Nedokážu se ovládnout a už to ze mě lítá, komentuje své výlevy k rozhodčím Lukáš Vladař

Sezónu nezačal Lukáš Vladař slavně, v prvním kole uviděl červenou kartu a další tři zápasy musel strávit jen na tribuně. Pak se ale zvedl a s ním přišly i lepší výkony Baníku. Jak hodnotí střelecké počiny svého spoluhráče Stanislava Schejbala a co ho čeká v zimní přestávce?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, gratuluji k titulu Hráče kola. Získal jste už někdy podobné individuální ocenění?
Děkuji. Zatím ne, tohle je poprvé a pravděpodobně i naposledy (smích).
Kaznějovu jste nasázeli sedm gólů a jasně zvítězili. Povedená rozlučka s podzimem, že?
Přesně tak, vyhrát poslední zápas před dokopnou jsme chtěli všichni. Nálada pak byla u všech o sto procent lepší a všichni jsme si ji užili. Zápas jsme rozhodli prakticky hned v úvodu dvěma rychlými brankami. Hosté to sice nezabalili, ale nic jim nevycházelo. Byli jsme prakticky lepší ve všech směrech. S momentální formou Standy Schejbala neměli moc velkou šanci na úspěch.
Stanislav Schejbal musel místy během podzimu působit až neuvěřitelně, ne?
To rozhodně, někteří protihráči ani nevěřili, že s námi normálně hraje (smích). Poslední dva zápasy mu mimořádně sedly. Hodně na něj spoléháme. Kdyby proměnil polovinu šancí, které se mu nepodařilo zavěsit, mohl mít klidně o 10-15 gólů víc. Škoda. Ale 25 branek za podzim je bomba. Snad se mu na jaře bude dařit minimálně stejně dobře.
Prozradíte, jak dokopná vypadala? Kdo to nejvíce přehnal, kdo se utrhl ze řetězu?
Bylo to fajn. Po dlouhé době zimní dokopná, kterou hodnotím kladně. Myslím, že ostatní by mi dali za pravdu. Nikdo to nějak extra nepřehnal. V pozdějších hodinách se většina z nás přesunula do víru velkoměsta a dál už bych to raději nerozebíral (smích). Někteří z nás to protáhli až do nedělního večera, kvalitní trénink.
Jak hodnotíte podzimní část sezóny z týmového hlediska?
Bída. Nechytli jsme začátek a už jsme se vezli. V prvních dvou zápasech jsme dostali šest červených karet po naší nedisciplinovanosti, to nám také moc nepomohlo. Ale nutno dodat, že všechny červené karty byly oprávněně. Díkybohu jsme pak dokázali vyhrávat aspoň domácí zápasy. I když s nějakými šesti body navíc bych byl spokojený určitě víc.
A co z toho osobního?
Také žádná sláva. Právě v prvním zápase jsem hned dostal červenou kartu za kecy a vyfasoval jsem k tomu třízápasový trest. Zbytek sezóny pak hodnotím celkem kladně. Ale určitě je toho ještě dost, co mám zlepšit. Bohužel ve 3-4 lidech si toho člověk na tréninku moc nevyzkouší. Snad se kluci zamyslí a zimní přípravu odmakáme v co nejvíce lidech a na jaře se to projeví.
Počítám, že právě projevy vůči rozhodčímu byste chtěl omezit. Na čem ještě chcete zapracovat?
Chtěl. Ale v těch emocích se bohužel ovládat nedokážu a už to ze mě lítá. Pak bych to nejraději vzal zpět, ale bohužel už to nejde. Výkony některých rozhodčích mi také nepřidávají. Určitě bych chtěl zlepšit koncovku, ta je katastrofální.
Jak vyplníte dlouhou mezeru před startem jara?
Určitě se nudit nebudu. Ve volném čase chodím na squash nebo s kluky na malou kopanou. Rád zajdu podpořit plzeňskou Viktorku i indiány. A samozřejmě budeme s kluky tmelit partu v místní hospodě, aby nám to na jaře pořádně lepilo (úsměv).
Kdo vás k fotbalu přivedl, jakými fotbalovými kluby jste za svou kariéru prošel?
K fotbalu jsem se dostal přes spolužáky ze základní školy. Neměl jsem co dělat, tak jsem šel na fotbal. Od prvního dotyku s balónem bylo jasné, že jsem na správném místě (smích). Celou dobu hraji jen za Baník Zbůch, zatím nebyl důvod měnit klub. Všichni jsou tu super kamarádi, neměnil bych. Škoda že jim ten fotbal nejde tak jako mně. Mohli jsme hrát o postup (smích).
Jak trávíte svůj volný čas, když nekopete do balónu?
Většinu volného času trávím s přáteli. Mám spoustu kamarádů, se kterými se člověk opravdu nenudí (smích). Nebráním se žádnému sportu, rád vyzkouším všechno. Rád také zajdu na dobré jídlo nebo třeba s kamarády na drink.
Co říkáte na to, že mistrovství světa se bude muset obejít bez italského týmu?
Viděl jsem odvetný zápas. Švédsko mělo obrovské štěstí, Itálie do něj bušila od začátku do konce. Na druhou stranu si to měli Italové uhrát v klidu už ve skupině. Kvalitu na to určitě měli a mít budou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.