ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 17.kolo Divize A, 2017-2018: „Vždycky jsem dělal něco navíc a přidával si,“ říká Matěj Kravar

Hlasovali jste pro nejlepší hráče v 17. kole a z Vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo jím je asi již dobře víte. Redakce fotbalunas.cz na jaře jako prvního vyzpovídala velice zkušeného fotbalistu Matěje Kravara z Mariánských Lázní.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
O víkendu jste vstřelil dva góly a fanoušci Vás zvolili Hráčem kola, tak jaké jsou Vaše dojmy a víte o tom vlastně? A jak jste se o tom dozvěděl, pokud ano.
„ Dojmy jsou skvělý, ale na výhře v této anketě má zásluhu celý tým a fanoušci. O výhře vím, stránky "fotbalunás" sleduji a pokladník si už brousí zuby.“ (smích)
V současné chvíli působíte v Mariánských Lázních, jaké ale byly Vaše fotbalové začátky?
„ Jsem odchovancem Sokolova a na půlroku jsem se dostal do kádru A týmu, kde jsem šanci ale nedostal. V průběhu kariéry jsem si zahrál ČFL za FC Chomutov a FK Tachov a divizi za Karlovy Vary a Mariánské Lázně.“
Jan Kalina z Karlových Varů udělal parádní gesto fair-play, zatímco Martin Psohlavec vstřelil pět gólů, přesto se v anketě Hráč kola neumístili ani mezi třemi nejlepšími hráči. Překvapuje Vás to a co říkáte na to, že jste skončil před nimi?
„ Oba dva hráče znám. S Martinem Psohlavcem jsem v Karlových Varech hrával. Jsou to výborní fotbalisté, proto mě to překvapilo.“
O víkendu jste vstřelil dva góly a pomohl k vysoké výhře Mariánských Lázní. Jak se utkání vyvíjelo podle Vás a jak byste popsal své góly? Byla tam šance i na hattrick?
„ Utkání se vyvíjelo těžce, do poslední chvíle jsme nevěděli, kde se bude hrát, a jestli vůbec. Hrálo se na umělce. Rozměrově není úplně ideální, což hrálo do karet soupeři z Petřína, je to bojovný tým. Začátek utkání nám nevyšel, v úvodu jsme hned dostali gól. Poté jsme po ospalém výkonu převzali otěže a vstřelili dva slepené góly. Druhý jsem vstřelil já na 2:1 ze standartní situace zpoza vápna na zadní tyč. Poté jsme zase trochu polevili a dostali gól, ovšem kluci se zvedli a dali jsme znovu dva rychlé góly. Za stavu 4:2 se šlo i do kabin. Gól na 4:3 v první minutě poločasu nás zaskočil. Trochu nás zatlačili, musím říct, že jsme dobře bránily a v tuto chvíli to bylo velmi důležité. V závěru jsme pojistili výsledek na 5:3, kdy jsme rozehráli rychlou brejkovou akci, ze které jsem dal druhý gól pohodlně z dorážky na malém vápně. V tuto chvíli už bylo rozhodnuto, běžela 85. minuta. V závěru jsme dali ještě pojistku, kterou obstaral Petr Holub. Musím pochválit celý tým za statečnost, bojovnost a kombinační hru. Šance na hattrick moc nebyla. Více šancí jsem neměl, do čeho jsem kopl, to jsem dal.“ (smích)
Kdy naposledy jste hattrick vstřelil nebo k němu měl kromě posledního zápasu případně nejblíže, pokud jste ho během své kariéry nezaznamenal?
„ Nejblíže jsem k hattricku měl minulou sezónu, v zápase doma s Aritmou, kdy jsem dával také dva góly. Co si pamatuji, tak naposledy k hattricku došlo v dorostu za FK Baník Sokolov.“
Jak se připravujete na jednotlivé zápasy kromě tréninků? Přidáváte si i mimo ně a jsou v Divizi B časté dvojfázové tréninky nejen během zimní přípravy?
„ Bez přidávání bych se neobešel. Vždycky jsem dělal něco navíc, abych se dostal ve fotbale co nejvýš. Dvoufázové tréninky v divizi moc nejsou, a co si pamatuji, v ČFL a 2. lize, tak tam už bývají. V Mariánských Lázních máme dvoufázové tréninky jen při zimním soustředění.“
Na závěr Vám chci poblahopřát k vítězství v anketě Hráč kola a popřát Vám hodně štěstí a zdraví do dalších zápasů. A ještě mi dovolte jednu otázku, co říkáte na derby a video ve fotbale?
„ Jsem rodilý Sparťan, je škoda, že vedení 3:0 Sparta neudržela. Videa jsem asi zastáncem, ale bylo by spravedlivé, kdyby video bylo na každém hřišti. Když už, tak všude nebo nikde, ať má každý stejné podmínky.“
„ Děkuji všem za podporu, budeme se snažit o umístění v horních patrech tabulky.“

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.