Fotbal je součást mého života, říká hráč kola Lukáš Stejskal

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 9. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši gratuluji vám k vítězství, jaký je to pro vás pocit vyhrát anketu podruhé?
Děkuji za gratulaci. Každé ocenění po zápase potěší, ať už je to nominace do sestavy kola nebo jen pochvala od místních fanoušků. Vyhrát hráče kola už je jen takový sladký bonbónek.
Kdo všechno vám posílal hlasy?
Hlasy mi nejvíce posílala mamka, která tím žije. Hlasuje poctivě vždy každou hodinu i přes noc. Zaúkoloval jsem také některé kamarády a kolegyně v práci.
Jaká si myslíte, že bude reakce spoluhráčů na vaši další výhru?
Jsem rád, že u nás ve Stráži se nevede kasa a aspoň něco ušetřím. Reakce bude asi taková, že už mě příště nenominují, aby mohl vyhrát někdo jiný (smích).
Jaký byl zápas s Hobzí z vašeho pohledu?
Opět to shrnu i s minulou sezonou. S Hobzím jsme hráli poslední zápas, poté následovala hned dokopná, oba týmy byly zachráněny, takže to byl v podstatě zápas o ničem, maximálně o to, kdo bude mít větší žízeň a chuť na prasátko. Těžko se dalo soudit, jak bude vypadat náš zápas po půl roce. Aby toho nebylo málo, před zápasem při rozcvičce jsme přišli o dalšího hráče ze základu, čemuž se už musím smát, jak postupně všichni odpadají. Podle mého bylo Hobzí lepší na začátku obou poločasů, kdy drželi balón a my jen čuměli a běhali. Postupem času jsme hru vyrovnali a začali jsme hrozit z chyb hostů a nedůrazu vzadu. Šancí jsme si vypracovali dost, ale náš útočník Koudelka jich až moc zahodil, jinak by byl asi v sestavě kola on s pěti vstřelenými góly za zápas. Takhle se aspoň můžeme opět těšit na metr piv (smích).
Hrajete opět na domácím hřišti, tentokrát s Kunžakem. Co očekáváte od zápasu?
Upřímně nevím, co se v Kunžaku děje, že jsou tak dole. Mám tam asi sedm kamarádů a všechno to jsou dobří fotbalisté a na kvalitě určitě přidá i Sulimenko. Doufám, že v náš prospěch bude hrát naše hřiště, které by mohlo Kunžaku dělat problém, protože jsou zvyklý na rovný a velký pažit.
Máte nějaký rituál před zápasem?
Svůj rituál jsem okopíroval od mého idolu Franka Lamparda. Když se novináři ptali Johna Terryho na rituál Lamparda, řekl jim, že Frank vždycky před zápasem chodí na mušli, která je nejdál od dveří. Ve Stráži ale žádné mušle nemáme, tak to mám trochu složitější, takže chodím aspoň co nejdál na stráni za kabinami (smích).
Chodí se na zápasy vašeho týmu dívat někdo z vaší rodiny?
Na zápasy se jezdí koukat jen táta, když má čas. Jsem rád, že už mi přestal dávat rady, jako to dělávají všichni tatínci v mladších kategoriích. Líbí se mi, jak je každý fanoušek vždy chytrý na tribuně.. to mě občas dovede naštvat.
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Nejradši mám pořádný kus masa s hranolky, ale neohrnul bych nos ani nad smažákem s tatarkou (smích).
Oblíbené pití?
K fotbalu samozřejmě patří pivo, ale pochutnám si i na černém čaji.
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Fotbal už hraji 17 let, takže je to součást mého života. Dlouhou dobu byl pro mě na prvním místě před vším ostatním, ale s věkem se ty priority samozřejmě změnily. Jsem rád, že jsem se k fotbalu jako malý dostal a mám díky tomu spoustu zážitků a poznal jsem spoustu lidí.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.