Dnes je pro mě úspěch, když se rozběhnu a nezraním, vypráví Radek Tyll ze Smíchova

Hráčem 13. - a tedy i posledního - podzimního kola městského přeboru jste zvolili smíchovského obránce Radka Tylla. Ten se rozpovídal v našem rozhovoru, v němž se dozvíte například to, jak hodnotí fotbalový podzim, jaký byl jeho první dres nebo jaké má koníčky, když se právě nevěnuje fotbalu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Co říkáte na to, že jste vyl zvolen hráčem kola?
Vítězství samozřejmě potěší a je to odměna za tvrdou práci v trénincích (smích). Druhá věc je ta, že mě to bude stát něco do naší kasy. :-)
V posledním podzimním utkání jste přehráli béčko Starého Plzence vysoko 5:0. Jaký to byl zápas z Vašeho pohledu?
Zápas byl od začátku v naší režii a měli jsme vyhrát minimálně 10:0, kdybychom já a Knápos (Tomáš Knapp) nebyli dřeváci. (smích) Jako stoper jsem měl dost prostoru na útočení, ale nebylo mi souzeno. Tyč, břevno a moje nemohoucnost se rovnalo, že místo hattricku to dopadlo pouze 5:0.
Jak byste celkově zhodnotil podzimní část sezóny z pohledu smíchovského klubu? Panuje spokojenost?
Myslím, že se nám podzim celkem povedl až na prohru doma s Košutkou, kde jsme měli jednoznačně vyhrát. Ještě se nám vůbec nepovedl zápas v Liticích, ale tam jsme nic nepředvedli a zaslouženě prohráli. Po tomto zápase jsem chtěl i pověsit kopačky na hřebík a říkal si, proč si kazit víkendy, protože rozhodčí si pískal svůj zápas a i soupeř se smál jeho sobotnímu vystoupení.
Jak se vydařila dokopná, která následovala po utkání se Starým Plzencem? :-)
Něco jsme vypili, zasmáli jsme se Sedlovi, protože v noci před zápasem trénoval Klub rváčů (smích), ale potom bohužel došlo pivo, tak jsem pochopil, že mám jet domů a mladíci jeli zlobit do města. (smích)
Kdo ze světových hráčů je Vaším oblíbencem, nebo kdo se Vám herně líbí a proč?
Vzor jsem asi nikdy žádný neměl, ale jako první dres jsem dostal Radka Bejbla z Atletika, tak možná v té době on. Jinak fandím Viktorce, kde nevynechám jediný domácí zápas.
V kolika letech jste s fotbalem začínal a jakými kluby jste v kariéře prošel?
Začal jsem jako prcek na škvárce na Slávii v Plzni. Do žáků jsem šel na SK Plzeň a pak na 1.FC. V mužích jsem přestoupil do Tlučné, kde jsem hrál až do loňské zimy a poté neodolal vábení a nabídky Jirky Sulka na Smíchov. :-)
Co považujete za Váš největší fotbalový úspěch?
Asi to, že jsem si v mládí zahrál proti Spartě a ostatním týmům v žákovské lize a proti několika lidem, co stále hrají nejvyšší soutěž a nakoukli i do repre. Dnes je úspěch když se rozběhnu a nezraním. (smích)
Co dělá Radek Tyll ve volném čase, když zrovna není na hřišti?
To je spíš otázka na manželku. :-) Ta by řekla, že když nejsem na fotbale, tak jsem na Sokolovně na nohejbale, v práci nebo s kamarády v hospodě, místo abych byl doma a věnoval se naší 1,5 roční dceři. Ale to samozřejmě není pravda, protože ta je ta, který se nejvíce věnuji. :-)
Závěrem bych chtěl pozdravit všechny do šatny a kluky Škodojc do Tlučný.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.