V souboji s Lužkovicemi nám v poločase nejvíc pomohl "Malotův fén", říká hráč 10. kola Zlínské 1. B třídy Tomáš Burša z SK Louky

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, podařilo se Ti dát branku proti Lužkovicím, co jí předcházelo?
Díky. Především ji předcházela, neskutečná, ale opravdu neskutečná bojovnost Tomíka Maloty. Když vyhrál čtvrtý souboj, myslel jsem, že musí dostat infarkt, ale ještě dokázal posunout balon na Peťu Janču, který mi to dal na penaltu a už šlo jenom o to trefit branku. Každopádně největší podíl bych připsal jemu. Škoda jenom, že po tomto výkonu musel střídat, jinak by myslím tento rozhovor absolvoval on.
Utkání jste ve druhé půli náležitě otočili, co rozhodlo v tomto duelu?
Kdysi jsem slyšel něco o „Fergusonově fénu“… tak tentokrát jsem zažil „Malotův fén“ o poločase a myslím, že to byl základní impulz po liknavém prvním poločase, který nám opravdu nevyšel. Pak samozřejmě pomohl rychlý gól Adama Podaného.
O víkendu hrajete ve Slavkově p/H, bude to souboj nováčků, co očekáváte od tohoto duelu?
Se Slavkovem pod Hostýnem jsme hráli v přípravě dva přáteláky. Je to fotbalový mančaft, takže pokud bude kvalitní terén očekávám dobré utkaní. Jsou trochu víc běhaví než my, tak snad ustojíme začátek, který máme slabší a bude to otevřené utkání
Jak hodnotíš dosavadní vystoupení SK Louky v 1. B třídě? Kdo je tahounem týmu?
Když se podívám na získané body, asi docela spokojenost. Trošku stabilnější výkony, hlavně při venkovních zápasech by nebyli na škodu, ale asi se ještě musíme více aklimatizovat ve vyšší soutěži. Jako hlavního tahouna bych viděl našeho kapitána Radima Mikače, to je takový náš velký mentor.
Koho favorizuješ na postup, komu podle Tebe zůstane Černý Petr?
Budu rád, když ten „Černý Petr“ nepadne na nás. Postup budu přát Slavkovu, odpadnul by nám nejdelší výjezd.
Jaká je zatím tvoje fotbalová kariéra?
Jsem rodák z Valašských Klobouk, takže první krůčky byli tam. Pak jsem si prošel zlínskou mládežnickou líhní a přes pár třetiligových a divizních štacích jsem zakotvil na Provodově, kde jsem zjistil o čem je fotbal. No a pak srdcová záležitost v Loukách, kde bych rád kariéru zakončil.
Na které trenéry ve své kariéře nejraději vzpomínáš?
Každý trenér vnese něco, proto někoho vypíchnout by bylo těžké. Možná bych zmínil Marka Kalivodu, který mi vrátil chuť k fotbalu a svojí přípravou a přístupem, ukázal naprostou profesionalitu. Vždycky rád vzpomínám i na trenéra Pučelíka, který mě vedl v mládežnické reprezentaci. Mimo jiné nesnášel simulování a razil teorii, že dokud nečouhá kost, doktor na hřiště neleze. Takových víc….
Jaké jsou tvoje další zájmy a jaké je tvoje případné zaměstnání?
Mám dvě malé dcery, které umí dát dost zabrat, zájmy jdou tím pádem stranou. Pivko po zápase pak ideální relax. Profesně jsem vystudovaný učitel tělocviku, ale v oboru nepracuju…
Se kterými spoluhráči si na hřišti nejvíc rozumíš?
Máme už delší dobu stabilní kádr, a myslím si spolu všichni dobře rozumíme. Jak lidsky, tak fotbalově.
10. Je velký rozdíl mezi Okresním přeborem a 1. B třídou?
Musím říct, že po postupu z trojky do okresu jsem rozdíl příliš nepoznal. V 1.B ten rozdíl vidím. Nevím tedy, jestli je ta soutěž rychlejší nebo já jsem pomalejší, každopádně je mnohem fotbalovější. Ale za to jsem rád. Vidím i vyšší úroveň v rozhodčích což kvituji. A tím, že skoro každý zapas je derby, to dostává další náboj…

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 18 42:13 43
2 SFK Elko Holešov B 18 54:25 36
3 FC Fryšták 18 49:30 32
4 SK Březnice 18 40:41 31
5 TJ Sokol Veselá 18 51:40 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Josef Křenek 20
2 Tomáš Janíček 20
3 Jakub Chudárek 16
4 Jan Večeřa 14
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 48 52,7% 0
3 Jiří Kadlík 45 48,4% 0
4 Ladislav Beran 44 48,9% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku