Po delší odmlce se titul hráče kola vrací znovu do Ústrašína, o vítězství Davida Rohovce rozhodl jediný bod

V letošní sezóně Poutník ligy už bylo při hlasování v sestavě kola k vidění několik velice zajímavých soubojů, které byly plné zratů, či trhaly rekordy v návštěvnosti. I tento souboj, ze kterého vzešel vítězně David Rohovec, brankař Ústrašína, se zapsal do historie jedinečným písmem. O vítězi totiž rozhodl jeden jediný hlas odeslaný necelé půl minuty před ukončením hlasování, přitom to během celého pondělí a úterý vypadalo, že David nemůže mít na předběhnutí žirovnického Jakuba Vodáčka nejmenší šanci, přesto se z výhry nakonec raduje gólman "Žluté ponorky".

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Čau Davide, hned při své první letošní nominaci jsi se stal vítězem nejtěsnějšího souboje letošního ročníku mezi tebou a žirovnickým Jakubem Vodáčkem, který po většinu hlasování vedl s pořádným náskokem. Nakonec jsi ale o jeden jediný bod hlasování ovládl ty. Sledoval jsi vyvrcholení tohoto napínavého souboje?
Průběh hlasování jsem po očku sledoval, ale jak říkáš, tak od začátku to vypadalo na docela jasné vítězství žirovnického hráče, takže jsem tomu nevěnoval větší pozornost. Od té doby, co jsem se v hlasování posunul dopředu jsem to začal samozřejmě sledovat víc a zapojil do toho kamarády. Tím chci všem co mi tak zuřivě hlasovali poděkovat (smích), speciálně pak svojí přítelkyni.
Nominaci jsi si vysloužil díky čistému kontu, které Ústrašínu dopomohlo k výhře 1:0 v Kamenici nad Lipou. jak utkání probíhalo z tvého pohledu? Může toto utkání posloužit jako odrazový můstek k poslednímu podzimnímu kolu proti Žirovnici?
Utkání bylo dost poznamenané tím, že oba týmy evidentně nehráli v nejlepších sestavách a početně jsme na tom nebyli nejlíp zejména my. Hrát bez jediné možnosti na střídání, to asi mluví za všechno. Jinak se nehrál nijak pohledný fotbal, ale od začátku jsme byli podle mého názoru o kousek lepším týmem, a jak zápas plynul, bylo víc než jasné, že to bude utkání o jednom gólu, takže já se soustředil na to neudělat nějakou zbytečnou chybu a kluci dali nakonec ten jeden potřebný gól a tři body byly naše. Jestli to bude odrazový můstek, tak to se těžko odhaduje. Podle mého názoru v naší soutěži může každý porazit každého a nejvíc záleží na tom v jakém složení a v jakém počtu se na daný zápas sejdeme. S Žirovnicí chci samozřejmě vyhrát, ale to chci vždycky se všema (smích).
Počítám, že momentální umístění "Žluté ponorky" ti asi moc nevyhovuje. Myslíš, že má tým na to, aby sezónu zakončil v první polovině tabulky, bezpečně daleko od sestupových pozic? Na kolikáté místo letošní sezónu z pohledu Ústrašína tipuješ?
Nevyhovuje, ale co se dá dělat. Jak už jsem říkal, důležité je se sejít a to se nám poměrně dlouhou dobu nedaří, což je podle mě škoda, protože si myslím, že Ústrašín je tým na horní polovinu tabulky. Hráče máme dobré, ale docházka je špatná. Netipuju, ale doufám, že se brzo dostanem do klidnějšího středu tabulky.
Nyní k tobě. Do Ústrašína jsi natrvalo přestoupil z FK Pelhřimov teprve loni v létě 2016. Předtím už jsi však v klubu formou hostování 2 roky působil. Bylo pro tebe samozřejmostí vybrat si jako své další působiště právě TJ FC Ústrašín? Proč jsi se vůbec rozhodl opustit Pelhřimov?
Byla to pro mě jediná možnost. Celé dětství jsem strávil v Ústrašíně u babičky a dědy, takže když do téhle soutěže, tak jiná možnost nepřipadá a ani nikdy nebude připadat v úvahu. Celý týden jsem v Praze ve škole, takže trénovat stíhám jen v pátek a přijde mi, že tohle je pro mě teď naprosto ideální volba. Žádné dlouhé zajížďky, po zápase pivo a domu. Paráda.
Kdo a kdy tě k fotbalu poprvé přivedl?
Na úplně první trénink v Pelhřimově si překvapivě docela pamatuju, ale kolik mi bylo, tak to už nevím. A dovedl mě tam můj táta.
Není žádným tajemstvím, že v Ústrašíně platíš za jednu z hlavních opor, se vší úctou, jinak podprůměrného kádru. Přesto se klubu daří v Poutník lize stále držet mimo dosah sestupu. V čem z dlouhodobého hlediska vidíš největší sílu vašeho týmu?
Tak děkuju za kompliment a k té podprůměrnosti kádru. Nemyslím si, že máme podprůměrný kádr. Letošní sezónu jsme docela posílili, ale je tady ta docházka no. V tom je podle mě náš problém. Jezdit na zápasy v 14 nebo 15 lidech, tak myslím, že nejsme tam, kde jsme. Jinak je naše hra založena hlavně na týmovosti, to je asi jasné.
Který fotbalový klub je tvým nejoblíbenějším?
Odjakživa fandím Spartě, i když to tam teď vypadá, jak to vypadá, tak jí fandit nepřestanu. A ve světě je to Real Madrid.
Máš sportovní vzor, ke kterému vzhlížíš a který tě inspiruje?
Můj oblíbený brankář je Joe Hart. Líbí se mi jeho styl chytání a mezi hráči je to Cristiano Ronaldo. Nejlepší hráč na světě, kdyby někdo nevěděl (smích).
Čemu se věnuješ ve svém volném čase?
Během roku toho volného času díky škole moc není, ale mam rád sport, takže prakticky cokoliv si rád zahraju a jinak se věnuju svojí přítelkyni no (smích).
Co říkáš na stránky fotbalunas.cz? Sleduješ informace o Poutník lize, nebo i dalších soutěžích, pravidelně? Co nejvíce tě na nich zajímá?
Určitě dobrá věc. Rád si přečtu reportáže z ostatních zápasů a jiné soutěže na těchto stránkách moc nesleduju.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.