Nějaké nabídky odjinud byly, přiznává Zbyněk Černý

Lhotský kapitán Zbyněk Černý se rozpovídal mimojiné i o tom, co se přes léto u sokolů dělo.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lhota prošla přes léto velkým zemětřesením, jakým způsobem jsi ho prožíval ty?
Ano, zemětřesení v klubech je v poslední době moderní, alá Sparta, ale my jdeme opačným směrem – tady srdcaři zůstali. A myslím si, že si nevedeme špatně. Zřejmě lepší oddíl. (úsměv) Každopádně je toto období již za námi. Bylo toho „nakecáno“ hodně a teď už je potřeba se dívat jen dopředu.
Měl jsi i ty nějaké nabídky odjinud a přemýšlel jsi o odchodu?
Popravdě přemýšlel, i jsem to s některými v klubu probíral. Cíle určitých lidí (kteří zde již nejsou) směřovali do výše a tím směřovala i koncepce nákupu nových hráčů. Což nezazlívám. Ale jelikož jsem si divizní fotbal užil dost a nejlepší fotbalový věk mám za sebou, usoudil jsem, že to již pro mě není. Po „zemětřesení“ jsme se ale s klubem dohodli na prodloužení profesionální smlouvy. (smích)
Co tě ve Lhotě i tak udrželo, když se vám rozpadla velká parta?
Určitá zodpovědnost. Přece jen jsme tu s klukama něco odkopali, tak by byla škoda to zahodit kvůli malichernostem některých lidí,
Právě parta musela vzniknout úplně nová. Znal jsi všechny nové spoluhráče, když jsi přišel na první trénink?
Ba naopak. Vrátila se ta, která tu byla, když jsem sem přišel hrát. A na to jsem se i těšil. Co vás může víc pobavit, než bratrský rozhovor lhotských legend Křížáků (Michal a David Křížek)? Naprosto nic. (úsměv) Kabina je teď super, taková čistší – pokud nepočítám Böhmiho (brankářovo) věci….to se nedá. A jiskru a respekt do kabiny přinesli i „mladíci“ Vargy (bývalý fotbalový reprezentant) s Fírou (bývalý reprezentant v boxu). (úsměv)
Jak se ti v kabině sedí vedle takového hráče, jakým je Kuba Šroubek?
Je to super, stále se od něj člověk učí nových věcí. Hlavně fotbalových. A taky se na něj mohu spolehnout, že před zápasem přinese nějakou svačinku, tak hlavně proto vedle něj sedím.
Dozvěděl jsem se, že právě takový Kuba má dost žlutých karet díky tomu, že musí hasit tvoje chyby. Chceš se k tomu nějak vyjádřit?
Tak když člověk na hřišti ví, že je za ním taková „pila“ jako Šroubi, tak si může chyby dovolit. Na něm je vidět, že ho konečně trénuje trenér s profi licencí (p.Kubata) – jediný z nás rozumí složitým prvoligovým taktickým pokynům a plní je na 100% – ten kluk to dotáhne daleko, jeho chvíle ještě přijde.
Jak těžké se stále udržovat v nejlepší formě a k tomu zvládat ještě rodinu a práci?
Nejlepší forma? To už mám za sebou. Pro mě už je motto zápasu "hlavně se nezranit". Ale je to náročné vše skloubit. Samozřejmě priorita je rodinka a práce….pak teprve zábava - kterou si ale neumím odpustit. (smích)
Některým klukům z kabiny bys mohl dělat i tátu, jak tuto generační propast zvládáš?
….kluci z kabiny, na tohle vám odpovídat nebudu.. (smích)
Kopeš už za starou gardu?
Nechtějí mi tam, prý vypadám mladě. Ale asi už začnu.
Chceš něco vzkázat do kabiny?
Děkuji Lukymu (Böhm) a Šroubimu za super dotazy a hlavně pokladníkovi (Lukáš Böhm) – jsme domluveni, že tento rozhovor zatáhne ze svého! (smích)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.