Napočtvrté to konečně vyšlo, hráčem kola je počátecký střelec Radim Měkuta

Do společnosti týmů Poutník ligy, které letos mají už dva vítěze sestavy kola (TJ FC Ústrašín, TJ Tatran Červená Řečice, FC Slavoj Žirovnice "B") se přidává další tým a to TJ Spartak Počátky díky vítěztsví Radima Měkuty z uplynulého víkendu. Toho jsem pro vás znovu vyzpovídal a rozhovor s ním si můžete přečíst na následujících řádcích.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
1
Čau Radime. Gratuluji k vítězství. Tohle je tvoje již čtvrtá nominace do sestavy kola Poutník ligy v této sezóně a na počtvrté to konečně vyšlo. Zdá se, že v Počátkách začali fanoušci i hráči sestavu kola, především pak nominované hráče TJ Spartaku do nejlepší jedenáctky uplynulého víkendu, konečně vnímat a na rekordní výhru Tomáše Pavlíčka jsi dalším vítězstvím nad rivalem ze Žirovnice navázal ty. Sledoval jsi průběh hlasování?
Děkuji moc. No byl jsem mile překvapen. Taktéž chci poděkovat spoluhráčům a mým kamarádům, že byly ochotní hlasovat pro mě. Vůbec jsem to nečekal že bych to mohl vyhrát. Ano, sledoval jsem to. Ze začátku to bylo vyrovnané, ale pak jsem zvítězil z přehledem (smích).
Čím to je, že hráči TJ Spartaku dostávají najednou na rozdíl od úvodu sezóny tolik hlasů a v posledních týdnech sestavě kola vládnou? Myslíš, že to způsobuje i rivalita mezi Počátkami a Žirovnicí? Obě dvě dosavadní výhry hráčů "Brkárny" znamenaly zároveň druhé místo pro zástupce "Čamrdárny".
Dobří kamarádi, který jsou ochotní dávat každou hodinu hlas, jsme prostě lepší než oni (smích). Ta rivalita je tam hodně velká. Musím ale říci, že teď jsme v sestavě kola byli po dlouhé době vyhráli.
Ty toho máš i přes svůj stále nízký fotbalový věk (22 let, pozn. redaktora), ve své fotbalové kariéře již docela hodně za sebou. Přestup z Dlouhé Vsi do Počátek, kterému z tohoto klubu předcházelo i několik hostování, k tomu ještě střídavé starty mezi Počátkami a Žirovnicí. Přibliž nám více tvé fotbalové putování. Jak jsi se z Dlouhé Vsi, hrající nyní Okresní přebor na Klatovsku dostal do Počátek?
Ano to mám. V Dlouhé Vsi začala moje fotbalová kariéra, odehrál jsem tam docela hodně zápasů. Pak jsme se přestěhovali do Počátek a tam jsem začal hrát v mladších žácích a také začal nabírat fotbalové zkušenosti.
Po devíti odehraných kolech TJ Spartaku máš na kontě 10 gólů. To je více než slušná bilance, zvlášť když vezmu v potaz, že ty gólové šance nejen zakončuješ, ale umíš je i rozehrát pro spoluhráče. Považuješ se za klíčového hráče týmu?
Ano to mám, ale bez spoluhráčů bych tolik gólů neměl. Nechtěl jsem být sobec, abych měl nejvíc gólů, protože jak znám asistenta našeho týmu, tak bych se asi nedoplatil, viď Jajdo (smích). Dá-li se to tak říct, tak asi klíčovým hráčem jsem, o to mi však nejde. Chci hlavně abychom sbírali co nejvíce bodů a umístili se s co nejlepším výkonem v horní polovině tabulky, protože v minulém roce v I.B třídě nám to šlo dost špatně.
V dalším kole Spartak Počátky vyjíždí na půdu hodně nepříjemného soupeře, TJ Tatran Červená Řečice. Co od tohoto zápasů očekáváš a jak tipuješ konečné umístění Počátek na konci sezóny?
Ano,bude to těžký soupeř, ale věřím v to, že získáme 3 body. Očekávám však vyrovnaný zápas, protože Řečice bude také chtít získat 3 body jako my.
Máš sportovní vzor, který tě žene vpřed a stále motivuje?
Lionel Messi.
A co oblíbený fotbalový klub?
Barcelona, AC Sparta Praha.
Play Station, nebo Xbox?
Play Station.
Navštěvuješ často stránky fotbalunas.cz? Co nejvíce tě na nich baví a zajímá?
Občas. Sleduju hlavně komentáře o zápasech, protože se tam člověk dost často zasměje (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
12. 10. 2017 22:55
Funkcionář, Vedení klubu - TJ Spartak Počátky | Vysočina | Pelhřimov
To je jas Radime, však tento rozhovor tě bude stát 100kč, do klubové kasy :-D :-D