HRÁČ KOLA MICHAEL ŘEHÁK: Dneska jsem se vrátil z Kazachstánu a hned jsem jel na zápas

Přinášíme rozhovor s aktuálním vítězem ankety o hráče kola, Michaelem Řehákem. Poděbradský obránce se rozpovídal o ambicích klubu i posledním výjezdu na Slavii.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Mohl byste se na úvod čtenářům, kteří vás neznají, stručně představit?
Ahoj, je mi 22 let a na fotbalovém hřišti jsem obránce. Někdy krajní, jindy střední. Od dětství hraji za Poděbrady, jen dorostenecká léta jsem strávil v Kolíně.
Poslední zápas jste vyhráli 3:0. Byly Kovanice lehkým soupeřem?
To určitě ne, šlo o těžké utkání. Ztěžoval ho hlavně nekvalitní terén, který soupeři snad i prospíval, jelikož sváděl k velkému množství soubojů a v nich nejsou Kovanice vůbec špatné. První poločas jsme byli lepší, druhý na nás soupeř vlétl. Naštěstí jsme zápas zvládli, a to i díky tomu, že jsme dohrávali proti deseti.
Doma jste dosud neztratili ani bod, je to dobrou diváckou podporou?
Diváci nám jistě pomáhají, vyhecuje nás to. Mohlo by jich však chodit více, samozřejmě si většina lidí zajde raději jen na zápas A mužstva. Hlavním důvodem, proč nám to doma tak jde, je podle mě nezvykle velké hřiště prospívající naší kombinační hře.
Zatím jste v tabulce čtvrtí, pomýšlíte na postup?
O postupu jsme se vůbec nebavili, ale jdeme do každého zápasu naplno a s tím, že jej chceme vyhrát. Třeba to pak i přijde, ale nekoncentrujeme se na to, to určitě ne.
Zaujal vás v soutěži nějaký tým nebo hráč?
V prvním utkání jsem se bohužel zranil, a tak mne během pouhých tří zápasů nikdo asi zaujmout nestihl. Jsem si však vědom kvality hráčů Městce a Rožďalovic. Jako první mě napadne asi městecký Tůma.
Popište nám trochu své mužstvo
Jsme hodně mladý celek, věkový průměr může být kolem 23 let. Jen Poděbradský je o hodně starší, dá se říct, že nám dělá takového tátu. Všichni si rozumíme, trávíme spolu čas, potkáváme se na různých oslavách a podobně. Třeba největší vtipálek je určitě Tomáš Bělík.
Máte nějaký fotbalový sen?
Asi ne, klidně by se dalo říct, že jsem si ho splnil vítězstvím v této anketě o hráče kola. I když byla většina hlasů jistě od spoluhráčů.
Slyšel jsem, že jste teď byl na Slavii v Kazachstánu. Jak se Vám tam líbilo?
Sice se nevyhrálo, ale byl to skvělý zážitek. Především fanoušci vytvořili úplně jinou atmosféru, než jaká je na českých stadionech. Byla radost vidět a zažít ji. Vrátil jsem se až dnes, téměř hned jsem jel na náš zápas a nastoupil jsem do druhé půle.
Vzkázal byste na závěr něco fanouškům?
Podporujte nás a jezděte na zápasy, dokáže nás to vyhecovat. Jsme schopni vyhrát s kýmkoli, ale zároveň jsme si vědomi, že také můžeme s kýmkoli prohrát. A vy nás vždy ženete za výhrou!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.