Po roce je hráčem podzimu znovu David Rohovec z Ústrašína

Dva měsíce. Přesně tolik času měli fanoušci Poutník ligy na to, aby hlasovali pro své favority a vybrali toho nejlepšího za celý podzim. K žádné vyrovnané bitvě o vítězství bohužel nedošlo, přesto bylo zajímavé sledovat jak vítězovi, Davidovi Rohovcovi, brankaři TJ FC Ústrašín, postupně přibývají procenta. Beze sporu zasloužené vítězství, které se jen stěží omrzí přineslo Davidovi především účast v tradičním rozhovoru, který vám kvůli časové vytíženosti samotného hráče i redaktora přináším s menším zpožděním až nyní.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Davide. S velikým náskokem prakticky po celou dobu hlasování a nadpolovičním ziskem všech zaslaných hlasů jsi se stal podle fanoušků, stejně jako před rokem, nejlepším hráčem podzimu v Poutník lize. Co pro tebe tohle ocenění znamená? Sledoval jsi jak se souboj o vítězství vyvíjel pravidelně?
Ahoj, nejdřív bych chtěl poděkovat všem, co mi, tak vytrvale hlasovali a obětovali svůj čas, aby mi mohli dát hlas. Od začátku jsem viděl, jak se do toho spoluhráči, kamarádi a rodina pustila a procenta začala poměrně rychle stoupat, tím se vytvořil náskok, který byl podle mě zásadní. Jinak jsem hlasování samozřejmě sledoval a přírůstek hlasů mi dělal radost, akorát poslední tři týdny jsem už neměl díky škole moc času, a tak jsem průběh už tolik nesledoval. No jsem moc rád, když vidím, že se lidem líbí, jak hraju, a že to asi nedělám úplně spatně vzhledem k počtu poslaných hlasů. Mám z toho velkou radost. A obhájit jakékoliv vítězství je skvělá věc.
V průběhu podzimu hráči TJ FC Ústrašín hned pětkrát ze čtrnácti zveřejněných sestav kola (včetně sestavy celého podzimu) dokázali tuto anketu vyhrát. Konkrétně ty tímto slavíš už své druhé individuální podzimní vítězství. Máte v týmu skutečně tolik silné a kvalitní individuality, nebo jsou hlavním důvodem fanoušci "Žluté ponorky"?
Tak k tomu, aby se naši hráči dostali do nějaké sestavyje potřeba podat výborný výkon, což se nám myslím daří. Náš tým si zakládá na týmovém výkonu, ze kterého vyplyne nějaký nadstandartní individuální. Individuality v týmu určitě máme. A vítězství v anketách je díky hlasům od fanoušků, takže zcela určitě je to díky našim fanouškům, kterým za celý tým děkuju.
Podzim zakončil TJ FC Ústrašín na bezpečném 8. místě, dost daleko od hrozby sestupu. S příchodem jara se ale ve vyrovnané Poutník lize karty pravděpodobně zase promíchají a k vidění bude mnoho rozhodujících bitev o postup, či sestup z Poutník ligy. Koho považuješ za největší hrozbu z dolní poloviny tabulky, kde se bude počítat každý bod?
Ono to stou bezpečností je relativní, protože Poutník liga je víc než vyrovnaná, takže udržet se v klidných vodách bude ještě „honička“. V tomhle ohledu se to těžko odhaduje, protože skoro pokaždé se nějaký tým probudí, a který to bude tentokrát opravdu nevím. Jen doufám, že se nám povede udržovat vyrovnaná výkonnost a nebudeme mít sestupové starosti.
Podle fanoušků, kteří měli 2 měsíce bez rozdílu možnost rozhodovat o nejlepším hráči první poloviny soutěže jsi nejlepším hráčem ty. Koho však ve svých očích vidíš ty jako nejlepšího fotbalistu soutěže, který je pro svůj tým nepostradatelný?
Nechci, aby to vyznělo nějak špatně, ale moc nemám o konkrétních hráčích z jiných týmů přehled. Určitě je spousta hráčů, kteří by si to svými výkony zasloužili, ale fanoušci rozhodli, kdo je nejlepší (smích). Ne, dělám si samozřejmě srandu, ale opravdu nevím, koho bych konkrétně jmenoval.
Jak jsi se v průběhu zimy udržoval ve formě a připravoval na jarní boje?
Nijak neobvykle. Celý rok se snažím cvičit doma, občas si dojdu zaběhat a k tomu tréninky s týmem. Asi jako každý jsem si už vyzkoušel, co potřebuju, abych se udržel v provozu schopném stavu. Teď se budu připravovat tři týdny s klokany v Austrálii (smích).
Ve všech, nebo alespoň ve většině klubů už začala neoblíbená zimní příprava. Kdy jste začali spalovat zimní pneumatiky v Ústrašíně? Mohou se fanoušci "Žluté ponorky" těšit před startem jarní části sezóny na nějaké přípravné zápasy, či zimní turnaje, kterých se tvůj klub zúčastní?
My jsme prakticky nepřestali od konce podzimu trénovat a chodíme pravidelně do tělocvičny. A co se mě týká, tak mi úplně zimní příprava nevadí, mám pohyb rád a je rozhodně příjemnější trénovat s týmem, než se někde trápit sám. Určitě nějaké přípravné zápasy tradičně proběhnou, ale konkrétně kdy a s kým to bude teď opravdu nevím. Ohledně posílení se o pár hráčích mluví, ale jak to nakonec dopadne, to se teprve uvidí.
Objevily se na startu zimní přípravy v kádru Ústrašína nějaké nové posily?
Ohledně posílení se o pár hráčích mluví, ale jak to nakonec dopadne, to se teprve uvidí.
Do prvního jarního utkání s Maratonem chybí ještě více než dva měsíce. Začíná ti už chybět zápasové vytížení?
Zápasové vytížení mi začalo chybět hned první víkend, co jsme nehráli (smích). Ne bez legrace mě ten každotýdenní koloběh moc baví, protože to hraju pro radost a miluju to, nehledě na to, že jsem od přírody soutěživý typ, takže mě ty neustálé souboje se soupeři chybí.
Na konec odvedu od Ústrašína pozornost. V minulém rozhovoru (přečíst si ho můžete zde: http://www.fotbalunas.cz/rozhovor/5429/po-delsi-odmlce-se-titul-hrace-kola-vraci-znovu-do-ustrasina-o-vitezstvi-davida-rohovce-rozhodl-jediny-bod/) jsi na sebe prozradil, že jsi velkým fanouškem AC Sparta Praha a Real Madrid. Jak momentálně vnímáš ne zrovna ideální situaci v obou klubech? Ambice těchto dvou klubů s ohledem na soupisku jsou přeci jen úplně jinde, než na čtvrtém, respektive páté místě.
Tak to co se dělo na podzim ve Spartě asi nepotřebuje komentář. Makarón dostal neobvykle velkoryse čtvrt sezóny na to, aby se seznámil s ligou a pochopil, že to nepůjde jen tak. Teď to vypadá, že se to začíná ubírat dobrým směrem. Nakupují se konkrétní hráči na konkrétní posty a ne jen bezhlavě předražená jména. I Ben Chaim pochopil, že bude muset běhat, takže si myslím, že se to zlepší. :D Musí. No a na Real padla nějaká deka, ze které se asi budou muset dostat jen a jen hráči, protože složení týmu se moc nezměnilo a minulou sezónu to tam šlapalo perfektně, takže se asi po čase proberou. A na závěr bych chtěl pozvat fanoušky „žluté ponorky“ do našeho svatostánku v Ústrašíně na jarní část sezóny, těšíme se na Vás.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.