Vimperský brankář Milan Hrubý se listopadových zápasů nebojí. Jsme přece kluci ze Šumavy, usmívá se

Brankáře Milana Hrubého vynesly hlasy fanoušků na pozici Hráče 12. kola. Zaslouženě, třicetiletý gólman chytá v závěru podzimní části sezóny ve velké fazóně. "Prospěl mi odpočinek  u moře," prozrazuje s úsměvem vimperská opora.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Působíte ve Vimperku, kde jste s fotbalem začínal. A jako žáček odešel do Dynama. Jak na mládežnické roky tam vzpomínáte, s kým jste například byl v kategorii?
V týmu jsem hrál třeba s Rudolfem Weinhardem, Vladanem Vršeckým a Martinem Tischlerem, s kterým v současné době opět hraji za Šumavan. Na roky v Dynamu vzpomínám rád, ale taková parta, jakou máme ve Vimperku, je jen jedna.
Spousta týmů v I.A má hodně mladou soupisku, je to i případ Vimperku?
Spíše ne, já sám ten věkový průměr poměrně zvyšuji (úsměv). V týmu máme jak nadějné dorostence, tak zkušenější matadory. Společně nám to ale klape.
Poslední dvě kola se vám osobně moc povedla, trenér Uhlík vás v obou jmenoval jako hráče zápasu, spolu s Janem Čechem. S Honzou jste nějak zvlášť ladili formu na závěr podzimu?
Honza je dobrý hráč a jako jeden z nejmladších v týmu nepotřebuje zvlášť ladit formu. A já, jako zástupce těch starších, jsem si musel vzít pauzu a vyrazil jsem na dva týdny s přítelkyní k moři. Odpočinek mi prospěl (úsměv).
Jak jste zatím spokojen s průběhem sezóny a co říkáte na postavení týmů, překvapil vás nějaký?
Letošní sezona je hodně vyrovnaná. O pořadí v tabulce často rozhoduje výsledek jediného zápasu, bodové rozdíly nejsou velké. Tento rok máme ve skupině jiné týmy než v letech předchozích, proto nemůžu říct, že mě výkony vyloženě překvapily. S některými jsem letos hrál poprvé.
Do úplného čela nemáte daleko. Když se ohlédnete za podzimem, která utkání vás mrzí nejvíce, že jste z nich nezískali tři body?
Nepovedl se nám hned začátek podzimu, kdy jsme na domácím hřišti podlehli Vodňanům a zápas v Sedleci. Nejvíce mě ale mrzí výsledek utkání ve Vacově, kde jsme prohráli kvůli pokutovému kopu. Derby je vždycky vyhrocené a nikdo nechce prohrát.
Máte před sebou utkání s Blatnou o vylepšení postavení v popředí tabulky. Jaký zápas čekáte?
Bude to určitě těžké. V Blatné se nám dlouhodobě spíše nedaří, ale samozřejmě jedeme s cílem vyhrát a půjdeme do toho naplno. Velkou výhodou Blatné je navíc obrovská podpora fanoušků. Tímto bych chtěl vyzvat příznivce Vimperku, aby nás přijeli podpořit a fandění trošku vyvážit.
Zatím je stále naplánována předehrávka jarního kola. Jak osobně se to zamlouvá vám, hrát v listopadu fotbal?
Pravda je, že teplotní podmínky už nejsou zrovna ideální. Ale na druhé straně, jsou stejné jak pro nás, tak pro soupeře. A navíc – jsme kluci ze Šumavy (úsměv).
Pomalu také aby se plánovala podzimní dokopná. Kdo to má ve Vimperku na starosti, bude to velké? Dá se předpokládat, že přispějete do kasy třeba i vy tímto rozhovorem?
Dokopnou má pravidelně na starost Honza Blahout s Petrem Vondráškem a určitě si večer užijeme. Myslím si, že výsledek hráče kola už má Vondry poznamenaný a příspěvek do kasy mě nemine.
VÝBĚR MILANA HRUBÉHO
Největší kliďas týmu:
Petr Vondrášek
Největší srdcař týmu:
Milan Sedláček
Největší bavič týmu:
Lukáš Sýs
Nejrychlejší hráč týmu:
Jan Čech
Hráč s nejtvrdší střelou v týmu:
Jan Psutka

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.