Adam Galetka věří, že teď už ho v Kozlovicích šikanovat nebudou

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Vyhrál jsi hlasování o hráče kola, co na to říkáš? Spoluhráči mají asi radost, protože tě to možná bude něco stát, je to tak?
Samozřejmě, že jsem rád. Možná ještě víc jak já, je radši brácha, který údajně hlasoval, co mohl, takže jestli to čteš, tak díky brácho :-). Spoluhráči rádi určitě nejsou, jsou to závistiví parchanti :-))). Neééé, dělám si srandu. Určitě jsou rádi, hlavně kvůli tomu, že budu muset cvakat peníze. Už mi bylo posláno oznámení od pokladníka.
Zvolen do sestavy kola jsi byl za utkání v Petrovicích. Jaký zápas to byl z Tvého pohledu?
Popravdě jsem čekal daleko těžší zápas, i když jsou poslední. Určitě mají kvalitní fotbalisty, no, ale my máme lepší a byli jsme strašně rádi, že jsme to zvládli. Navíc jsme se na góly ani tolik nenadřeli jako v předešlých zápasech. Troufám si říct, že jsme zápas měli naprosto pod kontrolou.
Ty sám jsi dával dva góly už během necelých čtyřiceti minut prvního poločasu, tak jaké byly?
Ano přesně tak. Dali jsme do poločasu čtyři góly, což, ať je to jak chce, zamává s každým týmem a je prakticky nemožné se z toho zvednout. Vlastně všechny góly padly po křídelních akcích a ve vápně jsme byli tam, kde být máme.
Na tabulku se v Kozlovicích dívá asi vesele, a i když je teprve začátek sezóny, tak lepší vstup jste si asi nepředstavovali, viď?
Každopádně. Nijak to s klukama v šatně neprobíráme, proč jsme tam, kde jsme. Všichni to tak nějak asi v hlavách máme a víme o co hrajeme, ale my se i tak snažíme na hřišti odevzdat 120%, abychom uspěli. Navíc už spolu máme pár zápasů odehraných a myslím si, že každý ví jaký je na hřišti jeho úkol. Od začátku si za něčím jdeme a já doufám, že to bude tak pokračovat dál. A velké plus jsou naši fanoušci. Teď v Petrovicích bylo tuším kolem šedesáti našich příznivců. A tak to máme v Kozlovicích každý páteční trénink. Takže jim moc děkujeme.
Ještě prosím, představ se trochu našim čtenářům, kde jsi s fotbalem začínal a jak jsi pokračoval až nyní do Kozlovic.
S fotbalem jsem začínal v Měrovicích na Hané, kde mě v přípravce trénoval můj taťka, který mě k fotbalu i přivedl, takže hlavně v Měrovicích je moje srdíčko. Pak jsem pokračoval v Kojetíně za žáky a asi po sezoně odchod do Kroměříže. Chvíli jsem hrál i za Morkovice. No a teď s občasným krátkým odskokem jsem v Kozlovicích, už asi necelého dva a půl roku. Z mojí strany naprostá spokojenost. Doufám, že vedení a kluci to vidí stejně. Občas mě i přestanou šikanovat, tak snad ano (smích).
V Kozlovicích máte nádherný areál, jaké jsou zde podmínky pro fotbal?
Co se týče areálu, tak podmínky na divizi nadstandardní. Máme tu naprosto vše. V létě bazén, v zimě sauna s vířivkou, posilovna, tenisové kurty. Okolo areálu cyklostezky, kde v zimě běháme. Máme maséra, tréninkové hřiště. Jediné co tu možná chybí je umělka. Takže v těchto podmínkách vyhrávat musíme. I kdybychom nechtěli.
A nyní zpět k divizi. Vývoj tabulky je poněkud překvapivý. Nový Jičín je někde, kde to nikdo nečekal, Ústí je asi velké překvapení. Hranice, to nechápe nikdo. Jenže divize E je vždy taková, že každý může porazit každého a o překvapivé výsledky není nouze, co si o tom myslíš?
Nový Jičín hlavně minulou sezonu měl na hrotu Lokšu, který přestoupil do Petřkovic, takže těch jedenatřicet gólů je někde znát, pokud nepřivede adekvátní náhradu bude se trápit. Ústí je překvapení i pro mě, ale před sezonou jsme proti nim hráli a ti co tam byli ví, jak vypadal první poločas než se to prostřídalo. Každopádně se na ně těším. Hranice nevím, netuším, spíš bych tam viděl problém ve vedení, jak v hráčích, ale o tom se určitě bavit nechci, to jsou jejich starosti. My se soustředíme sami na sebe a jdeme „zápas od zápasu“.
8. kolo bude velmi zajímavé, co se týče čela tabulky. Na první místo mohou jít hned čtyři celky (Ústí, Kozlovice, FCDB, Slavičín) a i Havířov je na dostřel. Tak si prosím tipni, kdo bude po 8. kole první a proč? (Samozřejmě uvidíme, co nám s tímto kolem udělá počasí a zda se vše odehraje).
Ve fotbale může každý porazit každého. Je to kulatý a proto tak krásný. Rád bych řekl, že to budeme my v Kozlovicích a nejen po osmém kole, ale máme k tomu ještě daleko, tak jak všichni. Ale když půjdeme do každého zápasu s tím, že prohra není na pořadu dne, zvládneme porazit kohokoliv.
Adame, dík za rozhovor a přeji hodně štěstí nejen ve fotbalovém životě.
Já děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.