Chrudimská vítězná jízda stojí dle Lukáše Kopeckého také na jednom důležitém pravidlu: Na prvním místě je vždy tým!

Jména se mění v každém týmu, nicméně v Chrudimi jdou proti proudu a na poměry třetí ligy zde sídlí stabilní kádr, kterému kvalita nechybí. Důležitým stavebním kamenem je v této sezoně sedmigólový Lukáš Kopecký. Tradiční střelec z přímých kopů v této sezoně střílí góly jiným způsobem, ale jedno pravidlo zůstává. Pro soupeře je nejlepší hráč 8. kola ČFL permanentním nebezpečím.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Při hlasování jste přeskočil několik střelců. Postřehl jste, či jste se alespoň doslech, že jste se dostal do sestavy kola?
Zjistil jsem to, protože stránky sleduji. Byl jsem překvapen, protože si myslím, že za tento zápas si zasloužil být v sestavě Jindra Kučera, který v utkání vstřelil dvě branky a další dvě připravil. Ale samozřejmě mě to potěšilo.
S Benátkami jste potvrdili roli suverénního týmu, jak se výhra rodila? Byla to těžká práce?
Tak s Benátkami to určitě lehký zápas nebyl, ale podařilo se nám vstřelit rychle dvě branky a to nám pomohlo dovést zápas do vítězného konce.
Na vás osobně je spoleh, tým táhnete v každém zápase a z postu záložníka už máte opět na svém kontě několik gólů. Stejně jako v minulých sezonách. Často se pojí k exekuci přímých kopů, je to vaše přednost, jejich zahrávání?
Měl jsem trošku horší začátek sezony, střelecky se mi moc nedařilo, ale poslední kola se to, doufám, rozjelo a půjde to tak dál. Já jsem hlavně rád, že se nám daří jako týmu, střelců se u nás objevilo víc a to je super věc, můžeme udeřit odkudkoliv. (smích) Jinak, co se týče standardních situací, tak v těch se zatím hledám a letos se mi nepodařilo vstřelit branku z přímého kopu, takže už si to jako přednost nedávám a zázraky nečekám.
Vaše bilance je přímo úchvatná. Chrudimský kádr zůstal prakticky stejný, a přesto oproti minulé sezoně vypadá výsledkově úplně jinak. Došlo při letní přípravě k nějaké změně?
Myslím si, že vše probíhalo tak, jak v každé přípravě. Příprava byla náročná a my jsme se hodně semkli jako tým. Kádr nemáme široký, ale zato skvělou partu a táhneme za jeden provaz.
Vaše kariéra je víceméně spjatá jen s Chrudimí. Měl, či máte ambice se posunout do vyšší ligy? Určitě muselo po každé sezoně přijít několik nabídek, takový záložník by se mezi profesionály určitě neztratil.
Určitě, každý hráč by měl mít ambice posunout se výš a stejně to mám i já. Motivace zkusit vyšší soutěž ve mně stále je. Ale v Chrudimi jsem spokojený, mám tu práci. Nějaké nabídky byly, ale zatím ne nic, kvůli čemu bych řekl, že to všeho nechám a jdu do toho.
Jak byste v krátkosti představil fotbalový klub z Chrudimi?
V krátkosti asi tak, že jsme takový rodinný klub s ambicemi hrát o nejvyšší příčky a zakládat si na dobrém přístupu a hlavně na prvním místě je vždy tým.
Hra o první místo je určitě hlavním cílem. Byl by postup do druhé ligy tématem pro váš klub?
Ano, chceme hrát na hoře a jdeme za tím zápas od zápasu. Jinak téma postupu je spíše na vedení. Ale za hráče si myslím, že bychom si to určitě vyzkoušet chtěli, ale soutěž je hodně dlouhá a náročná, takže uvidíme, kde se budeme pohybovat na konci.
Jaký zápas vám zůstal v paměti, na který z nich nejvíce vzpomínáte?
Tak takhle narychlo si určitě vybavím pohárový zápas se Slavií, na který přišlo spoustu diváků. Dále soutěžní zápas s Olympií, na který jsme se hodně připravovali a chtěli zápas za každou cenu vyhrát a to se povedlo, vyhráli jsme 1:0 a mě se povedlo dát branku, takže na tenhle zápas vzpomínám moc rád.
Už v sobotu na Vás čeká zápas v Dobrovici, očekáváte velký boj a ve vašem případě tradiční výhrou?
Každý tým se na nás chce připravit a připsat si náš skalp, takže nás nečeká nic lehkého. Navíc Dobrovici se daří, ale my se tam pokusíme získat tři body.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.