Počtvrté letos vítězí hráč Rýmařova, tentokrát se dařilo Michalu Furikovi!

Jako čtvrtý hráč rýmařovské Jiskry ovládl anketu hráče kola MSFL Michal Furik.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžete nám představit vaši dosavadní kariéru?
Svou fotbalovou kariéru jsem začal v rodilém Rýmařově pod vedením mého táty. Postupně se o mně začaly zajímat i jiné kluby. Tudíž ve 14 letech jsem přestoupil do klubu SFC Opava, kde jsem vydržel až do svých 19 let. Zde jsem odehrál celý dorostenecký věk a vyzkoušel si dorosteneckou ligu. Později jsem byl pozván do kabiny A mužstva, které tou dobou hrálo 3. ligu a postoupilo do ligy druhé. Poté jsem se na chvíli vrátil do Rýmařova, který tou dobou na tom nebyl moc dobře. Lákalo mě, ale zkusit si ještě fotbal na vyšší úrovni, tudíž jsem se dostal do FC Hradec Králové, kde jsem hrál tehdy novou soutěž Juniorskou ligu. Poté jsem se rozhodl, že se chci vrátit domů, tak jsem tedy putoval zpátky do Rýmařova, se kterým dnes hraji 3.ligu.
Máte za sebou zápasy i v Juniorské lize. Co si myslíte, že je lepší pro mladé hráče Juniorská liga nebo MSFL?
Abych řekl pravdu, tak nevím, na jaké úrovni je dnes Juniorská liga. Já ji hrál, když byla nově založená a přišlo mi to jako mezičlánek mezi dorostem a 3. ligou. Byl to ještě dorostenecký fotbal, hrozně rychlý a méně takticky svázaný. Padalo zde hodně gólů.
S Rýmařovem jste měli sérii 3 zápasů, které jste prohráli. Čím to bylo?
Ano, bohužel máme teď zase to podzimní období (tak jak v minulosti), kdy máme velkou marodku. Ona to není omluva, ale pokud vám vypadne ze základní sestavy čtveřice hráčů, tak se to musí někde projevit, v našem případě šlo ještě o oba útočníky, které jsme prostě neuměli adekvátně nahradit.
Venku se vám moc nedaří, oproti tomu doma jste druhý nejlepší tým. V čem je ten rozdíl?
No, to je otázka, na kterou si neumím sám odpovědět. Je pravda, že doma máme kvalitní terén, na kterém si můžeme dovolit kombinovat a hrát hru, která nám svědčí. Venkovní terény nám toto většinou neumožňují, takže to může být jeden z faktorů.
Jste již čtvrtým hráčem Rýmařova, co tuhle anketu vyhrál. Činí se tak znovu spoluhráči, aby byly příspěvky do kasy, jak nám jeden z vašich spoluhráčů prozradil?
Asi ano, samozřejmě že to sledují. Nicméně, funguje nám i oficiální FB stránka Jiskry Rýmařov, kde fanoušci této stránky vidí, že mohou hlasovat pro konkrétní hráče.
Jaké máte ještě fotbalové cíle?
Abych se přiznal, tak sám nevím. Teď jsem spokojený v Rýmařově, kde jsem doma.
ak byste zhodnotil prozatím letošní sezonu?
Sezónu bych hodnotil zatím úspěšně, máme cíl pohybovat se uprostřed tabulky, co se nám daří. Škoda těch 3 zápasů prohraných v kuse. Získat z nich nějaký ty body, tak by se na tu tabulku koukalo ještě lépe.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.