V zimě přemýšlel o působení ve III. třídě. Teď ale válí Tomáš Šebek za Králův Dvůr ve třetí lize!

Tomáš Šebek se v zimní pauze stal nečekanou posilou cábelíků. Z I.B třídy zamířil rovnou do základní sestavy týmu trenéra Tomáše Šilhavého, v prvním jarním kole se pak hned stal Hráčem kola. Jak se Šebkův přesun odehrál a jak se čtyřiadvacetiletý hráč v novém angažmá zabydlel?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Máte za sebou zajímavý průběh fotbalové kariéry, můžete udělat nějakou rekapitulaci?
V přípravce jsem začínal ve Všeradicích, odkud pocházím. Do žáků jsem přestoupil do Hořovic, kde jsme si zahráli žákovskou ligu, což bylo skvělé. S přechodem do dorostu jsem šel do Bohemky, kde jsem byl až do juniorky. Poté jsem šel na chvilku do divize do Hořovic a pak mě kamarád zlanařil do Německa přibližně na rok, kde to ale nebylo ono. Zpět jsem šel za kamarády do Hostomic no a teď jsem zde, v Králově Dvoře.
Kolik jste toho nahrál v Bohemce? Měl jste někdy blízko k tomu nakouknout do áčka?
V Bohemce jsem v podstatě odehrál téměř všechny zápasy v dorostenecké kategorii a většinu i v juniorce, pokud jsem nebyl zraněný. Nic nenasvědčovalo tomu, že bych měl šanci zabojovat o A tým, proto jsem poté přestoupil zpět do Hořovic, do divize.
Jak jste zmínil, zahrál jste si i v Německu. Co vám působení tam dalo, v čem vás třeba změnilo?
Myslím si, že mě nezměnilo. Bylo fajn si to zkusit, chtěl jsem se naučit trošku jazyk, což se mi vůbec nepovedlo. Myslel jsem, že bych tam mohl třeba zůstat, najít si práci, ale nakonec se vše vyvrbilo jinak. Bylo znát, že vás místní kluci třeba tak neberou, já se jim ale nedivím. Když by sem k nám jezdil někdo jenom na zápasy, odkopal si to a zase odjel, nelíbilo by se to asi nikomu.
Jakou soutěž jste tam hrál a jaká byla její úroveň?
Bylo to nižší soutěž, šel jsem tam za kamarádem. Řekl bych úroveň okresu, možná týmů z B třídy. Ale je zajímavé vidět jejich zázemí, finanční podmínky, které se nedají s námi srovnávat. I tak nízká soutěž a máte možnost hrát na skvělých hřištích, vidíte všechny týmy v soupravách, po zápase připravené občerstvení…
Po návratu domů jste hrál za Hostomice. Proč jste zvolil působení v nižší soutěži?
Ještě jsem se nechtěl vracet, ale kamarádi mě přemluvili, Hostomice v té době hrály A třídu a byly na padáka, chtěly to zachránit. Podařilo se nám to udržet a hlavně jsem si zase zahrál s klukama, s kterýma jsem začínal v přípravce, což bylo skvělý. Bohužel se nám to tam trošku rozpadlo následující rok a to už jsme spadli do B třídy.
Věřil jste, že se ještě podíváte výše, nebo už jste počítal s tím, že fotbal zůstane koníčkem?
Ještě před začátkem sezony jsme řešili, že se vrátím společně s kamarády, kteří taky kopou vyšší soutěže, do Všeradic do 3. třídy, abychom dostali náš mateřský klub opět výš. Tak se to trošku zvrtlo (úsměv). Fotbal je ale stále mým koníčkem.
V I.B třídě bývá často horší tréninková morálka hráčů, to nebyl problém, udržet se ve formě?
Já trénoval s Hostomicemi, už když jsem byl v Německu, když se hrála A třída, bylo to dobré. S pádem do B třídy začala i horší tréninková účast a je fakt, že nás na tréninky moc nechodilo. Takže problém docela byl, myslím si, že po prvních trénincích v Králováku si nikdo nemyslel, že bych mohl zůstat. (úsměv).
Laso přišlo z Králova Dvora, jak k tomu došlo a jak jste reagoval? Čím myslíte, že jste zaujal?
To můžu říct úplně přesně. Krausík (spoluhráč Martin Kraus, pozn. autora) mi napsal zprávu: „Patnáctého ledna začínáme přípravu.“ Tak jsem mu odepsal, že to asi nebylo pro mě (úsměv). Řekl ať to jdu zkusit, s díky jsem odmítnul. Naštěstí mě kamarádi přesvědčili, ať jdu. Čím jsem zaujal? To nevím, něco mě napadá, jsou ale věci, které raději nechám utajeny (smích).
Jak zatím přestup a změnu hodnotíte? Co změnil přechod do ČFL ve vašem životě?
Hodnotím to určitě pozitivně, jsem moc rád, že se přestup dotáhnul a přišla nová motivace. Kluci mě mezi sebe vzali, pomůžou a poradí, když je třeba, jsem spokojený. A v životě se nějak nic nezměnilo, dále pracuji a i občas do školy zajdu. A přítelkyně je určitě ráda, že jí tolik neotravuju.
První zápas se vám osobně povedl, ale tým padl s Převýšovem 0:3. Jaký to byl zápas z vašeho pohledu?
Osobně jsem neměl tak dobrý pocit, prohrálo se, dostali jsme tři góly, jsem defenzivní záložník… Ale byla to škoda, dvě standardky, které musíme ubránit a jedna chyba, která soupeře poslala samotného na branku. Jinak si myslím, že jsme převážně hráli my, ale soupeř si to dobře pohlídal a dále hrozil ze standardek.
Co tedy zlepšit do dalších kol?
Určitě důraz ve vápně. Kdybychom standardky pohlídali minulé kolo, věřím, že bychom body neztratili a sami bychom měli přitvrdit v útočném vápně, měli jsme tam zajímavé příležitosti, ale nedotlačili to tam. S Litoměřickem, s kterým jsme měli hrát o víkendu, jsem čekal boj na podmáčeném terénu, ale nyní už víme, že se zápas bohužel odkládá.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.