HRÁČ KOLA LUKÁŠ KUBELKA: Sezónu mi zbrzdila autonehoda

Tentokrát přinášíme v rámci pátečních rozhovorů s hráči kola interview s Lukášem Kubelkou, hattrickovým hrdinou Městce Králové. Dozvíte se o jeho předchozích klubech, největším fotbalovém snu i o jeho nejoblíbenějším útočníkovi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Představte se, prosím, stručně čtenářům, kteří Vás neznají.
Ahoj, hraji druhým rokem v Městci Králové na pozici útočníka, která mi je určitě nejbližší.
Byl zápas v Hrubém Jeseníku těžký?
Byl. Byl přesně takový, jaký jsme očekávali. Vyhecovaný, tvrdý, plný osobních soubojů. Domácí vyčkávali na svém vápně a my se neustále snažily dobývat jejich šestnáctku a dostávat se ke střelám z dobrých pozic. Přesto si myslím, že jsme zápas, kromě úvodních 15 minut druhé půle, odehráli dobře a po zásluze jsme si odvezli tři body.
Popsal byste své tři góly?
Před prvním gólem mě našel lehce přetaženým centrem Martin Tůma na zadní tyči a na dlouhou nohu, já jsem jen tak tak sklepl míč mimo dosah brankáře. Druhá branka padla po uvolnění Míry Velenského u brankové čáry, který me našel přihrávkou pod sebe a třetí u třetí branky se ke mně dostal odražený míč na vápno a pro mě netradičně pravou nohou jsem míč trefil k tyči.
Po 10 kolech máte 30 bodů. Myslíte, že zvládnete podzim bez ztráty bodu?
Bylo by to krásné, ale čekají nás ještě tři těžké zápasy. Pro mě osobně nejtěžší asi bude derby v Opočnici, tam je to vždycky těžké, i když tím nijak nechci podceňovat týmy Poděbrad a Jíkve. Věřím ale, že doma budou tyto zápasy snad o trochu lehčí než ten v Opočnici. Jinak samozřejmě chceme zakončit podzim s 39 body a všichni tomu pevně věříme.
Čím si vysvětlujete tuto spanilou jízdu sezónou?
Je to jedno s druhým. Vytvořila se tu skvělá parta, kde je jeden dobrý fotbalista vedle druhého. Funguje nám hlavně defenzíva v čele s výborným brankářem a v neposlední řadě tu jsou kolem fotbalu ti správní lidé.
Jak výhry slavíte?
Asi jako každý tým máme svůj vítězný pokřik a pak se přesouváme do Hospody u Pařízků, kde si dáme večeři a nějaké to pivo, když nám to trenér dovolí (smích).
Kde jste hrával dříve? Jak se dařilo těmto klubům?
Prošel jsem jen čtyřmi kluby: Žiželicemi, Horními Měcholupy, Chlumcem nad Cidlinou a Městcem Králové. Největší úspěch jsem zažil asi v Žiželicích, kde jsme dokázali postoupit dvakrát za sebou. V jiných klubech jsem postup zažít nestihl. Tak snad přijde tuto sezónu.
Jaký je Váš největší fotbalový zážitek a naopak sen?
Největší fotbalový zážitek je pro mě určitě zimní turnaj na Vyšehradě v zimní přípravě v Měcholupech, kde jsme narazili na v té době ještě ligovou Viktorku Žižkov s hlavní hvězdou Petrem Švancarou, na ligovou Bohemku a další kluby. Momentální sen je asi dát se na sto procent do kupy po zdravotní stránce a vyhrát s Městcem okresní přebor.
Komu fandíte v české lize i mimo ni?
Fandím jen Spartě.
Máte fotbalový vzor?
Jsou to především góloví útočníci a kdybych měl vybrat jednoho, tak nejspíš Luis Suárez.
Máte nějakou speciální tréninkovou metodu, přidáváte si?
Tuhle otázku, když jsem ji ještě před napsáním odpovědi poslal do "kabiny", tak zavládl velký smích. :))) Ne, nemám žádnou speciální tréninkovou metodu a ani si nepřidávám. Je to spíš naopak, moje docházka na tréninky je velmi špatná, celou letní přípravu jsem promarodil po autonehodě, naskočil jsem až poslední týden před soutěží, poté přišel faul proti Přerovu, na 3 týdny poraněný kotník a berle a v neposlední řadě nestíhám kvůli práci. Po této stránce se tento podzim moc nevydařil, ať už docházkou nebo mými výkony. I když v posledních týdnech se to lepší a doufám, že to bude pokračovat v nastoleném trendu.
Věnujete se i jiným sportům?
Mám rád hlavně hokej a tenis, oboje si rád zahraji.
Vzkážete na závěr něco fanouškům?
Že děkujeme za jejich podporu a počet, v kterém nás podporují doma i venku, ať jim to vydrží a ať občas přimhouří oči nad tím, když se někomu z nás na hřišti něco nepovede.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.