Daniel Brunclík: Oldřišov jsem původně neměl v lásce

V anketě o nejlepšího hráče kola se nic nemění, protože v ní nadále pevně vládnou fotbalisté Oldřišova. Více než polovinu všech hlasů nyní obdržel levý záložník Daniel Brunclík, který proti Mokrým Lazcům jednou skóroval a navíc si připsal gólovou asistenci. Svým výborným výkonem přispěl k vysoké výhře 5:0.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jak velkou radost vám udělalo vítězství v naší anketě? Asi moc nepřekvapilo a čím teď budete muset přispět do kabiny?
Abych pravdu řekl, vůbec mě to nepřekvapuje, jelikož vím, že v týmu máme dost šikovné kluky, kteří hlasování v sestavě kola strašně prožívají. Viz Denis Bořucký - to je človíček, který má plno kontaktů. Určitě do kabiny přispěju fajnou lahví slivovice, protože vím, že slivovici pije jen Mira Mička, Kuba Plefegr a já. Nebo přehodnotím situaci a budu se držet tradice lahví zelené.
Do ideální sestavy vás navrhl týmový parťák Denis Bořucký. Jak jste byl spokojený s vlastním výkonem v zápase s Mokrými Lazci? Bilance 1+1 není špatné vysvědčení…
Měl jsem velkou radost, když mě navrhnul do sestavy zrovna Denis Bořucký, který měl v neděli dvě promile v sobě. Jinak spokojený jsem moc nebyl. Hlavně v první půli se nám nepodařilo dát pár tutovek, které měl opět jmenovaný Denis Bořucký. O přestávce jsme si v kabině promluvili a na druhém poločase to šlo znát. Mokrolazečtí si vytvořili pouze jednu stoprocentní šanci Pavlíka Galvase, kterou bohužel nezužitkoval. Jinak u mého gólu mi to Patrik Žídek krásně naservíroval do prázdné brány. A co se týče asistence, viděl jsem Michala Jadrného, který se snažil běžet vedle mě. Tak jsem si řekl, že mu nahraji, jelikož při tak těžkém terénu by mi to určitě skočilo a netrefil bych bránu.
V Mokrých Lazcích jste dlouhá léta působil. Proběhlo před zápasem nějaké hecování a cítil jste větší motivaci než obvykle?
V Mokrých Lazcích jsem působil hodně dlouho, to máte pravdu. Určitě jsem dal mančaftu motivaci. V případě výhry jsem klukům v kabině slíbil láhev zelené na stůl. Jakou jinou motivaci bych měl dát těm našim ožralům. Stačila láhev. Ale určitě jsem byl nahecovaný stejně jak na podzim, když jsme vyhráli i v Lazcích.
Co říct k samotnému utkání? Výhra 5:0 asi trošku zkresluje…
Rozhodně to nebyl jednoduchý zápas. Samozřejmě to mohlo být jinak, kdyby Pavlík Galvas proměnil stoprocentní tutovku, ale byl velmi těžký terén. I my jsme se při zakončení hodně trápili.
Dal jste to pak svému velkému kamarádovi Pavlu Galvasovi sežrat?
Nedal, protože já šel taky sám na gólmana a dopadlo to ještě hůř, protože jsem vůbec netrefil branku. Takže nebylo co vytýkat. Jen jsme po zápase chvíli pokecali a to bylo vše.
Do jarní části jste vlétli ve velkém stylu, když jste nejprve rozdrtili Chlebičov a teď Mokré Lazce. Jak hodnotíte skvělý začátek?
Začátek hodnotím velice kladně. Nečekal jsem, že nám to až takhle dobře půjde. Určitě mě to překvapilo. Rozhodně jsem nepředpovídal podobně hladké výhry, protože tato soutěž je opravdu vyrovnaná a těžká, takže budu rád za každou výhru, které docílíme.
Kam vůbec sahají ambice Oldřišova?
Myslím si, že bychom se nebránili vyšší soutěži, ale záleží samozřejmě na tom, jestli by tady všichni kluci zůstali. V Oldřišově je skvělý kolektiv, tohle jsem dlouho nezažil.
V příštím kole zamíříte do Krásných Louček. Co od tohoto utkání očekáváte?
Soupeře určitě nesmíme podcenit. Terén bude velmi těžký, protože víme, že v Krásných Loučkach je hrbolaté hřiště. Právě proto budeme celý týden trénovat na vedlejším hřišti, abychom si zvykli. Určitě věřím v dobrý konec sobotního zápasu.
Stejně jako spousta vašich současných spoluhráčů patříte k odchovancům opavské kopané. Jak vzpomínáte na léta strávená na Stadionu v Městských sadech?
Určitě mám plno zážitků z dob, kdy jsem v Opavě hrál. Perfektní to bylo hlavně v celostátní dorostenecké lize. Takže na Slezský FC určitě vzpomínám rád.
Dokonce jste nakoukl do mužského béčka. Není vám zpětně líto, že jste se nedostal na profesionální úroveň? Mohl jste tehdy udělat něco jinak?
Tak určitě mi je líto, že jsem se nedostal do profesionálního fotbalu, jelikož hraji fotbal už od malička. Takže jsem pro fotbal obětoval část svého života. Co bych mohl udělat jinak? Určitě asi více na sobě pracovat. Na druhou stranu jsem ale trénoval čtyřikrát týdně plus měl o víkendu zápas. Když makáte a pak přijde osm hráčů z áčka, tak to se potom těžko prosazuje.
Několik sezon jste hájil dres již zmiňovaných Mokrých Lazců. Co si z té doby vybavíte?
Tak určitě byly chvíle, kdy jsem v Mokrých Lazcích prožíval skvělou sezonu s fajn klukama. Samozřejmě ale také nastaly momenty, kdy by s tím nejraději člověk seknul. Proti Mokrým Lazcům však nemůžu říci nic špatného. Navíc odtud pochází můj nejlepší kamarád Galvi.
Mihl jste se rovněž v Hradci nad Moravicí. Co jste tehdy říkal na jeho pád z krajského až do okresního přeboru?
Na Hradci jsem se měl skvěle. Super parta, zahrál jsem si s hvězdnými hráči, kteří měli leccos za sebou (Prohászka, Jašek, Půda, Kovalík apod.) Byl jsem moc rád, že jsem si s nimi mohl zakopat. Je velká škoda, že Hradec spadl až do okresního přeboru, protože tam bylo super zázemí. Člověk tak měl vše, na co si vzpomněl. Popravdě pokud by nenastaly na Hradci takové problémy, asi bych tam zůstal až doposud.
V předchozí sezoně jste kopal za Hněvošice. Nebral jste působení v okresu jako podřadnou věc? Proč jste vůbec na jejich nabídku kývnul?
Určitě jsem věděl, že to bude krok zpět. Ale bylo to v dané situaci asi nejlepší řešení. Navíc v Hněvošicích mám rodinu, tak jsem kluky znal. Chtěl jsem si zkusit zahrát okres, ale nakonec jsem byl rád, že jsem odešel, jelikož tuto soutěž můžu hrát až po třicítce. (smích)
V létě došlo k další změně dresu, když vás angažoval Oldřišov. Čím vás do klubu nalákali a jak se vám tam líbí?
Abych pravdu řekl, opět v tom zahrál velkou roli Denis Bořucký. Znovu měl v oku dvě promile, když jsme se o tom bavili na plese, kde mě lanařil. Měl jsem nějaký čas na rozmyšlenou. Ze začátku jsem měl strach, jelikož Oldřišov jsem neměl zrovna v lásce, ale řekl jsem si, že to půjdu zkusit. Nakonec jsem opravdu moc rád, že jsem do Oldřišova šel. Super kolektiv, fanoušci jsou perfektní, takže jsem nadmíru spokojený.
Čeho byste ještě chtěl ve fotbale docílit?
Budu rád, pokud Oldřišov postoupí do kraje. Ten bych si ještě moc rád zahrál. I když bych se nebránil ničemu.
Co patří mezi vaše koníčky a kde pracujete?
Moje žena, s tou sdílím všechny koníčky. Výlety, sport, cestovaní, kultura. Jinak pracuji ve stavebnictví. Pokud chcete střechu či dělat úpravy na baráku, dejte vědět přes Denise Bořuckého, ten vám dá kontakt.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.