Zatím žiji pouze fotbalem, když fotbal nehraji, tak ještě působím jako fotbalový rozhodčí, říká brankář Lužkovic a hráč 7. kola Zlínské 1. B třídy skupiny B Martin Böhm

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 7. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratulace k hráči kola, proti Mladcové jsi zachytal výborný zápas, navíc jsi chytil v rozstřelu tři penalty?
Děkuji za gratulaci Vám a samozřejmě všem, kteří pro mne hlasovali. Celé mužstvo odvedlo proti favorizovanému týmu Mladcové výborný výkon. Trochu mě mrzela ztráta tří bodů v závěru, ale za předváděnou hru si Mladcová bod určitě zasloužila. Do penaltového rozstřelu jsem šel s čistou hlavou a věřil jsem si, že nějakou penaltu chytím.
Jak těžké bylo domácí víkendové utkání s favorizovanou Mladcovou?
Utkání bylo těžké nejen díky kvalitě soupeře, ale především kvůli těžkému terénu, na kterém se zápas odehrál. Celý tým předvedl bojovný výkon, který nám přinesl body.
V brance jsi nahradil Aleše Jenčeka, co tuto změnu provázelo?
Před zápasem ukázal trenér na mne. Jsem za každou příležitost v mužstvu dospělých rád. Myslím si, že se Alešovi do toho počasí, které bylo, moc asi nechtělo. Přece jenom už není nejmladší… (smích)
Právě Aleš Jenček Tě chtěl v minulém rozhovoru zdravě vyhecovat, pomohlo Ti to k lepším výkonům?
Možná trochu ano, snažím se na sobě pracovat. Trénuji především s dorostem a mám i brankářské tréninky. Věřím, že jsem schopný své výkony ještě vylepšit. Je to teprve má druhá brankářská sezona. Tak uvidíme.
Co říkáš na Vaše výsledky v podzimní části?
Naše výsledky jsou zatím nad očekávání, vzhledem k úzkému kádru a tréninkové aktivitě, myslím, že zatím můžeme být spokojeni.
V příštím kole hrajete v Kostelci u Holešova, tam to bude asi pořádná šichta?
Dá se očekávat těžký zápas, s největší pravděpodobností opět na těžkém terénu, ale pokud podáme podobný výkon jako proti Mladcové, tak věřím, že si nějaký bod domů odvezeme.
Jaké byly Tvoje hráčcké začátky, víme, že jsi i fotbalový obojživelník...
V sedmi letech jsem začal dělat první fotbalové krůčky právě v přípravce Mladcové, kde jsem následně prošel všemi žákovskými mužstvy. Od jedenácti let jsem si odskočil formou střídavých startů do žákovských mužstev Zlína. Do Lužkovic jsem přestoupil v roce 2014, když jsme se s rodiči přestěhovali do Želechovic. V té době jsem byl stále pouze hráč, který rád dával branky. Zlom nastal v roce 2016, kdy jsem začal chytat. Takže dnes dle potřeby chytám, nebo hraji. Do hry se dostanu především v dorostu v krajském přeboru, kde mám za sebe do branky kvalitní náhradu.
Jaké jsou Tvoje zájmy, co děláš a jak Tě rodina podporuje ve fotbalu?
Zatím žiji pouze fotbalem, když fotbal nehraji, tak ještě působím jako fotbalový rozhodčí. Potom už mi mnoho času na další zájmy nezbývá, i s ohledem na studium na Obchodní akademii ve Zlíně. Když se ale nějaký prostor přece jen najde, tak je to zase sport, případně dobrý film a hudba. Rodiče a sestra jsou asi mými největšími fanoušky už od mala. Většina mých zápasů se bez nich neobejde.
Koho letos favorizuješ na postup a kdo podle Tebe sestoupí?
Na postup favorizuji mužstva Veselé a Mladcové. O sestupujících je zatím po odehraném 7. kole předčasné hovořit.
Kdo je tahounem v Lužkovicích, samozřejmě kromě bývalého druholigisty Ivoše Světlíka, ten Vám asi hodně pomáhá a nejen svými výkony na hřišti!?
Jsou to především ti zkušenější hráči, ale nebudu jmenovat konkrétně. Někdo přinese do týmu rychlost a bojovnost, někdo tomu zase musí dát myšlenku. S Ivošem jde úroveň hry vždy nahoru, je to pan fotbalista. Snaží se nám pomáhat a my mladí se od něho máme co učit, což je taky pro mužstvo velké plus.
Sleduješ výkony Zlína v Evropské lize a co říkáš na pražskou Spartu s jejími posilami?
Výkony Zlína v EL samozřejmě sleduji, už je to přece jen kvalitou jiná soutěž. Ve skupině není bohužel pro nás diváky žádný atraktivní soupeř, nicméně doufám, že první bodík získaný s Tiraspolem nebude poslední. Sparta není zrovna můj oblíbený klub, ale z jejich výsledků škodolibou radost nemám. Myslím si, že nebylo moc vhodné koupit tolik zahraničních hráčů najednou.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Rozhovory






Tabulka Z Skóre B
1 TJ Sokol Tečovice 17 38:13 40
2 SFK Elko Holešov B 17 49:24 33
3 FC Fryšták 17 48:29 31
4 SK Březnice 17 40:37 31
5 TJ Sokol Veselá 17 48:35 30
Zobrazit celou tabulku

  Nejlepší střelci Góly
1 Tomáš Janíček 20
2 Josef Křenek 19
3 Jan Večeřa 14
4 Jakub Chudárek 13
5 David Dorazín 12
Zobrazit celou tabulku

Jméno ZB Ú BE
1 Radim Mudrik 60 53,6% 1
2 Libor Adamik 45 53,6% 0
3 Jiří Kadlík 42 48,8% 0
4 Ladislav Beran 39 47,0% 0
5 Tomáš Krejča 38 52,1% 0
Zobrazit celou tabulku