Vždy, když jsem se kouknul na hlasování, byl jsem druhý, říká Jirka Žirovnický

Ano, o jeho vítězství v anketě se strhnula velká bitka a až do samého závěru nebylo jasné, kdo se stane králem tohoto kola. Jirka byl jednou z hlavních postav úspěchu Dobrého Pole v Libodřicích. Nejprve po svém průniku vyrovnal a v penaltovém rozstřelu proměnil chladnokrevně všech svých šest pokusů. Nyní se mu povedlo proměnit všech jedenáct otázek na zajímavé odpovědi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jirko, gratuluji k titulu hráč kola. Jak jste prožíval hlasování?
Hlasování jsem sledoval průběžně, ale vždy když jsem otevřel hlasování, byl jsem na druhém místě. Nakonec to bylo celkem překvapení, že jsem ještě vyhrál. O hlasovaní jsem řekl doma rodině a přítelkyni, o které si myslím, že se mi o vítězství postarala :D , kamarádi mi určitě také nějaké hlasy poslali. Všem samozřejmě děkuji.
Pamatuje ceník dobropolské kabiny na tuto událost?
Myslím, že tato událost v našem ceníku určitě bude, doufám, že to nebude moc drahé. Zatím nikdo toto ocenění u nás nezískal, tak ani nevím, co to u nás obnáší :D
Jaké ceny jste si v minulosti už "vykopal"?
Individuální ocenění asi žádné nemám. Minulou sezonu jsem byl nejlepší střelec týmu, ale za to jsem bohužel žádné ocenění nedostal :D Jinak týmových úspěchů, myslím, že mám dost. Dvakrát za sebou jsme s dorostem vyhráli Krajský přebor, minulou sezónu jsem pomohl Dobráči k postupu do Okresního přeboru. Největší úspěch bylo asi vítězství na mezinárodním turnaji v Salzburgu, kde jsem si mohl zahrát finále v Red-bull aréně . Snad ještě nějaké úspěchy přijdou.
Jaké byly vaše fotbalové začátky?
S fotbalem jsem začal asi v šesti letech za FC Vlašim. K fotbalu mě přihlásila asi mamka, když jsem domů přinesl náborový lístek ze školy. Ze začátku mi to moc nešlo, nevěděli co se mnou, tak ze mě udělali brankáře. V bráně mi to šlo asi ještě hůř než v poli :D Poslední rok v přípravce, než jsem měl jít do žáků, ze mě udělali útočníka a začalo mi to tam celkem padat. Ve Vlašimi jsem prošel všemi mládežnickými kategoriemi . Po dorostu jsem začal hrát v Bílkovicích na Benešovsku, kde jsme hráli třetí třídu, poté jsem šel do Kondrace, kde jsem si vyzkoušel I.B třídu. Pak už následoval přestup do Dobrého Pole. Jiné sporty jsem nikdy aktivně nezkoušel, ani nevím, jaký by mě bavil. Asi tenis nebo florbal, ale to mi moc nejde .
Co vás zaválo právě do D. Pole? Místní nejste, že?
Místní nejsem. Dojíždím asi z 60 km vzdálené Vlašimi. Do Dobrého Pole mě zatáhli kamarádi David Špička s Ondrou Beránkem, se kterými jsem hrál již předtím v Kondraci a z Vlašimi společně dojíždíme. Parta je v Dobráči super, myslím, že zatím nejlepší, co jsem v dospělém fotbale měl. Co vše se dělá v Dobrém Poli pro fotbal je obdivuhodné. S trénováním je to teď trošku horší. Máme v týmu plno zranění, hodně nás dojíždí, takže máme problém se sejít. Já osobně dojíždím ještě do práce do Prahy, tak mi to dělá trošku problém skloubit vše dohromady. Minulý rok ve třetí třídě jsme toho natrénovali daleko víc než nyní v okresním přeboru, což mě trošku mrzí. V 70. minutě každého zápasu je to na nás už znát.
Jak hodnotíte úroveň kolínského OP?
Týmy na okrese moc neznám. Vždycky, když jedeme na venkovní zápas, je pro nás problém najít hřiště :D Úroveň na Kolínsku bych řekl, že je o něco vyšší než na Benešovsku, hlavně když srovnám kvalitu třetí třídy. To si myslím, že je na Kolínsku o hodně kvalitnější. Ale to je asi věc názoru. Myslím, že letos dobře našlápnuto mají Jevany, se kterými hrajeme o víkendu, pak určitě Pečky, kteří jsou první v tabulce. To budou asi hlavní adepti na postup. Potíže asi budou mít Libodřice a Červené Pečky, které nás ještě čekají. My musíme taky zabrat, abychom neměli problémy na konci sezony sami. Doufám, že až se všichni marodi dají dohromady, bude to taky o něčem jiném.
Vraťme se k víkendovému zápasu. Jak jste viděl utkání ze svého pohledu?
Zápas v Libodřicích byl pro nás hodně důležitý , věděli jsme že potřebujeme uhrát nějaké body. Už před zápasem to ale pro nás vypadalo špatně, když to vypadalo že nastoupíme v 10. Naštěstí nám dorazili pomoct i kluci, kteří už pravidelně nehrají, tak jsme to dali dohromady. Zápas to byl těžký, my jsme se soustředili hlavně na bránění a soupeř měl více míč na kopačkách. Poměrně brzo jsme inkasovali, jsem rád, že se nám do půle ještě podařilo vyrovnat. Druhá půle už byla jenom o bránění, což se nám docela dařilo až na pár závarů. Na konci mohl soupeř rozhodnout z hodně přísné penalty, což se jim naštěstí nepodařilo. Penalty už jsme zvládli.
Sám jste měl dvě šance. A v penaltovém rozstřelu jste exceloval...
Do první šance jsem se dostal, když mi Ondra Štefančík rozehrál nakrátko přímý kop. Já jsem se otočil kolem obránce a asi deset metrů za vápnem jsem vystřelil. Celkem mi to sedlo, škoda, že to nešlo víc k tyči. Jinak si myslím, že by mi to tam spadlo. Gólová akce byla po našem brejku, když mi přihrál Fanda Krejčí míč a já se prokličkoval mezi obránci až před brankáře a střelou na zadní jsem vyrovnal. Jsem rád, že jsem konečně protrhnul střeleckou smůlu. Penalt jsem kopal snad pět nebo šest, ale nemyslím si, že jsem specialista. Když jsem proměnil první, pak druhou, tak už jsem se uklidňoval tím, že jsem dal, tak nevadí, když už neproměním. Ale spadly mi tam všechny, takže to dopadlo dobře.
Nakoukneme i trochu do vašeho soukromí. Co děláte, jaké jsou vaše koníčky?
Pracuji jako referent v logistice v Praze. Moc volného času tedy nemám, ale ve volnu určitě kouknu rád na nějaký film nebo seriál. O víkendu zajdu s klukama na pár drinků. Když je čas, vyrazím na nějaký výlet s přítelkyní. Jiné koníčky asi ani nemám, rád si zahraji v hospodě třeba šipky nebo stolní fotbálek, který dokáže být taky hodně vyčerpávající :D
Hitem dnešní doby jsou různé kuchařské pořady. Jak jste na tom vy s vařením?
Na kuchařské pořady se rád podívám, ale tím to u mě asi končí. Zvládnu sice složitá jídla jako jsou párky, špagety, hranolky a smažená vajíčka, ale jinak se do vaření raději nepouštím. Nejoblíbenější jídlo mám asi řízek se salátem, to bych mohl jíst pořád. Naopak jídlo, které bych asi nikdy nedal do pusy, je koprovka :D
Je vám třiadvacet. Čeho byste ještě ve fotbale chtěl dosáhnout?
Nějaké vysoké cíle ve fotbale už moc nemám, možná ještě si zahrát vyšší soutěž. Bylo by fajn, kdyby se to podařilo někdy v budoucnu v Dobrém Poli. Trénování mě moc neláká, už jsem si tuto pozici vyzkoušel a asi to není pro mě. Teď se snažím předávat zkušenosti svému sedmiletému bráchovi, který začíná v přípravce. Vypadá to, že už mě za chvilku bude školit on. Dobráč bych po podzimu rád viděl někde ve středu tabulky, abychom se vyhnuli jarním bojům o záchranu a v pohodě dohráli okres. Doufám, že soutěž v klidu letos dohrajeme a nebudeme se na jaře strachovat o každý bod. Ale čekají nás ještě těžké zápasy, tak uvidíme. Snad se zranění kluci dají rychle do pořádku, abychom neměli starosti dát dohromady jedenáct lidí na zápas.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.