Ve Staré Hlíně máme výbornou partu a vynikající zázemí, říká hráč kola Mojmír Vonka

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 8. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Proti Bystřici jste vyhráli. Čekal jste zařazení do sestavy kola?
Proti Bystřici to byl z naší strany velmi bojovný výkon. Jsem rád, že se nám podařilo získat opět 3 body. Zařazení do sestavy kola mě potěšilo, ale přiznám se, že o této anketě mnoho nevím (kdo hráče vybírá, jak probíhá hodnocení, atp.).
Jste typem záložník, který si i rád zaútočí nebo se držíte spíše vzadu?
Jako záložník raději útočím než bráním. Když je ale potřeba, nemám problém s tím, abych celý zápas plnil jen obranné úkoly.
V dalším kole jedete do Strmilova. Co od zápasu očekáváte?
Strmilov není můj oblíbený soupeř. Zápasy ve Strmilově byly vždy o bojovnosti než o fotbalové kráse. To očekávám i tentokrát.
Kdo je podle vás největším adeptem na postup a naopak na sestup?
Soutěž je v letošním roce poměrně hodně vyrovnaná. Byl bych ale rád, abychom vyhráli okresní přebor my (Stará Hlína). Co se týče sestupových pozic, zatím to vypadá na Chlum.
Chtěl by jste vy osobně postoupit do vyšší soutěže?
Osobně by mi nevadilo postoupit do vyšší soutěže. I.B třídu jsem už hrál, výrazný výkonnostní skok to není. Navíc je výhodou, že kvalita hřišť je ve vyšších soutěžích daleko lepší.
Když by přišla nabídka z jiného týmu, třeba hrajícího o soutěž výš, přijal byste ji?
Nabídku bych patrně nepřijal. Ve Staré Hlíně máme výbornou partu, vynikající zázemí a je to kousek od mého bydliště (Třeboně). Takže jsem zde maximálně spokojený.
Kde jste s fotbalem začínal a jakými kluby jste prošel?
S fotbalem jsem začínal v Břilicích, kde jsem hrál až do starších žáků. Vedle fotbalu jsem hrál i lední hokej, kterému jsem pak dal přednost. K fotbalu jsem se zase vrátil až po pár letech a hrál za Klikov, Staňkov a Lomnici nad Lužnicí.
Jaké jiné koníčky máte kromě fotbalu?
Mám rád sport obecně. Rád si zahraju lední hokej, tenis nebo třeba nohejbal. Za svůj koníček považuji tak trochu i svoji práci (právník), protože pokud chce být člověk dobrým právníkem, musí se neustále vzdělávat a učit.
Jak sledujete vrcholový fotbal? Kterému týmu fandíte, jaké hráče obdivujete?
Vrcholový fotbal pravidelně sleduji v televizi. Z českých týmů fandím Plzni, ze zahraničních pak Realu Madrid. Můj obdiv měl vždy Zinédine Zidane a Ronaldinho.
Podzim za chvíli končí a začne zima. Které roční období máte nejraději?
Z ročních období mám nejraději léto.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.