Jsem rád, že jsem na hřišti ještě něco platný. Hráč kola je pro mě třešničkou na dortu, říká spokojený Roman Mertl

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Frymburský Roman Mertl odpovídá na otázky fotbalunas.cz

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k zisku hráče kola. Co to pro vás znamená?
Díky za gratulaci. Je potěšující, že jsem na hřišti něco platný, a je to pro mě třešnička na dortu na konci vydařeného podzimu.
Kdo si myslíte, že Vám poslal nejvíce hlasů?
Těžko tipovat, kdo klikal poctivěji. Buď táta, nebo přítelkyně.
Jak jste viděl zápas s Klikovem Vy?
Už když jsme přijížděli k hřišti, viděli jsme, že nás čeká utkání na těžkém terénu, což se také potvrdilo. Kombinovat se nedalo, tak jsme se snažili hrát jednoduchý fotbal. Domácí jsme do žádné velké šance nepustili a sami jsme měli v první půli tři gólovky, ale bohužel jsme nedali ani jednu a šli zklamaní do kabin za stavu 0:0. Ve druhé půli už jsme tak nebezpeční nebyli, ale po neskutečné trefě Fléry z trestňáku jsme vedli. Domácí pak vrhli skoro všechny síly do útoku a Maxa vyrovnal, když přešel přes dva hráče na našem velkém vápně. Proměnit v první půli šance, měli bychom body tři, ale nakonec i s bodem jsme odjížděli spokojeni.
Frymburku se daří. Zeptám se i Vás, jaké jsou ambice vašeho klubu?
Před sezónou asi jen málokdo čekal, že bychom mohli mít po podzimu 26 bodů a být na třetím místě, i když každoročně hrajeme v horní polovině tabulky. Postoupit o třídu výš nechceme, ale když máme za sebou takhle vydařenou půlku sezóny, tak by byla škoda skončit hůř než třetí.
Na konci podzimní části sezóny se rýsují aspiranti na postup. Kdo si myslíte, že má na to postoupit?
Troufnu si napsat, že postoupí budějovická Nová Ves. Sice mají jen dva body náskok, ale s Klikovem hrají na jaře doma a navíc Klikov mě teď nepřesvědčil, že by byl v téhle skupině B. třídy nejlepší. Takže jasná volba - Nová Ves.
Pojďme na opačný pohled tabulky. Troufnete si tipnout aspiranta na sestup?
Tady už budu opatrnější. I když je tam nejvíce namočená Olešnice a Chvalšiny, tak bych je neodepisoval. Do hry o sestup se může zamotat ještě spousta týmů. Komu nevyjdou první tři, čtyři matche na jaře, tak ten může mít se záchranou ještě spoustu práce. Takže žádného outsidera nemám.
Blíží se fotbalové dokopné. Jaké bývá ve Frymburku zakončení sezóny?
Zakončení sezóny je vždycky důležitá věc. Sejdeme se v hospodě Na Hřišti, zhodnotíme odehrané zápasy no a pak se pije a jí. Někdo jde domů zavčasu, někdo zůstane do pozdních hodin. Ti, co vydrží déle, tak se určitě nenudí a užijí si dobrou párty.
Jaké budou plány Frymburku v zimní přípravě?
Přes zimu něco naběháme, fyzička chybí. Doufám, že se toho bude účastnit většina hráčů, a ne jen těch pár borců, kteří chodí pravidelně. Uvidíme, jestli dáme dohromady soustředění, je třeba trochu utužit kolektiv a vypadá to zatím nadějně. Pak odehrajeme pár přáteláků a začne jarní část. Tu míváme většinou slabší, takže musíme přes zimu zabrat, abychom skončili do toho třetího fleku.
Máte nějaký předzápasový rituál?
Žádný rituál nemám, ani jsem ho nikdy neměl.
Sledujete portál fotbalunas.cz?
Stránky sleduji pravidelně. Je super, že někdo píše o nižších fotbalových soutěžích.
Chtěl byste něco vzkázat přátelům, rodině, spoluhráčům, kamarádům, prostřednictvím fotbalunas?
Všem bych hlavně popřál hodně zdraví, to je nejdůležitější. A ať dělají to, co je baví.
Na závěr pět otázeček v malém dotazníku:
Kdy a kde jste s fotbalem začal?
Začal jsem v pěti letech ve Čtyráku.
Jaký je Váš oblíbený fotbalový klub a oblíbený hráč?
Manchester United. Když ještě hrál Ryan Giggs, byl to právě on. Ze současných hráčů nemám žádného oblíbence.
Se kterým hráčem jste si na hřišti nejvíc rozuměl?
Vybrat jednoho, se kterým jsem si nejvíc rozuměl, není vůbec jednoduché. S mnoha hráči jsem si rozuměl a dokázal si vyhovět. Teď už to beru z pohledu beka, takže volím spíš stopery, Honza Šisler, Pepa Micák nebo když ještě hrál Erik Koršala. Opravdu složité vybrat jen jednoho.
Jaké bývají pozápasové oslavy výher vašeho klubu?
Oslavy nebývají vždycky stejné, záleží, s kým urveme tři body a kolik lidí se může po zápase zdržet na delší dobu. Ale když se to kvalitně sejde, tak je lepší druhý den neřídit…
Kdo je Váš největší fanoušek?
Fandí určitě celá rodina, ale největší fanynkou je moje přítelkyně.
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů!!
Já děkuji za možnost udělat rozhovor a ať se portálu fotbalunas daří.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.