ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 13.kolo Divize E, 2017-2018

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Martin Šigut, 1. BFK Frrýdlant. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství o hráče kola. Co Vy na to?
Děkuji, jste opravdu milí... potěší, že mám tolik fanoušků, kteří pro mě hlasovali.
Jako u každého bych poprosil o krátký fotbalový životopis a pěkně od začátku.
Jako malý jsem byl dost hyperaktivní dítě, proto mě rodiče dávali na všelijaké sporty, ale když jsem okusil fotbal, bylo jasné, že tenhle sport je pro mne číslo jedna. K fotbalu mě přivedl jeden z mých bratrů, který stejně jako já začínal kopat tady ve Frýdlantu. Je to pro mě (a tím i zůstane) klub, který se o mne vždy dobře postaral a já s hrdostí a bez okolků mohu prohlásit, že termín „mateřský klub“ tady nabývá vyššího významu. Zde jsem vydržel do mladších žáků. Poté jsem dostal příležitost hrát ve Frýdku-Místku. Tam jsem hrál až do svých 21 let. Během toho jsem měl možnost si zkusit třetí i druhou ligu. Potom jsem, ale dal přednost cestování a vrátil jsem se „domů“ (do Frýdlantu).
Frýdlant konečně zase za tři body, jaký to byl zápas?
Zápas byl hodně náročný, terén ani počasí nebylo ideální. Snažili jsme se hrát jednoduše, nedržet míč moc na kopačkách, využívat naše rychlé hráče po stranách. Po celý zápas jsme měli navrch, soupeře jsme nepustili do nějaké větší šance, plnili si své úkoly a dle mého názoru jsme zaslouženě vyhráli.
Vy jste vstřelil jediný a vítězný gól, tak nám ho přibližte svýma očima.
Musím přiznat, že jsem z toho gólu byl překvapený. Dát branku z území rohového praporku do vzdálenějšího „vinklu“ se mi asi už dlouho nepodaří. Jsem rád, že jsem konečně měl trošku toho štěstíčka a padlo to tam.
Vaši diváci a fandové, to je vždy dvanáctý hráč, je to tak?
Tady ve Frýdlantu máme skvělé fanoušky. Na naše domácí zápasy jich chodí stabilně okolo tří set. Za což jsme nesmírně rádi, protože to je jeden z důvodu, proč ten fotbal hrajeme - pro diváky.
Máte nějaký oblíbený tým, hráče? U nás, v zahraničí?
Mám více oblíbenců, takový ten „nej“ je ale Zlatan Ibrahimovič. Z týmu je to Arsenal.
Čemu se rád věnujete, pokud není na pořadu dne fotbal?
Kromě fotbalu mě baví široká škála sportů. Pokud právě neběhám po hřišti, tak si rád zahraji cokoliv jiného. Rád také vyrážím na túry do hor.
A nyní opět k DIVIZI E. Opět divoká soutěž, vepředu se to střídá, vzadu taky nikdo výrazně nepropadl, co si o soutěži myslíte?
Divize je kvalitní soutěž a asi zde není žádný vyloženě slabý tým. Sami jsme se několikrát přesvědčili, že můžeme porazit kohokoliv, nebo naopak ztratit body s týmem, který je na chvostu tabulky.
No a nyní vás čeká Nový Jičín, který v Benešově potvrdil, že se s ním musí počítat, tak jak na ně?
Nový Jičín bude těžkým soupeřem. Posledních 5 venkovních kol remizoval a nikdo mu nevstřelil více jak jednu branku. Musíme počítat s tím, že možná budeme dobývat zabetonovanou obranu. Věřím, že se nám jako v každém zápase podaří vypracovat několik gólových příležitosti a doma potvrdíme 3 body.
Havířov byl, dle všech co se pohybují okolo této soutěže, jasný favorit. Co na jeho poslední výkony říkáte?
Pro mě osobně je důležité soustředit se především na náš tým a na soupeře, který nás vždy čeká v následujícím kole. Havířov budu řešit, až přijde na řadu náš vzájemný zápas v jarní části soutěže.
Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí.
Děkuji. Mějte se pohodově..

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.