Václav Tomka je rád, že se i ve svém věku dostal do základní sestavy A týmu Frymburku

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Odpovědi Václava Tomky alias Lojzy Paseky si můžete přečíst na fotbalunas.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji Vám k zisku hráče kola. Co to pro vás znamená?
Děkuji. Znamená to pro mě, že trenér áčka Vlasta Mertl ocenil to, že jsem pomohl zalepit díru v sestavě a snažil se neudělat chybu, což bylo v mým věku a zrovna v Roudném, které disponuje celkem mladým běhavým útokem, docela problém. Přiznám se, že už o poločase jsem to v kabině slušně rozdýchával, ale říct si o střídání jsem měl zakázáno....Myslím, že třeba Pepa Micák, Lukáš Matůš, nebo Filip Mertl v bráně podali daleko lepší výkon než já, takže to mám spíš "za zásluhy".
Ve vašem týmu jste již pátým vítězem. Spoluhráči částky nevěděli, Vy víte, kolik Vás to bude stát?
Pokladník Milan Račák je v tomto směru nováček, takže taxa, i vzhledem k tomu, že nikdo nepočítal s tím, že by Frymburk mohl někdy mít hráče kola, ještě není pevně stanovena. Něco jistě do kasy přihodím.
Kdo si myslíte, že Vám poslal nejvíce hlasů?
Myslím (vlastně vím), že trenér Vlasta Mertl.
Jak jste viděl zápas s rezervou Roudného Vy?
Celkem vyrovnaný zápas, ve kterém jsme měli dost navíc v gólových šancích, které jsme ovšem nedokázali využít. Hlavně Martin Koza tentokrát pálil slepými náboji. Myslím, že nakonec jsme zaslouženě vyhráli a i v oslabení jsme zápas měli bez problémů pod kontrolou. Pro nás dobře bylo, že do zápasu naskočil celkem pozdě Libor Šolc, který nám v závěru spolu s Rudou Otepkou slušně zatápěl. Škoda jen bezdůvodného vyloučení Lukáše Matúše, nad kterým kroutili hlavou i hráči soupeře. Moc často se k výkonu rozhodčích nevyjadřuji, ale tentokrát to neskutečně arogantní sudí Křížovský vůbec nezvládl a rozdal na obě strany snad 15 žlutých karet, nad kterými z větší části zůstával rozum stát.
Frymburku se daří. Zeptám se i Vás, jaké jsou ambice vašeho klubu?
Ambice jsou vždy stejné. Nehrát na jaře o záchranu. Takže s počtem bodů, které teď máme si myslím, že už máme záchranu v soutěži s velkým předstihem zajištěnou.
Na konci podzimní části sezóny se rýsují aspiranti na postup. Kdo si myslíte, že má na to postoupit?
I přesto, že stále překvapuje Klikov, tak na postup tipuji Novou Ves u Českých Budějovic, která v současné době disponuje nejlepším kádrem a hraje i nejpohlednější fotbal.
Pojďme na opačný pohled tabulky. Troufnete si tipnout aspiranta na sestup?
Zabrat budou na jaře muset všichni zástupci z Českokrumlovska, protože namočeni jsou v sestupových vodách skoro všichni, možná tedy krom nás a Loučovic, které ještě pár bodů potřebují. Nepřál bych to nikomu z nich, takže tipovat budu Olešnici.
Je ve vaší kabině převaha fanoušků Sparty nebo Slavie?
Já jsem odmalička sparťan!!! A silný jádro ve Frymburku samozřejmě představuje Sparta! Mezi nejradikálnější patří Dušan Špalda Račák, Erik Koršala, Petr Tichovský, Honza Rillich, nebo Michal Flöring. V kabině se najde i pár sešívek, třeba Honza Šisler, Lukáš Matúš, nebo Milan Račák, ale ty většinou sedí někde v koutku a radši ani nedutají....
Kdo je v týmu největší bavič a zároveň největší kliďas?
Největší kliďas bude asi trenér Čudla Mertl, toho jsem neviděl rozčíleného ani nepamatuji, natož třeba, aby křičel na rozhodčího, to se radši vždycky v klídku a pohodě domluví :) A bavič asi Tomáš Kaňa, který zraje jako víno a Erik Koršala, ten teď stále laboruje s nějakým zraněním. Doufám, že se do kabiny ještě vrátí.
Máte nějaký předzápasový rituál?
Nemám. Snad je to, že si vždycky při nástupu od střídaček sáhnu na trávník. Jenom ve Světlíku a v Přídolí to nedělám, tam bych dlouho trávník hledal.....
Sledujete portál fotbalunas.cz?
Jasně, že jo. Asi nejvíc ze všech portálů. Dřív jsem víc sledoval jihočeskýfotbal a výsledky na "Lidovkách", ale teď je fotbalunas.cz top!
Chtěl byste něco vzkázat přátelům, rodině, spoluhráčům, kamarádům, prostřednictvím fotbalunas?
Ať vytrvají, nic nevzdávají, jak ve sportu, tak v životě a stále na sobě pracují. Jak můžou vidět konkrétně třeba na mě, tak poctivostí, pílí, přístupem k tréninku, odříkáním a tvrdou prací jsem se opět probojoval do základní sestavy A týmu. Sice byl v Roudném na lavičce pouze superveterán Jirka Pecha, který už i sotva chodí, natož hraje fotbal, ale na to se nikdo ptát nebude!
Na závěr pět otázeček v malém dotazníku:
Kdy a kde jste s fotbalem začal?
Moje první štace byla v týmu - Závod Rudého Práva Tělovýchovná Jednota Větřní. V šesti letech mě přivedl k fotbalu děda, který měl zahrádku hned vedle fotbalového hřiště. Dostal jsem na záda jeho oblíbenou desítku a ta mi zůstala dodnes.
Jaký je Váš oblíbený fotbalový klub a oblíbený hráč?
AC Sparta Praha, Arsenal, Argentina. Hráč jednoznačně Diego Armando Maradona.
Se kterým hráčem jste si na hřišti nejvíc rozuměl?
Asi nejradši vzpomenu na období ve Slavoji Český Krumlov a tam patřil k mojim oblíbencům Zdeněk Šváb, Luboš Mašek, nebo Jirka Andrejco. Ve Frymburku to byla legendární dvojice Honza Berit a Pavel Schneider. A v současnosti Jirka Viněcký a Erik Koršala, samozřejmě oba příznivci rudých barev ACS!
Jaké bývají pozápasové oslavy výher vašeho klubu?
Bývaly velkolepé. A nejen oslavy po vítězství, zapíjely se poctivě i porážky..., ale už to není, co bývalo. Na stolech už se moc netančí, což je podle mého názoru docela škoda....
Kdo je Váš největší fanoušek?
Asi nejbedlivěji mě poslední dobou sleduje Erik Koršala. Teď mi dokonce po zápase říkal, že mě doporučí v českobudějovickém Dynamu, kde hrával a kde má stále dobré vazby, prý je tam právě na pravém bekovi tlačí bota...
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho dalších úspěchů!!
Já děkuji Vám. A počítám, že mi dva se při takovémto rozhovoru už s velkou pravděpodobností asi nikdy nesetkáme. A také přeji mnoho úspěchů při dalších rozhovorech.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.