Zisk jednoho bodu se Spartou je dneska ztráta, říká hráč kola Tomáš Pešek

Velmi těsně vyhrál hráče devatenáctého kola Tomáš Pešek, brankář Nového Strašecí. Tomáš je velkým fanouškem fotbalové Slavie  a anglického Liverpoolu, který mu právě udělal radost v prvním zápase čtvtfinále Ligy mistrů výhrou nad Manchesterem City. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) Přivezli jste dva důležité body ze Semic, ale v prvním poločase jsi inkasoval v závěru a ve druhém v poslední minutě. Jak zpětně utkání hodnotíš?
Asi nemá cenu se bavit o výkonu rozhodčích, o tom ať si udělá obrázek každý sám. Pro tohle opravdu fotbal od pěti let nedělám… Člověk jede během Velikonoc x km daleko a ví, že je utkání nastavené tak, aby Semice vyhrály, tak bude někde něco špatně. Co se týče inkasovaných branek, tak první mluví za výše uvedené řádky a ta druhá byla pro domácí vysvobozením. Od nějaké 60. min. cca jsme hráli v deseti a bylo to znát. Odolávali jsme dlouho, výhru bychom si zasloužili, ale bohužel po rohu to frajer na zadní trefil nejlépe, jak mohl a tři body byly, víš kde (smích). Alespoň, že vyšly ty penalty. Že jsem nestihl Slavii od 18h se Zlínem mě zpětně nemrzí. Vlasta Petržela nás sfoukl a mohl za to zase ten černoch…
2) Tvůj přestup do Nového Strašecí byl dokončen až den před zahájením jarní části. Jak to probíhalo, byly i jiné nabídky?
Jojo, přesně tak. Rozmýšlel jsem se mezi béčkem Tatranu, kde ta nabídka přišla již během února a poté i mezi Novým Strašecím. Volal mi můj bývalý trenér z dorostu a později i A-týmu Míra Procházka, který ve Strašecí trénuje, takže jsem věděl, kam bych šel a nakonec to tak dopadlo. Na Tatraně se jednání kolem brankářů příliš dlouho táhlo, a tak jsem zamířil o pár kilometrů dál.
3) Proč právě Nové Strašecí – co tě přimělo opustit SK Rakovník?
Z důvodu nového zaměstnání jsem věděl, že bych ve svém mateřském klubu nestíhal tréninky a s tím souvisí i zápasová vytíženost. Jelikož v A-týmu byli dva brankáři, kteří by chodili trénovat, pro Benficu se nabízí legenda Petr Aksamit a nově přišel i brankář z dorostu Dukly, na kterého byl požadavek, aby se také sžil s dospělým fotbalem právě v rezervě. Tak jsem se musel zařídit a šel jsem do Strašecí, kde mi bylo slíbeno pravidelné střídání v zápasech. A že odejde z SK Petr Kabele těsně před začátkem soutěže, nemohl tušit nikdo.
4) Sleduješ i nadále svůj bývalý klub a jejich výsledky?
No jasně! Tuhle neděli jsem si s klukama užil pozápasové oslavy z derby B-týmů, byly to takové předčasné Velikonoce. Ale takovéhle mejdánky jsou nám podobné (smích).
5) Nyní se o víkendu hrálo městské derby B týmů mezi právě SK a Tatranem. Mrzí tě, že jsi nemohl do derby zasáhnout, když navíc za SK chytal střelec divizního A týmu?
Byl jsem se na něm podívat. Co ti na to mám říct, Jarda Červený už mě do brány nepustí, takže si od nové sezóny splním dětský sen a půjdu chytat někam do okresu (smích).
6) Předpokládám, že někdy v budoucnu tvůj návrat zpět na SK Rakovník proběhne. Nepletu se?
Tak určitě. Je to tak předběžně i domluveno, že se vrátím.
7) V mládežnických kategoriích si také hrával za SK Kladno. Jaký je zatím za dosavadní kariéru tvůj největší fotbalový úspěch?
Zhruba před deseti kily na Kladně, to bylo asi mé nejlepší období, co se týče výkonnosti a formy. Občas jsem něco chytil, teď mě to spíše jen trefuje (smích). Za největší fotbalový úspěch považuji 4. místo s okresním výběrem na republikovém finále. To jsme byli ještě puberťáci pod vedením Honzy Janoty, tuším výběr U14. Dalším úspěchem pro mě byla na přelomu přípravek možnost působit v Příbrami, kde jsem se setkal v týmu třeba s Vaškem Černým, který je nyní v Ajaxu a s dalšími výbornými kluky. Za hodně v tomto vděčím Tomášovi Bystřickému, který mě trénoval právě od těch dob v Příbrami až do nedávna a udělal ze mě brankáře. A samozřejmě tátovi, který mě ve všem podporoval a byl při všem fotbalovém.
8) Také o tobě vím, že jsi velkým fanouškem SK Slavia Praha. Jak dlouho již fandíš a byla to tvá volba, nebo tě k tomu někdo přinutil?
Jsem fanoušek úspěchů, takže fandím od těch dvou titulů deset let zpátky, pak jsem si dal pauzu a teď zase po titulu (smích). Ne, Slavii fandím zhruba 13 let. Přivedl mě k tomu můj táta, se kterým když můžeme, tak se jedeme podívat. Stejně jako mě přivedl k fotbalu. Když jsem byl malej a blbej, tak jsem se občas objevil na Letné, ale jsme jen lidi… Naštěstí mě z toho vyléčil a teď je mé srdce na správném místě.
9) Často zápasy i navštěvuješ. Nejlepší zážitky se Slavii?
Pokud to čas dovolí, tak neváhám a jedu se do ráje (do Edenu) podívat. Mezi nejlepší zážitky patří postup přes Ajax v sezoně snů, dále vyhrané derby minulý rok, kde to bylo opravdu nepopsatelné, vidět ty bezmozky na druhé straně, jak si zapalují vlastní stadion (smích) a nepochybně oslava posledního titulu a také výlet do Španělska na zápas s Villarrealem.
10) Když se řekne Sparta, co se ti vybaví?
Sparta Lužná, hraje B. třídu, je to vedle Rakovníka. Nebo se mi vybaví průměrný český tým, se kterým je zisk jednoho bodu ztrátou. Škoda, že vyměnili trenéra, ale teď se mi taky líbí.
11) Fotbalisté většinou pijí. Jak to máš s alkoholem ty?
S alkoholem vždycky remizuji.
12) Oblíbené pití?
Pivo, zelená s citronem (to pije Jirka Štajner) a vodka s džusem. Nebo gin s tonicem, to je taky dobrý pití (smích).
13) A co ženy?
Není to tak dlouho, co jsem podepsal smlouvu s jednou krásnou slečnou, tak snad to se mnou vydrží (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.