Marian Geňo: Jako dědkové si s Martinem Psohlavcem budeme u slivovice povídat, jak jsme byli dobří

Zkrátka jim to spolu klape. Úderné karlovarské duo pojí nejen velké přátelství a každoroční vedoucí příčky ve střeleckých statistikách Divize A, ale také povinnost i privilegium předávat své informace mladému týmu Slavie. Přinášíme vám velmi zajímavý rozhovor s kapitánem Karlových Varů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Mariane, v utkání s Roudným jste vstřelil čtyři góly. To je slušná vizitka, ne?
Pro sebevědomí jsou ty góly určitě příjemné, ale nedělal bych z toho vědu. Tři góly jsem dal v poslední desetiminutovce, kdy už soupeř rezignoval. Navíc jsem nedal penaltu za stavu 1:0, pak hosté vyrovnali a zápas se tudíž zdramatizoval, takže není důvod se považovat za superhvězdu.
Jak na vás Roudné působilo?
Utkání strašně ovlivnilo vyloučení hostujícího hráče na začátku. Malšané i přesto hráli vynikající technický fotbal, měli jsme co dělat, abychom jim odebírali míče. Poločas byl 1:1 a přiznám se, že v hlavě mi trochu bleskl hlavou zápas doma se Sedlčany. Tenkrát soupeř též dohrával v deseti, přesto nás vypráskal 5:3. Jenže teď se nám podařilo dát dva góly kolem 70. minuty a v tu chvíli to už pro svěřence Rudy Otepky bylo strašně těžké. Došly jim síly po náročném stylu hry v deseti lidech, kdy nám byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Výsledek byl pro ně hodně krutý.
Před posledním kolem jste si zajistili titul půlmistra Divize A. Co říkáte na vaše výkony v průběhu podzimu?
Vzhledem k tomu, že v létě skončila spousta zkušených hráčů (Dřížďal, Vrtělka, Dvořák, Krlička) a v podstatě jsme tu dva veteráni, dva tři kluci střední generace a zbytek hráči pod 20 let, tak je pro mě až neuvěřitelné, kde v tabulce jsme. Může to být i tím, že divize je hodně vyrovnaná. Ale hlavně se nám daří vozit body ze hřišť soupeřů.
S Martinem Psohlavcem navíc jasně kralujete tabulce střelců. Předsevzetí o nejproduktivnější dvojici soutěže se tak naplňuje.
Stále stejná písnička, co (úsměv)? Pejska (Martina Psohlavce) mám hluboko v srdci, je to fajn kluk a týmový hráč. On má dva kluky a já dvě holky, tak doufám, že se to nějak vyvrbí a bude z nás jednou doopravdy rodina. A jako dědkové si u slivovice budeme povídat, jak jsme byli tenkrát dobří (úsměv). Oba chceme dávat góly, ale na prvním místě je pro nás týmový úspěch.
Máte mezi sebou uzavřenou nějakou sázku, kdo nastřílí více gólů?
Nemáme, jde nám opravdu jen o týmový úspěch, góly si počítáme jen dohromady a chceme být vždy nejúdernější dvojicí, navzájem si přejeme. Jsme sice v týmu od toho, abychom stříleli branky a zúročili práci celého týmu, ale nejdeme za osobními statistikami, už nám je přeci jen dohromady 70 let (úsměv). Děláme fotbal už jen pro radost. Každé výhry si vážíme, o to nám jde především.
Byl jste nominován i do Sestavy podzimu. Jak na to zareagovali spoluhráči?
Nijak extra, úplně to neprožíváme. Jen kolega z útoku mě podezřívá, že s redaktory od vás jezdím na dovolenou (smích). Sestava roku je zajímavá pro čtenáře, ovšem nemyslím si, že je úplně spravedlivá. Ale díky za nominaci, vy mě stojíte peněz… Honza Staněk se mi jistě rád připomene. Ale co, za slávu se platí (úsměv).
Kdo vám v nejlepší jedenáctce podzimu chybí?
Pavel Besta, táhne nováčka z Rakovníka nahoru. Dále Jan Staněk, toho si musím jako pokladníka hýčkat, Dan Krlička z Březové (u toho mě také mrzí, že od nás odešel, velice kvalitní hráč), Pavel Plechatý, kterého jsme vychovali pro Aritmu a na závěr brankář z Mariánek Dan Šmejkal. Ten by mi to neodpustil a už by si k nám do obchodu nikdy nepřišel koupit brankářský dres, který mu vždy moc sluší (úsměv).
Kde pracujete?
Ve fotbalovém obchodě Gazzasport.cz. Máme jak internetový shop, tak kamennou prodejnu. Spousta hráčů (soupeřů) už u nás nakupuje. Takže chlapi, kdybyste někdo chtěl otestované střelky, tak neváhejte a ozvěte se (úsměv). Spokojenost zákazníka je u nás na prvním místě (úsměv).
Jak jste již zmínil, během léta jste úspěšně zapracovali do týmu hned několik mladíků z dorostu. Koho byste pochválil nejvíce?
Asi Pavla Maňáka. Není v týmu úplně nový, je mu sice teprve osmnáct, ale už má u nás v divizi odehráno přes 50 zápasů. Velice kvalitní hráč, jen ho zatím brzdí trošku jeho hlava, ale já věřím, že o něm v budoucnosti ještě uslyšíme. Musím jmenovat i brankáře Cháru, který působí na tým velice klidným dojmem. Zajímavě vypadají i hráči jako Kalina, Vokáč a Samek. Je ale jen na nich, kam to ve fotbale dotáhnou. Budu jim fandit.
Rozhovor jsme spolu naposledy dělali v září minulého roku. Změnilo se něco ve vašem životě?
Děti mi zase vyrostly a já jsem stále ženatý i přesto, že víkendy trávím spíš na hřišti (trénuji mladší i starší dorost). Musím to teď po sezóně mé lásce vynahradit. Jinak jsem spokojený, dělám, co mě baví. Jdeme jako klub po schodech nahoru a já jsem rád, že můžu být součástí, i když není vše jen růžové.
Podzimní část uzavřete venku s Doubravkou. Vítězně?
To není vůbec jisté. Jak už jsem řekl víckrát, Doubravka je v tabulce dole jen shodou náhod, řadím ji mezi top 3 kluby v Divizi A, co se kádru týče. Jestli tam přijedeme jako mistři světa a budeme si myslet, že tam dostaneme něco zadarmo, tak dostaneme leda na zadek. Musíme podat stoprocentní výkon, pokud chceme uspět. Až pak můžeme začít slavit, byli bychom blázínci, kdybychom něco podcenili. Doubravka po příchodu trenéra Michálka už pět zápasů v řadě neprohrála, čeká nás na závěr opravdu těžký soupeř, který potřebuje body jako sůl.
Jak budete trávit dlouhou zimní pauzu, bude nějaká dovolená?
Dovolená? To slovo neznám (úsměv). S dorostem budeme trénovat do půlky prosince, do toho práce. Ve volných chvílích budu trávit čas s mými milovanými kočkami. Ale samozřejmě se také moc těším na rozlučkové večírky.
Máte už nějaké informace, zdali dojde ke změnám v kádru Slavie?
Zatím o ničem nevím, ale doufám, že nebudou nijak zásadní. Budu hlavně rád, pokud se nám tým podaří udržet pohromadě, i když posilám se bránit nebudeme. Ovšem minulá zima nám ukázala, že méně je někdy více.
Chtěl byste někomu na závěr poděkovat?
Fanouškům SK Jankov, kteří pro mě hlasovali. Byl jsem z toho upřímně velmi překvapený. Je vidět, že fotbalu Jankováci rozumí (úsměv). I já jim fandím, mají přece po nás druhý nejlepší kotel (úsměv).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.