První souboj jsem s gólmanem Světlíku vyhrál, teď doufám, že se mi podaří i ten na hřišti, říká hráč kola Jan Krenauer

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, Honzo…pojďte k nám! Gratuluji k vítězství. Takový souboj o prvenství jsme tu ještě neměli! Vyhrál si o jeden jediný hlas, jaký máš pocit?
No je to krásnej ten, krásná to, já to neumím ani vyslovit. Každýmu bych to přál to, je to trošku vyšperkovaný pocit, no. (směje se) Ne teď vážně, je to fajn pocit, všem děkuji za hlasy.
Tvůj kolega z týmu, Stanislav Přívratský, v prvním rozhovoru sezóny vtipkoval, že vítězství v této anketě je jako vyhrát Ballon d'Or (Zlatý míč). Co znamená vítězství pro tebe?
Jóó, klucí z Benešova to měli vždycky trochu jinak postavené. (směje se) Ani nevím, co k tomu napsat, už jsem to vyhrál tolikrát, že to ani nějak zvlášť neberu. Samozřejmě vždy potěší, taková věc.
Byl to souboj do posledních chvil, kdo si myslíš (intuitivně), že rozhodl o tvém vítězství?
Těžko říct, jako určitě na tom má svůj podíl moje mamka, ale když jsem koukal na naše stránky FKD.D., tak to trochu zbláznil tréňa (Stefanoo), pořád podporoval a nově zveřejňoval stránky s hlasováním.
Porazili jste Vyšší Brod, byl tento zápas těžký?
Ano byl, první poločas nás jasně přehráli. Měli hodně moc standardních situací, které pro naše štěstí neskončily gólem, a to jich spoustu šancí pochytal i náš golmánek, který má teď výbornou formu. Druhý poločas už byl v naší režii.
Vstřelil si branku a na další přihrál, popiš nám obě situace…
Abych byl přesnější, u první branky jsem nebyl. Za to musím vyzvednout našeho kapitána, se kterým jsme si pak dali pěkně Zacapu, který naservíroval milimetrový bochánek za obranu Taurymu (Standovi), který zpracoval a propálil všechno, co mu stálo v cestě. Druhý gól si myslím, že byl ukázkový. Na pár dotyků se dostal míč k Růžovi, který šajtlovkou přenesl míč na druhou stranu hřiště, kde jsem číhal. Zpracoval jsem si balon, zasekl a gólman trošku projel a já dával do odkryté branky.
V sobotu přivítáte Světlík, jaký čekáš zápas? Po debaklech se Dynamo zvedlo a porazilo Lipno…
První souboj jsem s gólmanem Světlíku vyhrál, teď doufám, že se mi podaří i ten na hřišti. Čekám bojovný zápas s řadou šancí. Každý zápas je jiný, může se stát cokoliv, ale já nám věřím a doufám v zisk tří bodů.
Zatím se vám daří, jste na prvním místě, bod před duem Kájov, Horní Planá. Budete se vyhřívat na výsluní i po posledním podzimním kole?
Pevně v to věřím, jelikož už teď máme soupeře ze spodní části tabulky, ale nesmíme usnout na vavřínech. Navíc teď se utkají naši konkurenti mezi sebou, tak by mohli něco poztrácet. Poslední kolo bude hodně těžké, za prvé nepříjemný soupeř – Lipno, za druhé už bude strašná kosa, a to není pro mě.
Jaký soupeř byl z tvého pohledu prozatím nejtěžší a proti komu se ti hrálo nejlépe?
Těžko říct, rozdělil bych to spíše na tři poločasy jednotlivých zápasů. První poločasy s Malonty a s Vyšákem, které byly hodně těžké. Jsem rád, že jsme je přežili, a pak druhý poločas s Planou, která nás přehrála. Nechápu nás, máme vždy výborný jen jeden z poločasů. Nejlépe se mi hrálo asi s Frymburkem, kde jsem měl hodně prostoru.
Máš nějaký fotbalový vzor? Popřípadě jaký a proč?
Můj fotbalovým vzorem je Hulk, jen škoda, že přestoupil do Číny, kde se celkem zakopává. Je to takový buldok, který je celkem rychlý a mám kvalitní střelu. Možná také proto, že postavou vypadám trošku jako on, a to mi klucí dávají pořád sežrat i když nevím proč, držím dietu, a to jim nestačí. (směje se)
Co si představíš pod pojmem „fotbal“?
Zábava, boj, euforie a plno kamarádu.
Sdělíš nám nějakou perličku z kabiny?
Tam už jich bylo tolik, že se to nedá ani všechno vyjmenovat. Ale třeba se zeptejte Standy, jak mu chutnal tataráček. (směje se)
Máš nějaký zážitek z fotbalu, který nikdy nezapomeneš? Popřípadě jaký?
Mám, ale to už jsem v dřívějším rozhovoru zmiňoval. Je to v dorosteneckém věku, kde jsem nastupoval za SKP Č.B., kde jsme v ligovém zápase porazili Duklu Praha 1:0 a já dal jediný gól, hodně velká euforie, od té doby to šlo jenom dolů. (směje se) Jo a potom ještě jeden v krajském přeboru v Čížové, kde byly vždy velice pikantní zápasy, náš kapitán Kubajz by o tom mohl vyprávět, tam měl asi jedno z nejlepších střídání. Moc rád na to vzpomínám.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.