Jan Pech: Můj první zápas za muže? Dostali jsme slušnou čočku nejen od soupeře, ale také od trenéra!

Šestadvacetiletý Jan Pech odehrál výborný zápas proti Počítkám a naši čtenáři ho zvolili hráčem 12. kola okresního přeboru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kdy nebo jak jste začal s fotbalem, kdo vás k němu přivedl?
Fotbal jsem hrál na plácku za domem odmalička, ale do oficiálního fotbalového týmu jsem byl poprvé zapsán až někdy kolem 8 let.
Hrál jste za jiný klub než je Svratka, resp. kde jste fotbalově vyrůstal?
V 8 letech jsem začal hrát za starší žáky v Bobrové, kde jsem také sporadicky nastupoval proti klukům, kterým bylo v té době kolem 15 let. Takže jsem vzal za vděk nabídkou Dolní Rožínky, kde jsem hostoval 2-3 sezony a hrál proti obdobně starým klukům za mladší a starší žáky. Odsud si mě na poslední rok mladších žáků vytáhla SFK Vrchovina, kde jsem prošel všemi mládežnickými kategoriemi přes divizi až po ligu do mužů, odkud jsem však brzy „prchnul“ a na posledních 5 let se přiženil do svého současného klubu – Svratky.
Pamatujete si, kdy jste vstřelil svoji první branku?
Tu první si pamatuji velmi dobře. Z přímého kopu za mladší žáky Dolní Rožínky proti Moravci.
Kdy jste poprvé nastoupil za muže? Pamatujete si proti komu, výsledek?
Za muže jsem poprvé nastoupil někdy v 18 letech v přípravném zápase proti Jihlavě. No a dostali jsme slušnou čočku nejen od soupeře, ale také od trenéra, protože jsme prohráli 0:4…
Na jakém postu nastupujete?
V Dolní Rožínce mě vzhledem k mé postavě vždy stavěli na stopera, ovšem nejdelší dobu – celé angažmá na Vrchovině, na kterou nedám dopustit, jsem strávil na hrotu útoku. Ve Svratce poslední roky nastupuji ve středu zálohy, ovšem po zranění několika obránců se postupně vracím na svůj původní a nepříliš oblíbený post – stopera zametače (smích)
Jak hodnotíte zápas s Počítky?
Pro nás přinejhorším remízový zápas, který jsme však opět nezvládli střelecky a po jediné chybičce, kdy si záložník nepokryl svého hráče, jsme doma ztratili již poněkolikáté v této sezoně všechny body.
Byl jste zvolen hráčem 12. kola. Jak se vám hrálo v tomto zápase?
V zápase se mi hrálo kupodivu velice dobře, jelikož už se mi pod kůži pomalu dostávají automatismy, které na stoperu potřebuji.
Myslíte si, že to byl váš nejlepší osobní zápas na podzim?
Snažím se takto zápasy moc nevnímat, protože hlavní je, abychom hráli dobře jako tým a hlavně se fotbalem bavili a měli z něj radost. Pokud budeme vyhrávat, je jedno, kdo tým zrovna potáhne.
Jste zatím spokojeni s podzimní částí soutěže?
Zpočátku to z naší strany vypadalo na slušný start, ovšem poslední dobou se na našem týmu opět projevují naše největší slabiny – ohromná marodka a nebudu-li brát v potaz Kaliho, také neschopnost vytvářet si a proměňovat gólové šance.
S kým si na hřišti nejvíce rozumíte?
Po těch letech si rozumím snad se všemi stejně. I když jako tým máme nízký věkový průměr, hrajeme v podobném složení už docela dlouho, takže se nebojím říci, že každý zná herní návyky toho druhého.
Jaká si myslíte, že bude reakce spoluhráčů na vaši výhru v naší anketě?
No určitě budou nadšeni, že něco přibude do týmové kasy. (smích)
Příští kolo vás čeká Béčko Nové Vsi, co od zápasu očekáváte?
Asi bych měl říci, že stejně jako od každého jiného zápasu očekávám výhru, ale tentokrát budu rád, když se nás sejde alespoň 11… Což však neznamená, že nejedeme vyhrát.
Máte nějaký rituál před zápasem?
Na rituály jsem si nikdy moc nepotrpěl. Asi jediný, který dodržuji opravdu pravidelně, je oblepení snubního prstenu, protože když jsem si jej v jediném zápase nevzal s sebou na hřiště, tak jsem zazdil penaltu…
Co říká fotbalu vaše rodina?
Manželka mě, jelikož dříve byla vrcholovou atletkou, ve fotbale, ale i v jakémkoliv jiném pohybu podporuje, za což jsem jí moc vděčný. I když vždycky slyším, že je zvědavá, s jakým zraněním se vrátím tentokrát. A dětem je to vzhledem k jejich věku zatím jedno.(smích)
Jaké máte vzdělání a zaměstnání?
Jsem vystudovaný inženýr ekonomie, ale v současné době je ze mě provozní svratecké Restaurace U Berušky, kterou mám přes ulici a kam jsou všichni čtenáři samozřejmě srdečně zváni.
Sportujete, máte nějaké koníčky ve volném čase?
Vzhledem ke svému zaměstnání nemám mnoho volného času, takže se snažím spíše odpočívat a být doma s rodinou… Ale jsem sportovní nadšenec, takže když to okolnosti dovolí, jedu se za Mičego „vyblbnout“ na malou kopanou do Žďáru nebo teď nově za Hattrick na futsal do Hlinska.
Oblíbené kluby, kterým fandíte?
I když to nejde moc k sobě, tak v Česku fandím Plzni a Slavii (jeden děda je Plzeňák, druhý Slávista). Ze zahraničí jsem měl vždycky rád Barcelonu, především v dobách Ronalda a posléze Ronaldinha.
Oblíbený hráč, fotbalový vzor?
Oblíbený hráč rozhodně David Beckham, fotbalový vzor býval Tomáš Necid.
Oblíbené jídlo co vám nejvíce chutná?
Jsem spíše na zdravější stravu – takže kuřecí maso na jakýkoliv způsob, špagety, rizoto atd.
Oblíbené pití?
Jako restauratér jsem měl šanci ochutnat spoustu různých druhů alko i nealko nápojů, ale stejně se vždy rád vracím k oříškovému Magistru.
Čím je pro vás vlastně fotbal?
Dříve jsem fotbal vnímal jako možnost utéct od každodenní nudné reality a šanci prosadit se ve vrcholovém sportu, což se mi z různých, ať už sportovních, nebo zdravotních důvodů zřejmě nepovede. Teď už jej beru hlavně jako zábavu, ke které mám však hlubší vztah než spousta hráčů na této úrovni.
Co říkáte na portál fotbalunas.cz?
Neříkám, že jsem každotýdenním návštěvníkem vašich stránek, ale rozhodně jej považuji za velmi dobrý nápad, který oceňuje nejen spousta hráčů, ale i fanoušků.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.