Doufám, že nám forma vydrží a budeme prohánět Studenou až do konce sezony, říká hráč kola Marek Šenkýř

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Marku, co si tak pamatuji, tak jste se v sestavě kola ocitl poprvé a hned jste zvítězil. Jak velkou vám to udělalo radost?
Myslím, že je to už moje druhá nominace, ale až teď jsem vyhrál muže kola. Moc mě to těší, kort, když sem byl v tak kvalitní společnosti jako je Pepa Šimánek a Kuba Jaroš.
Při samotném hlasování jste přes den ztrácel, ale vše jste dohnal večer a během noci. Kde všude jste sháněl podporu?
To ano. Myslím, že celou dobu vedl někdo z Halámek, ale díky přátelům, spoluhráčům a rodině to dopadlo dobře pro mě.
Co vás to bude stát v kabině?
Už mi psal náš kapitán Ondra Schmirler a gólman Lukáš Vondrák, že to budu mít za basu piv.
Jaký byl zápas se Strmilovem?
Věděli jsme, že Strmilov je doma silný, obzvlášť v prvních poločasech, což se i potvrdilo a my prohrávali 1-0. Navíc vládlo dost větrné počasí a to hrálo domácím do karet. O poločase jsme si v kabině všechno vyříkali a do druhé poloviny jsme šli s jasným cílem otočit zápas, to se nám myslím povedlo dostatečně.
Vstřelil jste dvě branky. Popište situace naším čtenářům.
Už si ani nepamatuji, kdy naposled jsem dva góly dal. První moje branka padla po dlouhém nákopu našeho golmana, za obranu jsem utekl obráncům a vybíhajícího golmana hostí jsem přehodil. No a ta druhá byla vesměs skoro to samé, ale tentokrát náš stoper nahrával dlouhý balon na hostující půlku, tam někdo ze spoluhráčů vyhrál hlavičkový souboj, míč dopadl kousek před velké vápno, kam se snažil vyběhnout golman, ale naštěstí jsem tam byl já dřív a přehodil jsem ho podruhé.
Po 7. kolech jste na druhém místě tabulky. Jaký je to pocit?
Pro mě osobně jako novice v týmu je to moc hezký pocit jako nováček utočit na první místo. Myslím, že nás nikdo netipoval takhle vysoko, tak doufám, že nám to vydrží a budeme prohánět Studenou až do konce sezony.
Na jakém postu se vám nejlépe hraje?
Mě osobně je jedno, kde hraji, ale v Buku mě staví na post krajního záložníka, i když v J. Hradci jsem dlouhá léta hrál kraj obrany.
V kolika letech jste odstartoval vaši kariéru a jak se dále vyvíjela?
V šesti letech mě přivedl na trénink k panu Novákovi můj táta, dovolím si říct, že jeden z nejlepších hradeckých fotbalistu, co tady byl. V J. Hradci sem prošel všechny žákovské i dorostenecké kategorie a v 17 letech jsem nakoukl do mužského fotbalu pod trenérem Špačkem. Poté jsem v 18 letech odešel na půlroční hostování do Kunžaku a pak se vrátil zpět do J. Hradce, kde jsem hrál do svých 30 let většinu času pod trenérem Černochem.
Láká vás si zahrát ještě vyšší soutěž?
Určitě, jestli k tomu bude čas a příležitost, tak ano, ale v současné době se chci věnovat svým dvěma klukům. Už jsem si zahrál v J. Hradci divizi, což je podle mě dost vysoká soutěž, ale kvůli dětem a konci kariéry mého otce jsem odešel do Buku, abych si s ním ještě zahrál.
Jak trávíte svůj volný čas a jaké jsou vaše koníčky?
Když mám volný čas, tak ho trávím s ženou a dětmi, ale vzhledem k tom, že se ještě věnuji požárnímu sportu, tak je to někdy dost obtížné mít dostatek volného času.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.