Když chci vypnout, jdu na ryby, říká Pavel Skočdopole

Pavel Skočdopole. mladý hráč Libodřic, získal v anketě tohoto kola nejvíce vašich hlasů. Jeho výkon v bráně proti týmu Žiželic byl famózní, udržel nulu na kontě a právem se stal hráčem kola.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pavle, gratuluji kocenění. Jste stejný ročník jako vítěz minulé ankety. Čemu to připisujete? Je to "vzpoura mladých"?
Opravdu děkuji přátelům, rodině, klukům z týmu za jejich hlasy. Ohledně otázky spíš chci poděkovat klukům za jejich velice dobře odehraný zápas, protože kdyby nehráli tak, jak hráli, nejspíš bych se nestal hráčem kola. Já jsem se díval na povedený zápas vítěze minulé ankety a myslím, že když bude pokračovat dál, tak by si měli starší dávat pozor. :D
V "A" týmu nastupujete v poli, ale tentokrát v bráně. Jak k tomu došlo?
S Kolářem jsme jediní brankáři v klubu, tak už nebyla žádná volba :D . Já už jsem pár zápasu za "A" odchytal, ale v zápase se Žíželicema jsem byl nejvíce nervozní, protože na mě doléhal strach, že se mi něco nepovede. Chytám teprve druhou sezonu, tak jsem si na ten tlak ještě moc nezvykl.
Chytáte pravidelně v "B" týmu, jak se vám chytalo proti kvalitnějšímu soupeři v okrese?
Jak už jsem zmínil v předešlé otázce, byl jsem velice nervozní. Hra se v okresním přeboru o hodně rychleji mění, tak jsem musel být pořád ve střehu, protože v téhle soutěži může střela přijít odkudkoliv. Soupeř hrál velice aktivně, měli hodně ze hry, v posledních minutách nás celkem tlačili, takže jsme rádi, že jsme to nakonec dohráli do penalt, kde jsme naštěstí zvítězili.
Jak se to přihodilo, že se pomalu přesouváte do brány? Začínal jste v poli, ne?
Já už jako malý kluk jsem se dostával do brány, když jsme si s klukama šli kopnout, ale od mala jsem hrál v poli za žáky v Dolních Chvatlinách, kde jsem střílel do patnácti let celkem dost gólů. Stále hraji v poli za dorost v Křečhoři, tam je to už s góly horší, ale odehraji si to celkem v klidu. Ale když jsem začal hrát za chlapy, tak jsem byl se sebou hodně nespokojen ohledně hry a proto jsem si našel místo, kde se cítím lépe a to v bráně.
Nemusí mít Miloš Kolář strach, že ho z postu brankářské jedničky vystrnadíte? Jaký spolu máte vztah?
Já Miloše jako brankáře velice obdivuji, vždy si nechám od něj rád poradit. Myslím si, že zatím se o pozici jedničky nemusí obávat, protože co někdy předvádí v zápasech je neuvěřitelné a hlavně má ten klid na míč, který já zatím nemám.
Znáte hru v poli, je to pro vás jednodušší dirigovat si obranu?
Tak samozřejmě se pokouším dirigovat obranu podle svých představ, ale někdy se divím, že mě občas obrana nepošle do patřičných mezí :D. Na řvaní na spoluhráče moc nejsem, spíš se snažím být v klidu, občas to ale nejde.
Ze dvou zápasů jste vydolovali čtyři body. Spokojenost?
Tohle musí říct trenér, jestli máme nebo nemáme být spokojení. Urvat dva body lídrovi soutěže je podle mě úspěch a doufám, že to takhle půjde dál.
Do týmu se vrátil Marek Hrstka - proč se mu nedařilo v Plaňanech?
Myslím si, že Marek je velice dobrý hráč. To že se střelecky v Plaňanech neprosazoval byl podle mě jen výpadek formy nebo si nesedl se spoluhráči. Doufám, že se mu bude u nás dařit lépe.
Jaké jsou vaše koníčky mimo fotbalu?
Opravdu rád po zápase nebo po škole vypnu a jdu na ryby. Chodím s kamarády na stolní tenis. Ohledně školy chodím na Střední průmyslovou školu do Kutné Hory obor Elektrotechnika, kde už studuji 2 roky.
Černovláska nebo blondýna?
Tak mně se na holce libí víc blonďaté vlasy, ale je to asi jen otázka vkusu.
Sparta, Slavie nebo jiný klub?
Já fandím Spartě, i když se jim v tuto chvíli moc nedaří. Líbil se mi jejich způsob hry a atmosféra na jejich zápasech. V zahraničí fandím londýnské Chelsea. Oblíbený hráč z Chelsea je Eden Hazard a samozřejmě Thibaut Courtois.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.