Jakub Kulhánek chce se svým týmem skončit po podzimu do pátého místa

V 7. kole KP zvítězil v hlasování o hráče kola kutnohorský Jakub Kulhánek, který se podílel dvěma trefami na výhře s Hvozdnicí. Jakub si na nás našel čas a odpověděl nám na pár otázek, které Vám v tomto rozhovoru přinášíme. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
1) V sestavě sedmého kola bylo celkem sedm hráčů, kteří v daném kole vstřelili dvě branky. Je pro Vás výhra o to cennější?
Pro mě je hlavně cenná výhra a pomoc týmu, v KH máme velmi mladý tým a ve svých 25 letech patřím k nejstarším hráčům na hřišti. Od začátku soutěže jsem citíl, že týmu nepomáhám, tak, jak bych měl. Měl jsem hodně defenzivních úkolů a nedařilo se mi, proti Hvozdnici jsem dostal šanci jako podhrot a i když výkon pořád určitě nebyl optimální, tak 2 proměněné šance se počítají a hlavní je, že máme 3 body.
2) V zápase s Hvozdnicí to nebyl ale jen Váš výkon, ale také skvěle zachytal brankář Petr Malý. Jak hodnotíte jeho výkon v tomto zápase?
Petra musím vyzdvihnout, je to náš stavební kámen, nejzkušenější člen naší sestavy. Má zkušenosti i z vyšších soutěží a naše defenziva stojí na jeho výkonech. Ze 4 domácích zápasů byl 3x v sestavě kola, 1x nám chyběl a to ho svěle nahradil Vojta Jeřábek, který se také dostal do sestavy kola, když chytil 4 z 5 penalt v rozstřelu s Novým Strašecím. Brankáři u nás mají vždy v pondělí vlastní trénink s bývalým brankářem Kutné Hory Mírou Vocelem a každým týdnem je na nich vidět pokrok, odvádí společně velmi kvalitní práci.
3) Váš hráčský kádr je poměrně nezkušený a složen převážně z mladých hráčů. Je v utkáních se soupeři, za které nastupují zkušení hráči, cítit nervozita v kabině?
Náš tým je velmi mladý, při zranění France a Wolfa máme v základní sestavě pouze brankáře staršího 25ti let. Ale základní osa týmu už nějaké zkušenosti během působení v divizi stihla nasbírat. Kluci si s nervozitou moc hlavu nelámou, spíš nám v kabině chybí klasický vůdce, který by pomohl, když se nám nedaří. Je pravda, že většinou každý tým v Krajském přeboru má ve svém středu zkušené hráče, to my nemáme, spoléhali jsme na Máru Wolfa, ale operované koleno ho stále nepustilo do plné zátěže. Pokud ale naši nezkušenost nahradíme nasazením, tak se v Krajském přeboru dá hrát s každým.
4) Jak jste spokojen s výsledky a s postavením v tabulce po odehraným sedmém kole?
Jsme aktuálně 7 v tabulce, jsem spokojen s výkony na domácím hřišti, ale velmi se nám nedaří na hřištích soupěřů, kde naše výkony většinou vypadají, jak když jedeme pouze na výlet. Před sezónou nám v KH moc veřejnost nevěřila a ozývaly se hlasy, že s tímto kádrem neudržíme ani Krajský přebor. Mým osobním předsevzetím je po podzimu skončit do 5. místa.
5) V dalším kole zajíždíte na hřiště Klíčan. Jaká jsou Vaše očekávání k utkání?
Ve venkovních utkáních se nám zatím bohužel velmi nedaří, podařilo se nám vyhrát jen v Poříčanech 7:5, inkasujeme také velké množství branek. Klíčany jsem zatím neměl možnost vidět hrát, ale mají stejně bodů jako my, věřím, že se nám podaří prolomit smůlu na venkovních utkání.
6) Krajský přebor má poměrně dost známých ligových fotbalistů. Chováte k těmto protějškům respekt a jak se Vám proti nim hraje?
Během svého působení v dospělém fotbale jsem na trávníku potkal pěknou řádku hráčů, co mají zkušenosti s naší nejvyšší soutěží, zahraničím, ale i reprezentací. Byl by ale nesmysl říct, že to nevnímám, vždy je to specifické nastoupit proti těmto hráčům. V kabině máme přehled a vždy si řekneme, kde a co ten kluk kopal, ale když se přijde na hříště, musíme to nechat být a veškerý respekt dát stranou.
7) Poslední posilou do Krajského přeboru získala Lhota a je to posila velkého jména. Přivedli Romana Bednáře. Nemrzí Vás, že jste utkání se Lhotou hráli hned v prvním kole a s Romanem jste se na hřišti nepotkal?
Pro nás možná velmi dobře, že Lhota neměla Romana Bednáře už od 1. kola. Pro náš mladý kádr byl vstup do soutěže velmi důležitý a Roman hned po svém prvním zápase za Lhotu ukázal jeho ohromné zkušenosti a kvalitu.
8) Je odehráno sedm kol. Po těchto kolech jsou na čele Horky a za nimi na druhým místě Libiš? Myslíte, že právě tyhle dva týmy dokáží postoupit?
Horky jsem zatím neměl možnost vidět hrát, ale slyšel jsem, že jde o kvalitní mužstvo. V Libiši mužstvo stojí na velmi zkušeném Z. Šenkeříkovi a byla vidět jeho kvalitní práce, za prvních 7. kol to byl fotbalově nejkvalitnější soupeř, na kterého jsme narazili. Na špici jsou tedy nejspíš správně právě tyto 2 mužstva, bylo by hezké se k nim připojit.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.