Rozhovor s oporou Starého Smolivce Karlem Dražanem

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal Karel Dražan. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zaprvé bych Vám rád pogratuloval, věděl jste o své nominaci a následném vítězství?
O nominaci jsem se dozvěděl od našeho PR a o vítězství mě informovali spoluhráči, že to budu mít drahé.
Kde jste s fotbalem začínal a v kolika letech to bylo?
K fotbalu mi přivedl táta a podědil jsem i pozici na hřišti. Od malička jsme společně chodili často na hřiště, kde mě sám i trénoval. Registrovaný jsem byl vždy ve Smolivci, ale první soutěžní utkání jsme hráli za Hvožďany (sousední vesnice), kam jsme chodili do školy. V té době ještě u nás nebyla juniorská základna.
Jak se pak vyvíjela Vaše kariéra, kde všude jste hrál?
Jak jsem napsal výše, tak první fotbaly jsem hrál za Hvožďany, následně konec žákovských let za Smolivec, první rok dorostu za Nepomuk - hostování, pak návrat do Smolivce (už jsme také měli dorost) a asi od 17let jsem jezdil na fotbaly s „A“ týmem.
Po nevydařeném vstupu do sezóny jste se už poměrně zvedli a pravidelně bodujete, co se změnilo?
Celý náš problém spočívá v tom, že jsme se snad od zahájení letošní sezóny nesešli v celé sestavě. Víme o tom, že hráčů máme relativně dost, ale celkový přístup je u některých tristní. Pak dochází k tomu, že hráči kteří chodí pravidelně, tak cestují sestavou a každý zápas hrají někde jinde. To se pak těžko trenérovi skládá optimální sestava. Nicméně věřím, že si to ještě sedne a podaří se nám na podzim získat ještě nějaké body. Zatím je pro nás podzim spíše zklamáním, určitě jsme měli větší bodové ambice.
O víkendu jste se utkali s Klášterem, jaký to byl zápas?
Zápas to byl poměrně vyrovnaný, myslím, že pro diváka snad i zajímavý. Určitě byli k vidění šance na obou stranách. Škoda, že jsme vedení neudrželi do konce. Alespoň penalty jsme pro tentokrát zvládli a vezli jsme domů dva cenné body. Nakonec tedy i spokojenost.
Jak jste byl spokojen se svým výkonem? Ostatní Váš výkon velice chválili.
Něco se povedlo, trochu mě mrzí obdržený gól z trestného kopu, to se Markovi Ptáčkovi povedlo. Nicméně zákrok spoluhráče byl z mého pohledu čistý a navíc pozice trestného kopu měla být ve skutečnosti asi o dva metry jinde,ale videorozhodčího zatím nemáme, tak se s tím musíme smířit. (úsměv)
Máte nějaký zápas na který rád vzpomínáte?
Rád vzpomínám na sezónu, kdy jsme postupovali z okresu do B-třídy. V té době jsme měli opravdu skvělou partu a hráli výborný fotbal. Na podzim jsme získali 40 bodů z 39 (u nás kluci budou vědět).
Jaký je Váš největší fotbalový úspěch?
Viz. výše a třeba ještě něco přijde?
Který tým považujete za největšího aspiranta na postup?
Myslím, že není zatím vůbec rozhodnuto, do konce sezóny je ještě dost zápasů. Soutěž je poměrně vyrovnaná, neřekl bych, že je zde nějaký výraznější aspirant.
Máte nějaký fotbalový vzor?
Určitě Oliver KAHN.
Oblíbený fotbalový tým?
Nejsem žádný skalní příznivec.
Hráč kola v některých týmech musí kupovat basu piv, platit panáky nebo šoupnout něco do kasy. Čeká něco takového i Váš?
Určitě něco vymyslím, to by mi kluci neodpustili. Musím jim přeci poděkovat za hlasy a popravdě nejenom jim, ale i všem ostatním, kteří mi hlasy dali. Z našeho týmu jsem byl během 14 dnů druhý, kdo vyhrál (Martin Hrkel minulé kolo). Tak to asi budeme muset o víkendu poplatit, Martin na to asi zapomněl (úsměv). Hrajeme doma, tak doufám, že navážeme na body z Kláštera a budeme moc chvíli posedět.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.