Opora Plané Tadeáš Malý se kromě fotbalu věnuje také hokeji. Co všechno nám Hráč 12. kola prozradil?

Hráčem 12. kola 1.B třídy sk. A jste zvolili fotbalistu Plané Tadeáše Malého. Malý je rozhodně zajímavým chlapíkem s již pestrým fotbalovým životopisem, který prošel i mládežnickými týmy Viktorie Plzeň a Sigmy Olomouc. Více se o něm dozvíte v našem rozhovoru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tadeáši, gratuluji k titulu Hráč kola. Co to pro Vás znamená?
Co se týče 1.B třídy, tak se jedná o mé premiérové prvenství. V minulé sezóně jsem nějakou část sezóny strávil v dresu Přimdy a byl v sestavě kola celkem často. Myslím, že se mi dokonce povedlo i 2 krát nebo 3 krát vyhrát, takže v tom nejsem nováčkem(smích). Každopádně jsem rád, že jsem tuto anketu vyhrál a děkuji všem, kteří mi dali hlas. Zejména mé přítelkyni.
Zvolen jste byl za Váš výkon v utkání proti Bělé, které jste vyhráli na penalty. Jak jste ten zápas viděl Vy?
Utkání se hrálo na velmi těžkém terénu a mělo naprosto diametrálně odlišné poločasy. Zatímco v první půli jsme diktovali tempo hry, tlačili soupeře a dostávali jsme se do šancí, ve druhé půli to byli naopak hosté. A to hlavně prvních 25 minut druhé půle, kdy na nás doopravdy vlétli a my se nedokázali vymanit z tlaku. Řekl bych, že dělba bodů byla spravedlivá a při penaltách se štěstíčko přiklonilo na naši stranu.
V utkání jste skóroval. Popsal byste nám svůj gól?
Na tento zápas jsem se opravdu těšil a měl celkem velkou motivaci vstřelit branku, jelikož v týmu Bělé mám několik kamarádů a defakto znám celý tým od brankáře až po trenéry. Branku jsem vstřelil celkem snadno. Podařilo se nám průnikovou přihrávkou dostat za obranu soupeře a ve dvou jsme běželi na brankáře hostí. Klozda (D. Kloužek) mi přihrál míč a já, jak se říká, uklízel do prázdné brány.
Planá se po nepovedeném začátku sezóny zvedá a vzdaluje se sestupovému pásmu. Čím to, že v úvodu ročníku se týmu vůbec nedařilo a najednou jste schopni porazit každého?
Nazval bych to trochu jinak. Nám se, co se týče herního projevu, dařilo už od začátku, soupeře jsme přehrávali a vypracovali si v každém zápase minimálně 6 - 8 opravdu 100% šancí, bohužel se je mě a ani mým spoluhráčům nedařilo proměňovat a defakto tím trpíme doteď. A nyní v některých zápasech (H. Týn, Bělá) jsme nebyli z mého pohledu až tak suverénní, ale podařilo se nám udělat body. To je prostě fotbal. Cítím a věřím, že teď jdeme jako tým nahoru celkově a doufám, že si to přeneseme i do jarní části.
Podzim zakončíte zápasem v Kozolupech. S čím do něho půjdete?
Určitě budeme chtít z Kozolup odvézt 3 body, potvrdit naši formu a to, že na místo našeho momentálního umístění v tabulce prostě nepatříme.
Budete platit za ocenění Hráče kola v kabině nějaké zápisné?
Na listině pokut nic takového nemáme, ale Ráďa Švarcberk, jelikož skončil „až” 3., mi už oznamoval, že kasa bude díky mému ocenění plnější. A jelikož je spolu s trenérem pokladníkem, tak tam určitě něco vymyslí. PS: Myslím, že by se mělo platit i za účast v sestavě kola. (-.-)
Máte fotbalový vzor, či oblíbeného fotbalistu? A co se Vám na dotyčném líbí?
Mým fotbalovým vzorem je odjakživa Tomáš Rosický! Obdivuji ho, jaký má tah na branku a skoro každý jeho pohyb s míčem je přímočarý dopředu. Řekl bych, že v tomto patří/patřil mezi nejlepší na světě a pokud by se tenkrát v roce 2008 nezranil, tak věřím, že máme v ČR dalšího vítěze Zlatého míče.
Prozraďte nám něco o své fotbalové kariéře. Kde jste s fotbalem začínal, jakými kluby jste prošel?
No... Má kariéra je celkem pestrá a na svůj věk jsem toho dost zažil a prošel. S fotbalem jsem začínal už ve čtyřech letech na Přimdě. Dále jsem hrál v přípravce za Bor, Stráž a poté se přesunul do Tachova. Odkud jsem šel hrát do Chebu, kde jsem strávil 5 let. Následovaly dva roky v Plzni a potom můj přesun na Moravu, nejprve do Sigmy Olomouc a poté do Hranic, kde jsem v 16 letech okusil divizní soutěž mužů, pod vedením trenéra Bokiye. Bohužel mi plány zhatilo několikanásobné zranění kolene... Poté jsem krátce působil i v Německu a teď jsem v Plané, kde jsem spokojený. Máme kvalitní zázemí, dobrého trenéra a hlavně super partu!
Co dělá Tadeáš Malý ve volném čase, když zrovna nekope do míče? :-)
Bohužel moc volného času nemám, jelikož ještě k fotbalu hraji hokej a také pracuji. Takže pokud nějaký čas je, snažím se ho věnovat své přítelkyni, která mě ve všem podporuje, a já ji za to jsem moc vděčný!
Vraťme se ještě k hokeji. Jakou soutěž a za jaký tým hrajete?
Hraju ligu s názvem NHL Tachov za New Ducks Tachov a v Domažlicích Chodskou hokejovou ligu za HC Sokolíci Stráž. :-)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.