HRÁČ KOLA MARTIN TŮMA: Doufám, že tuto sezónu zažiji svůj třetí postup!

Hráčem kola fanoušci zvolili zcela jednoznačně Martina Tůmu, jemuž poslali více než 70 procent všech hlasů. Městecký záložník si je vysloužil především dvěma góly, jimiž otočil skóre utkání se Seleticemi na závěrečných 2:1.

Martina Tůmu jsme tak vyzpovídali v našem rozhovoru ohledně jeho dvou branek, postupových ambicí Městce i oblíbených velkoklubů.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Můžete se na úvod představit fanouškům, kteří Vás neznají?
Ahoj, je mi 23 let a kopu za Městec Králové. Většinou v záloze, ať už střední či krajní.
Jak byl zápas proti Seleticím těžký? Ještě v půli jste prohrávali.
Zápas rozhodně nebyl jednoduchý, až mě to překvapilo. Čekal jsem to snadnější a asi jsem nebyl jediný, se Seleticemi jsme měli velké problémy a skóre jsme otočili až ve druhé půli.
O obrat jste se postaral dvěma góly Vy. Jak vypadaly?
První jsem vstřelil z penalty po faulu na Kubelku. Druhý přišel o pár minut později. Zahrával jsem rohový kop a míč se poté nějak odrazil zpět ke mně. Zavřel jsem oči, práskl jsem do toho a byl z toho celkem pěkný gól.
Jak vidíte šance na postup?
Tým se mi líbí, zkvalitnilo se to tu především příchodem Jardy Blažka a brankáře Hampla. Postup si samozřejmě všichni přejeme, ale je ještě brzy na to o něm mluvit.
Koho považujete za největšího konkurenta v tomto boji?
Tradičně Rožďalovice. Navíc však vidím černého koně soutěžev Poděbradech B.
Co je pro Vás největším fotbalovým zážitkem a snem?
Zážitkem je postup do B třídy s Městcem před 5 lety, tehdy nás podpořila obrovská spousta fanoušků. Samozřejmě nesmím opomenout ani jiný postup, a to s Poděbrady do A třídy. V divizi starších žáků jsme jednou byli druzí. Mým snem je pravděpodobně letět na Real, asi proti Barceloně a na United, třeba proti Chelsea.
Kde jste hrával než jste se dostal do Městce?
Začínal jsem právě tady, ale žáky a dorost jsem strávil v Bydžově. Po návratu do Městce jsem ještě strávil rok a půl v Poděbradech a teď jsem potřetí tady, v Městci.
Fandíte někomu i v české lize?
Vyloženě ne, spíše jen dobrému fotbalu. Nejsympatičtější je mi asi Liberec, ale tak úplně mu nefandím.
Věnujete se i jiným sportům než fotbalu?
Hlavně běhu. Na něj si najdu čas především během zkouškového období, vše si tak srovnám v hlavě a zrelaxuji. Při zkouškovém mám vždy největší fyzičku!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.