Zápasy by se přeci jen měly odehrávat na trávníku a ne za zeleným stolem, vždyť převážná většina z nás to dělá jen za pivo a za klobásku a nijak z toho neprofituje, říká hráč 15. kola Martin Odstrčilík z Veselé

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 15. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola. Po duelu se Sehradicemi Tě "fotbaloví odborníci" vybrali na hráče utkání, jak zápas probíhal?
Díky, ale odmítám přijmout oslovení „hráč zápasu“ či dokonce „hráč kola“. Je to nejspíš šibalský záměr páru jedinců, kteří mi poslali hlasy, aby následně mohli vyžadovat pár kapek trnkového lektvaru. A nebo fanoušci jiných týmů se ještě neprobrali ze zimního spánku ? Mých 70% hlasů by tomu i odpovídalo. Nedělní zápas se Sehradicemi, který se hrál před nečekaně početnou diváckou kulisou, se nám docela vydařil. Troufám si tvrdit, že jsme soupeře po celé utkání herně i fyzicky převyšovali a za vítězstvím jsme si zodpovědně šli od úvodního hvizdu.
Sehradice mají obměněný kádr, jak na Tebe tento soupeř působil? Koho bys pochválil z Vašeho týmu?
Sehradický kádr je ve fázi výrazné přestavby. Zabudovávají do svého mužstva nové hráče a bude chvíli trvat než mužstvo získá nějaký ucelený fotbalový obraz, který by je mohl katapultovat trvale do vyšších pater tabulky v I.B třídě. Z našeho týmu nechci vyzvedávat výkony jednotlivců, protože každý se nějak podílí na našem současném herním projevu a má zásluhu na současných výsledcích mužstva. Vše je o kolektivu a ten nyní na Veselé máme báječný. Příkladně všichni táhneme za jeden společný provaz. Jeden příklad za všechny. Máme cca 5 hráčů, kteří díky svým pracovním a školním povinnostem nemohou být na každém zápase. Připravují se ale individuálně a snaží se mít i tak maximální účast na zápasech. U někoho je to 20%, u jiného 50%, u dalšího 80%. Pokud ale za ně nastoupí kdokoliv z lavičky, tým šlape.
První jarní kolo jste v Hulíně vyhráli kontumačně, co říkáš na přístup Admiry, která k utkání nenastoupila
Smutný příběh, který stále dost dobře nechápu. V týdnu nás soupeř ujistil, že máme počítat s tím, že se bude hrát na umělce. Škoda, že se utkání na ní nakonec neodehrálo. Hráli jsme na ni 14. kolo i vloni a ke spokojenosti obou klubů, nebyl v tom žádný problém. Na zápas dorazili i fanoušci Admiry, kteří také nechápali co se děje a museli zklamaně domů bez sportovního zážitku.
Zápasy by se přeci jen měly odehrávat na trávníku a ne za zeleným stolem ...
Plně s tím souhlasím. Zvláště v těchto nižších soutěžích, kde se fotbal dělá pro radost a pobavení. Vždyť převážná většina zainteresovaných to dělá jen tzv. za pivo a za klobásku a nijak z toho neprofituje. Do poslední chvíle jsme věřili, že hrát se bude.
O víkendu hrajete duel na Mladcové, ta má v týmu řadu zkušených hráčů, na koho si budete muset nejvíce dát pozor?
Já jejich mužstvo stále pasuji na jednoho z hlavních kandidátů na vítězství v naší soutěži. Mají zkušenou a vhodně poskládanou jedenáctku, kterou bravurně řídí a hecuje jejich trenér Luděk Lošťák senior. Na toho si asi budeme muset dát pozor nejvíce, aby nevykolejil naše hlavy. Přeji si ať má sobotní utkání vysokou sportovní úroveň, plno spokojených diváků a ať se hraje za hezkého počasí. Zimních utkání už jsme si užili dost. Samozřejmě jedeme Mladcovou potrápit a porvat se o body.
Očekáváš před zápasem na Mladcové nějaké špičkování od protihráčů?
Snad jen jejich trenér, který je zkušený a všemi mastmi mazaný, na nás bude chtít vymyslet nějaké překvapení (habaďůru). Znám ho mnoho let a zažil jsem s ním mnoho zápasů, společných fotbalových dobrodružství i úsměvných chvil. Také tím, že bydlí v sousední Hvozdné, tak pokud se mu nepřekrývají zápasy, tak je na Veselé osobně na každém našem utkání. Má nás přečtené, zná nás dokonale.
Myslíš si, že Veselá má kádr na to, aby hrála v příští sezóně o třídu výše?
Nyní jsem přesvědčen, že by se naše mužstvo o třídu výše neztratilo, zvláště když už hrajeme delší dobu spolu a fotbalově jsme si sedli a vyzráli. Sám za sebe ale můžu říct, že vyšší soutěž už jsem si dříve zkusil a nyní už na ni nepomýšlím. Jinak v kabině se o postupu nemluví. Určitě se popereme o co nejlepší umístění a postup - nepostup, to se bude řešit až to bude aktuální - 16.června na závěrečné po posledním utkání doma s Březnicí.
Jsou pro Tebe první jarní výsledky v 1. B třídě skupině B nějakým překvapením?
Ani bych neřekl. Zatím je to navíc i špatně čitelné. Hra při těchto prvních jarních utkáních trpí jak vlivem terénu, tak vlivem nerozehranosti a nesehranosti jednotlivých týmů. Všichni absolvovali přípravu na umělkách a s přírodními trávníky se teprve postupně sžívají. Zatím se zdá, že z podzimních kolejí nikdo nevybočil. Snad až na Kostelec u Holešova, kterému se asi podařilo ze všech svůj kádr nejvíce zkvalitnit.
Jak hodnotíš výhru Zlína na Slavii a jak tipuješ sobotní duel s Baníkem Ostrava?
Jo jo, fotbalový míč je kulatý a i v naší lize může každý porazit každého. Toto utkání jsme s týmem sledovali společně a shodli jsme se, že si Zlín bojovností a odhodláním body zasloužil. Sobotní zápas s Baníkem bude nejspíš svázán dokonalou taktikou od obou mužstev a bude tam maximální nasazení a důraz. Přeci jen body z tohoto utkání budou neskutečně důležité. K tomu ještě rošáda Páník – Petržela na lavičkách. To je další pikantnost tohoto zápasu. Čtyři body z posledního týdne Baník zase vrátily do hry o záchranu. Ale chci a musím věřit zlínským klukům, s kterými jsme v kontaktu a občas mezi nás někteří i přijdou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku