Na jaře se zlepšíme, říká Borkovec z Černíče

Nejlepším hráčem podzimní části 1.A třídy skupiny B byl zvolen Mikuláš Borkovec z TJ Podyjí Černíč, a to i přes to, že se jeho tým krčí u dna tabulky. Borkovec věří, že se jeho tým po konci sezóny bude radovat ze záchrany.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Mikuláši, gratuluji ke zvolení hráčem podzimu. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Moc děkuji. Na příspěvku do kasy se podle mě pracuje, takže něco mě určitě čeká a nemine.
Bylo pro tebe překvapením, že jsi se octil v ideální sestavě podzimní části sezóny?
Překvapení to pro mě bylo velké, v soutěži je spousta kvalitních fotbalistů, kteří by si to zasloužili možná i více než já. Překvapení to bylo hlavně z důvodů, že se s týmem nachází na spodku tabulky a odtud se taková to ocenění nezískávají. Radost ovšem mám, ale vyměnil bych to za body do tabulky.
Jak hodnotíš podzim, ať už z hlediska osobního nebo týmového?
Osobní hledisko snad raději vynechám, to náleží trenérovi. Já jsem rád, že mi zdraví drželo a mohl jsem si vůbec s klukama zahrát. Co se týče týmového hlediska, tak spokojenost není úplně na místě, ale věřím v nás, že tento výsledek z podzimu jsme schopni zlepšit.
Loni jste postoupili až ze čtvrtého místa v 1.B třídě. Bylo vaše rozhodnutí postoupit jednotné?
Vždy se najdou tací, kteří s tím úplně nesouhlasí, ale vedení udělalo vše, co bylo v jejich silách, za ty výsledky jde odpovědnost za hráči. Máme tu hráče, kteří hráli tuto soutěž, nebo vyšší, máme tu hráče, kteří mají premiéru. Jaro od nás bude lepší a soupeřům nedáme nic lacino.
Jaký je největší rozdíl mezi 1.A a 1.B třídou?
A třídu bych ještě rozdělil na dvě soutěže, od více lidí slyším že skupiny A a B vůbec neodpovídají stejné soutěži. Každopádně k otázce. U některých týmů je rozdíl patrný v rychlosti a snad u všech v tvrdosti. S tím se část našeho týmu těžko vyrovnávala, ale postupně si na to člověk zvykne.
Který zápas jsi si na podzim nejvíce užil?
Každý, který jsem přežil (smích). Na jeden zápas těžko ukázat, určitě ty, kde jsme získali nějaký bod. Já osobně asi ten poslední, kdy se podařilo vždy dotáhnout soupeře a povedlo se mi vstřelit dvě branky. Na to jaké bylo počasí, tak to mělo super náboj.
Který zápas vám vůbec nevyšel?
Těch zápasů bylo bohužel více. Ne, že bychom propadli nebo že nestíháme, ale chybělo nám často spoustu lidí ze základní sestavy, a to se na našem výkonu vždy projevilo.
Jak hodnotíte podzimní část sezóny?
Je to pro mě zklamání, ale vím, že si z toho vezmeme jen to dobré, ponaučíme se a zavřeme za tím dveře. Mrzí mě nejvíce utkání, kde jsme sahali po bodu ale zradila nás koncovka, která nás naopak držela v předchozích sezonách.
S čím půjdete do jara?
Posbírat co nejvíce bodu a zachránit se (smích). Určitě nechceme nic odevzdat, víme co je v našich silách a chceme hrát důstojnou roli v této soutěži. Pokud body na konci nebudou stačit, tak nebudou. Je to jen sport a je spousta důležitějších věcí. Hlavně ať si to každý hráč kolem fotbalu užije. V každém zápase necháme vše a uvidíme na co to postačí.
Jak probíhá v Černíči zimní příprava?
No, co Vám budu povídat. Rozebíráme na videu zápasy soupeřů (smích). Řekl bych taková klasika, kdy se prostě v lednu a únoru nabírá kondice a teď najíždíme na přátelská utkání.
Kdybys měl říct jeden fotbalový moment, na který nezapomeneš, jaký by to byl?
Gól z vlastní poloviny hřiště proti lídrovi tabulky, byl to specifický zápas a nejde na to zapomenout.
Jaký je tvůj oblíbený tým?
Vyloženě tým kterému bych přál největší úspěch nemám. Momentálně si užívám hru Man. City, Liverpoolu a Tottenhamu.
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Začínal jsem s fotbalem ve čtyřech letech v klubu, kde momentálně hraji. Dovedli mě k tomu rodiče, nebýt nich tak bych díky fotbalu nezažil to na co teď vzpomínám a čerpám z toho. Za to jim patří velké dík.
Co říká fotbalu tvoje rodina?
Jsme s ním spojeni všichni. Žijeme jím a nemůžeme se dočkat jarní části. Nedokážeme si představit sobotu či neděli, abychom nebyli na zápase.
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Fotbal je pro mě vším. Věnuji se mu jako trenér a rád bych u fotbalu působil i v zaměstnání. Tak uvidíme kam až to dojde.
Co říkáš na portál fotbalunas.cz?
Vaše parta, která dělá kolem tohoto portálu, zaslouží velké dík od nás všech. Je to cesta jak amatérské soutěže přiblížit těm profesionálním. Například těmito rozhovory.
Děkuji za rozhovor.
Já děkuji Vám, ale hlavně svým nejbližším a týmu. Jo a trenérovi, že mě třeba dá do útoku (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.