Fotbal mě baví, chci být prospěšný a pomáhat klukům na hřišti, říká hráč kola Miroslav Urbánek

Míra Urbánek, povoláním malíř, přezdívkou Generál (jediný nositel kapitánské pásky s vyšší hodností než kapitán). K fotbalu se vrátil loni asi po deseti letech. Má mizerná kolena a rozpadlé kopačky, pravidelně spravované izolepou (v kabině jsou uzavřeny sázky, jestli vydrží déle kolena nebo kopačky). Miluje pivo značky Gambrinus. Nikdy nezkazí žádnou srandu a po zápasech vydrží na posezeních pravidelně nejdéle (prohlašuje o sobě, že je běžec na dlouhou trať, nepije moc kořalku, Gambrinusu hodně). V zápasech velice pracovitý, podrží vepředu spoustu balónů a dělá prostor bratrům Novákům, kteří z toho těží. Je na sebe hodně přísný a když něco pokazí, sám sobě vynadá a občas si dá i facku. O víkendu byl poprvé kapitánem a role se zhostil skvěle. Podporoval celý tým a i když pečtí prohrávali o dva góly, burcoval všechny s vírou, že zápas otočí. Možná mu páska zůstane. Miláček fanoušků a hlavně moc hodný, spolehlivý kluk.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Mohl byste se několika slovy představit čtenářům, kteří Vás neznají?
Zprvu bych rád poděkoval Všem, co mi poslali hlas. Jmenuji se Mirek Urbánek, v Peči jsem druhou sezonou a mám rád humor!
Co na to pokladník? Bude Vás to něco stát?
Pokladník mi už avizoval, že mám do kasy jen za to, že jsem v sestavě kola. Když k tomu připočtu muže kola, tak se asi nedoplatím. (smích)
V Číměři jste pouze remizovali. Myslíte, že bylo na víc?
Remíza z Číměře je pro nás cenná, za druhý poločas jsme si až na posledních 10 minut, nezasloužili snad ani ten bod. Kluci z Číměře hráli suprově.
Hrál jste někdy v minulosti v jiném klubu, než v Peči? Kdo Vás k fotbalu přivedl?
V neolitu jsem hrál za žáčky pravou lavičku za TJ Centropenu Dačice. (smích) Jinak né !
Je poznat rozdíl mezi okresním přeborem a mezi III. třídou?
Po 4. kolech se těžko soudí, ale kvalita soupeřů je určitě na vyšší úrovni! I svatostánky jsou skvěle připraveny. Rozdíl dle mého názoru tedy je.
V příštím kole přivítáte Strmilov, co očekáváte od tohoto zápasu?
Tento zápas bude velice těžký a pro mě osobně i pikantní, pač trenér Strmilova je bratranec, takže mám o motivaci postaráno.
Od vašich spoluhráčů víme, že jste při zápase na sebe hodně přísný. Co pro Vás fotbal znamená?
Když spálím 1000 procentní šanci, tak si naložím pořádného kapra, v tu chvíli si nic jiného nezasloužím. Fotbal mě baví, chci byt prospěšný a pomáhat klukům na hřišti.
Teď ještě trochu něco o vás, máte nějaký oblíbený fotbalový tým nebo hráče?
Vždycky jsem plaval proti proudu, každý fandí Spartě. Můj oblíbený tým je Slávie, rád tím prudím kámoše. (smích)
Kromě fotbalu, věnujete se ještě nějakému dalšímu sportu či nějaké zajímavé aktivitě?
Hele občas se věnuji alkoholu, jinak nic zajímavého. Jo spravování kopaček mi jde, jsem v tom opravdu dobrý. Když tak přemýšlím, měl jsem se dát na dráhu švece, ale to už bych konkuroval kamarádovi a pučistovi z kabiny Petru Švecovi a bral bych mu kšefty. To by se asi zlobil. (smích)
Z kabiny uniklo, že na pozápasových posezeních pravidelně zůstáváte mezi posledními, jaký máte recept na takovou výdrž?
Pravda, jde o dlouholetou přípravu. Jak říká kamarádka: „trénink dělá hráče“. (smích)
Vzkázal byste na závěr něco fanouškům nebo spoluhráčům?
Jsme rádi, že nás podporují a i na venkovní zápasy jezdí v hojném počtu, za to jim patří opravdu velký dík. Už se těšíme na první domácí mač. Spoluhráčům bych vzkázal: Chlapi, jdeme do toho!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.