Myslím, že to je první hattrick v dospělém fotbale, prozradil nám Jakub Lindner

Hráčem desátého kola se stal autor hattricku, Jakub Lindner. Utkání mu vyšlo náramně, trenér jej postavil do středu zálohy a byl to vynikající tah. Kuba se mu odměnil vynikajícím výkonem a třemi góly v síti soupeře. Poslední padnul z penalty, na které ale Kuba není specialistou a vždy, když musí kopat, tak neví, jak to dopadne.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jakube, velká gratulace. Jak jste sledoval hlasování?
Přiznám se, že tohle šlo absolutně mimo mě. Poslal jsem si asi jeden hlas a víc to nesledoval, protože vím, že toto má na starost Konta (Jan Konůpek), který posílá hlasy pořád.
Jaké bylo utkání proti Dobrému Poli?
Utkání bych hodnotil celkem pozitivně. Věděli jsme, že body musejí zůstat doma, abychom se udrželi na horních příčkách tabulky a měli tým Jevan stále na dostřel. Dobré Pole bylo papírově slabším soupeřem, ale na to my se nikdy nekoukáme. Snažíme se každé utkáni nepodcenit a hrát svou hru a brzy zápas rozhodnout, což se nám povedlo. Přispěl nám k tomu samozřejmě i herní styl Dobrého Pole, které si nevytvořilo žádnou vážnější situaci, z které by mohli skórovat.
V první půli jste si vypracovali základ pro debakl, ale druhá půle už byla bez gólů. Proč? Co se změnilo?
Přestali jsme hrát naší hru! Začali jsme nakopávat dlouhé balóny a přestali jsme se nabízet. Ale i tak jsme si vypracovali dost vyložených šancí, kterým jen chybělo přesné zakončení. A také v tom hrála roli psychika. Když víte, že vedete o pět branek, tak vás to nenutí řešit situace jako za nerozhodnutého stavu a hledáte zbytečně složitá řešení.
Vy jste nastoupil v záloze a náramně se vám dařilo. Jaký post na hřišti preferujete?
Vždy mě nejvíce bavila střední záloha. Asi tím, že tam člověk má více kontaktu s balónem a dostane se tak více do hry. V mládeži jsem už od žáků nastupoval jako střední záložník, ale postupem času jsem se posouval směrem dozadu. Nevím, čím to bylo způsobeno, ale musel jsem se s tím smířit.
Vstřelil jste hattrick a poslední branka byla z penalty. Byl jste na ni určený?
Byl jsem určený až před samotným kopem. Určitě to bylo kvůli třetímu gólu, protože za hattrick se dává láhev do kabiny. Jinak já určitě na penalty specialista nejsem, vždy jsem z toho nervózní, protože se mi už mnohokrát stalo, že jsem ji neproměnil. U nás je vždy kope Machy (Michal Macháček), který je určený od trenéra, ale v této situaci se udělala výjimka.
Nepatříte přímo k střelcům (znám vás spíš jako defenzívní typ hráče). Kolik hattricků jste již zaznamenal?
V dospělém fotbale si troufnu říct, že je můj první. Vždy jsem hrával spíše defenzivnější post a do šancí jsem se nedostával. V mládežnických soutěžích tomu ovšem bylo jinak. Dařilo se mi a pár těch hattricků jsem dal, ale nedá se to asi srovnávat s hattrickem v dospělé soutěži. Nejvíce jsem dal osm gólů ještě za dorost v Zásmukách. Už si nevzpomenu proti komu se hrálo, ale asi to byl můj nejvydařenější zápas.
Když už jsme u té defenzívy - trefil jste se i do vlastní brány?
Samozřejmě ano. Nikdy to nebyl nějaký výstavní vlastňák, ale několikrát se mi stalo, že mě útočník trefil do nohy a odrazilo se to do naší brány. Tomu nezabráníte, věřím tomu, že se to stalo asi každému.
Před touto sezónou jste přestoupil ze Zásmuk do Peček. Co nebo kdo vás k tomuto kroku zlákal a jak se vám v Pečkách líbí?
K odchodu mě především vedlo, že se nám se Zásmuky loni nepodařilo udržet v okresním přeboru. A také to, že jsem hledal nějakou novou výzvu. Nabídky jsem měl tři, ale rozhodl jsem se odejít do Peček. Kluky jsem tu znal, ať už to bylo od vidění nebo jsem s nimi dříve hrál a proti většině jsem několikrát nastoupil na hřišti. Spokojen tu určitě jsem, je tu skvělá parta, která po každém zápase posedí. Líbí se mi zde přístup k tréninkům. Vždy nás je minimálně 11. Sice trénujeme dohromady s B týmem, ale to mi vůbec nevadí.
Okomentujte vývoj fotbalu ve vašich rodných Zásmukách. Po pádu do III. tř se jim také příliš nedaří a na okamžitý návrat do OP to nevypadá...
Aktuálně vývoj fotbalu v Zásmukách nemohu komentovat. Byl jsem se podívat jen na pár domácích utkání a nepřišlo mi, že by na tom kluci byli herně hůř, než jejich soupeři. Na začátku sezony se jim poměrně dařilo. Získali slušný počet bodů a vypadalo to, že by se mohli vyskytovat v horní části tabulky. Pak přišlo pár smolných zápasů, kde Zásmuky vedly, ale vedení nedokázaly bohužel udržet, a tak přišly o body. Letos to na návrat do Okresního přeboru nevypadá, ale vím, že kluci na to mají a budou se snažit v příští sezoně o postup zabojovat.
Možná se mi to jen zdá, ale v poslední době jsem zaznamenal množství přiznání hráčů k chybnému rozhodnutí sudích (např. v tomto kole radimský Čábelka úmyslně kopl penaltu mimo, protože se nejednalo o penaltový zákrok). Jak tyto případy hodnotíte?
Já si osobně myslím, že celý fotbal by se měl nést v duchu fair play. Někdy se může sudí splést a pak už je jen na hráčích, co s tím udělají. Klobouk dolů před Jaroslavem, určitě se takovéto gesto jen tak někde nevidí.
Jak hodnotíte současný průběh a vývoj přeboru? Jak sezónu zvládají týmy a jak rozhodčí?
Dosavadní průběh soutěže hodnotím pozitivně. Pečeckému týmu se daří a tak jsem spokojen. Velkým překvapením pro mě je tým Plaňan, který na podzim posílil. Očekával jsem, že budou bojovat o postupové příčky, ale aktuální stav tabulky tomu nenasvědčuje. Co se týče rozhodčích. Vždy se ovšem najde nějaká situace, která je sporná a dá se vyhodnotit různě, ale to k fotbalu patří. Ovšem najdou se i situace, které sporné nejsou a někteří rozhodčí je vyhodnotí ku prospěchu svému. A každý tým ví své. Doufám, že Pečky na konci soutěže budou na prvním místě a postoupí do vyšší soutěže.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.