
Máme tu samé fofrníky :D
Hráč s netvrdší střelou v týmu:
Pavel Bernát
Hráč s nejzajímavějším zaměstnání v týmu:
Tomáš Osvald (profesionálně věčný student)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.