Každá série jednou končí a každý tým se dá porazit, říká vítěz kola Josef Valenta, kterému se povedlo postoupit se třemi týmy Nového Bydžova v jedné sezóně

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 14. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství, Josefe! Jaké máte pocity?
Děkuji. Mám samozřejmě radost, ale nijak bych tento úspěch nepřeceňoval.
Dostal jste nominaci od soupeře, těší vás to o to víc?
Samozřejmě, že to má jinou hodnotu, když Vás nominuje někdo, kdo Vás nezná a hodnotí Vás pouze pod dojmem výkonu v daném zápase. Musím ale říci, že mě nominace velice překvapila, protože v tomto zápase bylo na naší straně několik hráčů, kteří by si jí zasloužili více než já – měli jsme dva dvougólové střelce a Jirka Kellner připravil 4 naše góly.
Vyhrál jste už někdy tuto anketu?
Nevyhrál – nebo o tom minimálně nevím.
Jaký byl zápas na Košutce z vašeho pohledu?
Byl to zápas velice napínavý a až do závěrečného hvizdu měl grády. Mě osobně takovéto zápasy velice baví. Prohrávali jsme 2:0 a ještě do poločasu se nám podařilo zápas otočit, což bylo ohromně důležité. Druhý poločas se domácí snažili zápas vrátit na svoji stranu, avšak nám se podařilo náskok navýšit až na 5:2, ani za tohoto stavu se Košutka nevzdala a my se museli o vítězství obávat až do poslední vteřiny. Myslím, že obě mužstva nechala v zápase všechno a divákům se zápas musel líbit.
Vstřelil jste uklidňující šestou branku. Jaká situace brance předcházela?
Za stavu 5:4 domácí vrhli všechny síly do útoku, nám se podařilo využít jeden z brejků, Honza Chvojka se krásně uvolnil na pravé straně a ideálně mi nahrál před odrytou branku, já už jsem jen slízl smetanu.
Začínal jste v Novém Bydžově, co vás vedlo k přestupu do Bukovce?
Pocházím z Nového Bydžova a v Plzni jsem studoval, a i po studiích jsem zde zůstal natrvalo. Při studiích jsem ještě zvládal hrát v Bydžově, ale poté to již nebylo ideální, tak jsem s přispěním svého kolegy skončil v Bukovci.
V posledním kole vás čeká dosud neporažený Tlumačov, jak vidíte vaše šance na případný úspěch?
Každá série jednou končí a každý tým se dá porazit. Pokud budeme všichni makat na 100 %, můžeme vyhrát.
Podzimní část sezóny je u konce. Jste spokojeni s dosavadním umístěním v tabulce?
V průběhu sezóny se nám bohužel nevyhýbala zranění a v některých zápasech jsme nebyli ve 100 % síle. S ohledem na tuto skutečnost nejsem s naším dosavadním bodovým ziskem nespokojený. Navíc jsme větší část utkání odehráli venku, takže v tabulce pravdy máme +3 body, což není špatný výsledek, který doufám ještě potvrdíme v posledním kole.
Máte nějaký fotbalový vzor? Popřípadě jaký?
Žádný typický vzor asi nemám, mám rád hráče, kteří by se dali nazvat „vítěznými typy“. Hráči, kteří ani na tréninku nechtějí za žádnou cenu prohrát. Dnes je takovýmto hráčem dle mého názoru třeba Cristiano Ronaldo.
Co si představíte pod pojmem „fotbal“?
Zábava! A koření života, za které jsem strašně rád. Aktivně bych jej rád hrál, dokud mi to zdraví dovolí, a pasivně si ho snažím užívat, jak to jen jde.
Máte nějaký zážitek z fotbalu, na který nikdy nezapomenete? Popřípadě jaký?
Zážitků je spousta, zejména týmové úspěchy, postupy a samozřejmě góly. Nezapomenu asi na sezónu, kdy se mi podařilo postoupit s třemi týmy najednou – s Novým Bydžovem A, B i C.
Jaké jsou vaše koníčky mimo fotbal?
Další sporty – aktivně i pasivně. A poté cestování.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.