Spartak hrál rozhodně nejlepší fotbal a věřím, že v tom bude pokračovat i na jaře, říká Petr Rys - hráč podzimu a nyní již hráč třetiligového Benešova

Petr Rys debutoval ve svých devatenácti letech v české nejvyšší soutěži. Letošní podzimní sezonu trávil ve Spartaku Příbram a i díky jeho výborným a stabilním výkonům patří Spartaku pěkné sedmé místo před startem jarní části. Toho si nemohli nevšimnout fanoušci a Petr obdržel nejvíce hlasů v hlasování o hráče podzimu. Slibovali jsme Vám s Petrem Rysem rozhovor a povedlo se.  

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) Věděl jste o tom, že jste se ocitl v sestavě podzimu? Překvapilo Vás to, nebo větší překvapení bylo, že jste hlasování ovládl?
Věděl jsem o tom až po Vaší zprávě. Nějak jsem nad tím nepřemýšlel a nepřekvapilo mě to.
2) Posílal jste sestavu známým a kamarádům, aby hlasovali, nebo jste to nechal zcela volnému průběhu?
Vzhledem k tomu, že jsem o ní nevěděl, tak jsem ji známým ani kamarádům neposílal.
3) Měl jste nějaký svůj tip, kdo by mohl hlasování vyhrát? A nebo dokonce, že Vám někdo v sestavě podzimu chyběl?
Neměl jsem žádný svůj tip, kdo by mohl hlasování vyhrát a nikdo mi v sestavě podzimu nechyběl.
4) Spartak Příbram se nachází po podzimu na sedmém místě s minimální ztrátou na pomyslnou bednu. Navíc mnoho lidí říká, že nejlepší fotbal na podzim hrál právě Spartak. Jste vy osobně s podzimem spokojen, nebo mohl být lepší?
Já osobně jsem s podzimem naprosto spokojen, Spartak hrál rozhodně nejlepší fotbal a doufám, že v tom bude pokračovat i na jaře.
5) Jste odchovancem 1. FK Příbram a nastoupil jste i do ligového utkání. Jaký byl první pocit a zápas v nejvyšší soutěži?
Pocit to byl pěkný a zápas nebyl jednoduchý.
6) Debutoval jste proti Jablonci, do kterého jste pak po půl roce přestoupil, ale za A tým jste v lize nenastoupil. Nebyl Váš přestup unáhlený, nebo proč se nepovedlo prosadit se?
Unáhlený rozhodně nebyl, ale nepovedlo se prosadit, protože jsem neměl zřejmě dostatečnou kvalitu, kdybych tu kvalitu měl, tak bych se prosadil a hrál bych.
7) Jste o rok starší než asi náš největší český talent současnosti Václav Černý. Znáte se? Co byste případně o Vaškovi mohl říct?
Známe se a mohl bych říct, že to, že se prosadil a dostal tam, kde je, mě nepřekvapuje, protože v jeho případě to je logické vyústění toho, co vždycky chtěl a jak k tomu přistupoval.
8) V průběhu zimní přestávky jste změnil dres a budete působit v třetiligovém Benešově. Bylo to těžké rozhodování?
Nebylo to těžké rozhodování.
9) Přeci jen, z třetí ligy je zase o něco větší šance se probojovat do prvoligového týmu. Berete to tak?
Neberu. Momentálně nemám ambici se touto otázkou zabývat. Pokud bych to tak bral, tak bych neodcházel do Spartaku Příbram.
10) Kdybyste si mohl vybrat tým, do kterého přestoupit. Kdo by to byl?
Momentálně nechci přestupovat do žádného klubu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.