Soutěž máme rozjetou opravdu skvěle. Čekal jsem hodně, ale tohle opravdu ne, říká ke snovému rozjezdu v soutěži hráč kola Ladislav Brabec

Stoper lubenského Baníku získal nominaci do sestavy kola za zápas s Pavlíkovem. V hlasování obdržel nejvíce hlasů a my nyní přinášíme s hráčem kola rozhovor.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) Po výkonu s Pavlíkovem ses objevil v sestavě kole. Čekal jsi nominaci?
Rozhodně nečekal, třeba proti Janovu jsem zahrál lepší zápas, ale rozhodně mě nominace potěšila. Nic to ale nemění na tom, že v zápase podle mě padly lepší výkony než byl ten můj.
2) Lubná válí, zatím bez ztráty kytičky. Kdy se lubenské tanky zastaví?
Soutěž máme rozjetou opravdu skvěle. Čekal jsem hodně, ale tohle opravdu ne. Kdy se zastaví? Podle mého ve chvíli, kdy si to sami zkazíme. Pokud budeme hrát to, na co máme, měli bychom porazit každého. Ale samozřejmě se může stát, že se dva tři zápasy nepovedou a nějaké body poztrácíme.
3) Dokážeš si představit, že by byla Lubná stoprocentní i na konci soutěže?
Dokážu, ale asi opravdu jen představit (smích). Soutěž má 22 kol a představa toho, že bychom ani jednou nezaváhali, je podle mě dost nepravděpodobná. Ale uvidíme, pokud by se to povedlo, pak jen dobře, soutěž ale bude ještě hodně dlouhá.
4) Jak do budoucna vidíš svou kariéru? Bránil by ses nabídce z vyšší soutěže?
Jestli se tomu vůbec dá říkat kariéra (smích). Vidím se v Lubné. Už jsem si vyzkoušel vyšší soutěž v dorosteneckém věku a měl jsem pár nabídek i později, ale nikde nebyla tak pohodová kabina a dobrá nálada tak jako u nás v Lubné. Navíc při studiu a práci by pro mě vyšší soutěž byla nereálná. No a hlavně jsem dřevák (smích).
5) Konec soutěže je samozřejmě ještě daleko, ale máte to skvěle rozjeté. Hovoří se v kabině o postupu do OP?
Jasně že hovoří, bylo by pokrytecké tvrdit, že nechceme hrát výš. V loňské soutěži nám k postupu nechybělo mnoho, tak snad to tentokrát už vyjde.
6) Kdo je v kabině největší bavič?
Doufám, že já (smích). Ne, celá kabina se baví navzájem, i to je jeden z důvodů, proč jsem v Lubné naprosto spokojený. Ale kdybych měl někoho vypíchnout, tak to bude asi Zbych (Zbyšek Bok pozn.red.) a Leoš Kliků.
7) Zaslechl jsem, že se to u vás v kabině množí samými hřebci. Můžeš čtenářům osvětlit, co si pod tím máme představit?
Máš naprostou pravdu. Hřebec je v podstatě slangové označení pro totálního alfa samce. V Lubné máme to štěstí, že v kabině je opravdu velká sbírka hřebců a hříbat. Dlouhou dobu byl prototypem hřebce Adam Trejbal, ale poslední dobou mu začíná být velkou konkurencí náš kapitán Leoš Klik. Pokud se říká, že někdo roste do krásy, tak Leoš roste do hřebce.
8) Kdo byl pro tebe ve tvé kariéře nejdůležitější a kdo tě vůbec k fotbalu přivedl?
Fotbal hráli kamarádi ve škole, takže jsem se k nim přidal, začal jsem ale celkem pozdě, až někdy zhruba v 10-ti letech. Nejdůležitější osobou nejen pro mě, ale asi pro celý Baník, je dlouholetý lubenský fanoušek a funkcionář Filip Trejbal, který i přes svůj handicap nejen že fandí při každém zápase, ale jak asi mnozí vědí, když byl klub v krizi a potácel se na chvostu IV. třídy, byl to právě on, kdo pomohl fotbal v Lubné zachránit. Trénoval tehdy mládežnické kategorie Baníku, které by bez něj v té době neexistovaly a tím pádem bych ani já teď v Lubné s největší pravděpodobností nehrál. I když se neobejde bez berlí, tak uklízel kabiny a objížděl s námi celý okres, za což mu patří velký dík.
9) Tušíš, kdo ti zajistil tolik hlasů, díky kterým si vyhrál? Pomáhala rodina, přátelé?
Největší oporou při hlasování mi byla přítelkyně Šárka, která sháněla hlasy napříč celou Pedagogickou fakultou UK a pak moje kolegyně z práce, jmenovitě Anička, Péťa a Evička, kterým jsem nedal ani chvíli prostoru na oddych, donutil je zaregistrovat se na fotbalunas.cz a neustále jsem je bombardoval žádostmi o hlasy (smích).
10) Jak vnímáš suverénní jízdu Plzně v HET Lize?
Jako Slávista to samozřejmě nevidím rád (smích). Ale na druhou stranu jsou opravdu suverénní a ačkoliv jejich bodový náskok nevidím rád, je třeba sportovně uznat, že v lize zatím dominují a o titul se už mohou připravit jedině sami, v což pevně věřím a doufám, že se Slavii podaří obhájit loňský titul.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.