Máme kvalitní mužstvo, umíme hrát pohledný fotbal a v hospodě nám to taky klape, hodnotí hráč 17.kola Matěj Polák

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 17. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Matěj Polák z klubu TJ Zruč! Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Před tímto kolem jste měl na kontě „pouze“ šest branek, co se stalo, že jste tentokrát vstřelil tři v jednom zápase?
Tak hrál jsem v útoku, což není vždycky pravidlem. Žichovice hráli otevřený fotbal, takže jsme měli větší prostor pro útočení. 2 góly mi kluci připravili do prázdné branky a ten 3. už soupeř moc nebránil.
Na čem stojí úspěch vašeho týmu, je to o fotbalových kvalitách, dobré partě nebo je to ještě úplně jinak?
Fotbalově máme určitě kvalitní mužstvo, většině kluků balón nepřekáží, takže když to dovolí terén, umíme hrát pohledný fotbal. Sice nemáme žádného kanonýra, ale o to víc lidí umí dát gól. Věkově to máme taky ideální a v hospodě nám to taky klape. (smích)
Na první Tlumačov ztrácíte jedenáct bodů, dáváte si za cíl je dostihnout nebo se spíše soustředíte na udržení druhého místa?
Tak za cíl si to dát můžeme, ale nepočítám, že by Tlumačov ztratil tolik bodů… Spíš se budeme soustředit, abychom si udrželi náskok na 2. místě a hráli atraktivní fotbal.
Po pražském derby je velkým tématem video ve fotbale, jak se k této problematice stavíte vy?
Určitě jsem zastáncem videa, v minulosti jsme mohli vidět několik fatálních chyb i na vrcholných akcích. Fotbal už se dnes hraje v takové rychlosti, že je těžký v daný okamžik rozpoznat některý situace. Určitě by se pro používání ale měla udělat nějaká kritéria. V derby to spíš vypadalo na videohru, ale všechna rozhodnutí byla správná…
U rozhodčích ještě chvilku zůstaneme. Zajímalo by mě, jaký názor máte na jejich úroveň v 1.A třídě?
Tak to je asi v každé soutěži stejný, jako hrají horší hráči a lepší hráči, tak je to i s rozhodčíma. Ideální by bylo, aby každý rozhodčí někdy před tím sám hrál, aby měl cit pro hru, ale to je asi bláhový, když je samo o sobě rozhodčích nedostatek.
Čemu se věnujete ve svém volném čase, pokud vynecháme fotbal?
Ve volném čase se snažím věnovat rodině, máme 2 malý kluky, který nám dávají zabrat, takže na ostatní věci moc času a síly nezbývá.
Děkuji za rozhovor a přeji spoustu dalších úspěchů, jak individuálních tak i týmových.
Děkuji, a díky za informace a postřehy na vašem webu…

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.