Jsem rád, že jsem týmu pomohl ke třem bodům, říká Tomáš Man

Vítězem hlasovací soutěže Hráč kola sestal Tomáš Man ze Smrku, který se postaral o dvě branky, v utkání proti Budišovu B. Nyní si s vítězným hráčem můžete přečíst celý rozhovor.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Tomáši, gratuluji ti k vítězství v naší anketě a zeptám se, jaký byl zápas z tvého pohledu?
Děkuju - vážím si toho. Věděli jsme před zápasem, že nás nečeká vůbec nic jednoduchého a že to bude při pohledu na tabulku zápas v podstatě o šest bodů. A to se také do puntíku potvrdilo. Jak už tomu u rezervních týmů bývá, tak na nás hosté vyrukovali víceméně s plejádou nadupaných mladíků z širšího kádru A-mužstva, kteří se sice v dospělém fotbale teprve rozkoukávají a sbírají zkušenosti, ale ukázali, že pokud na sobě budou nadále pracovat a poslouchat pokyny trenéra Káji Nováčka, tak určitě v Budišově šanci v 1.A třídě dostanou. Ale zpět k samotnému zápasu. Zápas bůh ví jaké krásy nenabídl - spíše to byl boj o střed hřiště s náznaky šancí na obou stranách. Poprvé zahřmělo ve 13.minutě, kdy se chytrým zakončením prezentoval náš kapitán Šimon Hort a díky jeho brance jsme šli do vedení. Bohužel po této brance jsme se spíše zatáhli, čehož soupeř o chvíli později využil a zaslouženě srovnal skóre. Ještě do poločasu při nás stáli snad všichni svatí, kdy hostující útočník v tisíci procentní šanci netrefil prázdnou branku. Začátek druhé půle nám bohužel opět nevyšel a svoji laxní hrou jsme nabídli soupeři jít poprvé do vedení. Rozhodující okamžik celého zápasu, tak podle mého názoru přišel v 59 minutě, kdy se naprosto nesmyslně nechal vyloučit velezkušený hostující stoper Olda Kazda, který neudržel nervy na uzdě a nabídl nám tak víc jak půl hodinovou přesilovku, kterou jsme dokázali po dvou téměř identických akcích využít a skóre tak převrátit v náš prospěch.
Jak jsi spokojen se svým výkonem?
Svůj výkon nerad hodnotím. Vždycky jde zahrát líp a ne všechno se podaří. Já jsem hlavně moc rád, že jsem týmu aspoň trochu pomohl ke třem bodům a že jsme napravili výsledkovou i herní blamáž z Koněšína z minulého týdne. Navíc jsme udrželi skvostnou podzimní sérii domácí neporazitelnosti a opět se ukázalo, že z Tehelného pole ze Smrku se prostě vozit body nebudou (úsměv).
Který ze tvých dvou gólů byl asi nejvydařenější?
Asi ten druhý - vítězný, kdy jsem dostal přesný pas za obranu, který jsem si prvním dotykem sklepl do běhu a half-volejem to trefil na zadní tyč.
Jak jste zatím spokojeni se svým šestým místem tabulky?
Šesté místo není sice špatné, ale při vyrovnanosti soutěže, kde každý může porazit každého jde jen o pomyslné průběžné umístění s tím, že za týden může být všechno úplně jinak.
Nyní vás čeká zápas ve Valči. Co by jsi řekl o soupeři a s čím do zápasu půjdete?
Výsledky Valče jsou jako na houpačce. Soupeř má v týmu několik hráčů, kteří prošli třebíčskou líhní, takže kvalita tam bezesporu je. Určitě nás tam nečeká vůbec nic jednoduchého, ale do zápasu půjdeme s cílem bodovat a zakončit tak podzimní část v horní polovině tabulky.
Hrajete poslední zápas na podzim, jak budeš trávit dlouhou zimní přestávku?
Určitě s rodinou. Máme se ženou dvě malé děti, takže se jim budu určitě snažit vynahradit čas, který člověk věnuje během sezony fotbalu a nemůže tak být s nimi. Na druhou stranu je ale zimní pauza opravdu dlouhá, takže se člověk určitě udržovat nějak musí a tak mě čeká jako každý rok od listopadu do března další futsalová sezona v dresu dnes již legendárního futsalového týmu ORCHESTRION.
S kým si na hřišti nejvíc rozumíš?
Určitě se všemi, ale pokud mám jmenovat alespoň jednoho, tak je to Ondra Suk, který má na fotbal podobný náhled jako já a navíc si rozumíme i mimo hřiště, protože mají stejně jako my dvě malé děti, takže vždycky od fotbalové analýzy po víkendu zanalyzujeme i dění doma (úsměv).
Na jaký zápas vaší skupiny se vždy nejvíce těšíš?
Vyloženě žádný vyhraněný zápas nemám. V této soutěži jde v podstatě o každý druhý zápas o derby, resp. v každém týmu hraje někdo z mých známých, takže o motivaci je vždy postaráno (úsměv).
Jakou muziku posloucháš?
Na klasickou muziku v podstatě není čas. Vše si, ale vynahrazujeme s moji ženou tím, že se snažíme obě děti vést k hudbě, takže to kolikrát u nás doma vypadá, jak při nějakém big beatovém koncertu s tím, že žena hraje na kytaru a já ji s dětmi doprovázím na tamburínu nebo bubínek (úsměv).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.