Cestování nám svědčí, prozrazuje Jiří Janů

Hráčem 7. kola 1.B třídy skupiny B byl zvolen Jiří Janů z Radešínské Svratky, který nám v rozhovoru mimo jiné sdělil i to, jak se jeho tým vyrovnává se šňůrou třinácti venkovních zápasů v řadě.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Jiří, gratuluji ke zvolení hráčem kola. Čeká tě nějaký příspěvek do kasy?
Já též děkuji. Ano čeká. Vypadá to na litr rumu, možná dva. Jedeme do Rantířova, tak si zpříjemníme cestu nazpátek (smích).
Jak hodnotíš zápas proti Bohdalovu?
Zápas byl vyrovnaný a bojovný. Škoda jen, že jsme nezužitkovali šance, které jsme měli. Kdyby Martin Mužátko zpracoval můj centr, tak mohlo být veseleji. Ale na druhou stranu jsme taky mohli odjíždět bez bodu, když domácí trefili v závěru tyč, takže remíza asi zasloužená.
Co čekáš od duelu na půdě vedoucího Rantířova?
V tabulce jsou první, ale my nemáme co ztratit, tak uvidíme, jak to dopadne.
Úvod soutěže tvému týmu nadmíru vyšel, když jste ve 3 zápasech získali 9 bodů. V následujících čtyřech duelech jste ale jen dvakrát remizovali. Kde hledat problém?
Ano, úvod podzimu nám vyšel skvěle. Problém je v našich neproměněných šancích, a že jich máme dost. Je potřeba na tom zapracovat.
Celý podzim netradičně hrajete na hřištích soupeře. Jak se s tím jako tým vyrovnáváte a co čekat od jara, kdy se naopak představíte 13x doma?
Jak už sem řekl, tak nemáme co ztratit a celkem se nám daří. Řekl bych nadmíru dobře a ty cesty autobusem nám i dost svědčí. Z jara mám strach, ale v zimě kvalitně potrénujeme a na jaro se dobře připravíme (smích).
Jaké máte cíle pro podzimní část sezóny?
Tak za mě pohybovat se v popředí tabulky, ale soutěž je velice vyrovnaná a můžeme prohrát i vyhrát s každým.
Poslední dobou odvádíš spolehlivé výkony. Čím to je? Máš nějaký speciální rituál před zápasem?
Nevím jestli spolehlivé, trenér by určitě řekl něco jiného. Poslední dobou se mi daří, ale hrajeme jako tým a není to o jednom člověku. Rituál nemám, ale občas si zajdu na pivko před zápasem a celkem mi to svědčí. I se mi pak lépe hraje (smích).
Prozatím funguje i vaše defenziva, která patří k nejlepším v soutěži, což v minulých sezónách nebývalo zvykem. Co se změnilo?
No podle mě se nic nezměnilo, akorát jsme se sehráli a sedí nám to. Škoda jen, že teď nebude náš pravý krajní obránce Josef Chrást, který se nechal zbytečně vyloučit v zápase s Bohdalovem. Už takhle nás moc není.
V minulých sezónách jsi hrál ve středu obrany, čas od času ve středu zálohy. Od jarní části jsi se uvelebil na levé straně defenzivy. Který post máš nejraději?
Ani mi to nějak nechybí. Na kraji obrany jsem spokojený a baví mě to tam.
Tvá rána levou nohou je mnohými považována za nebezpečnou zbraň. O tvrdosti tvé rány se přesvědčil jeden člen vašeho týmu při tréninku. Popiš nám, co se přihodilo.
Ano, říká se to. To byla nešťastná náhoda. Na tréninku jsem vystřelil a brankář B týmu Tomáš Kilián do mé rány strčil ruku a míč mu zlomil zápěstí. Ale tu střelu chytil (smích).
Koho považuješ za favorita soutěže?
Sám nevím. Soutěž je velice vyrovnaná.
Hrál jsi za jiný klub než Radešínská Svratka?
Ano, za SFK Vrchovina, ale jenom za žáky. Pak jsem rok nehrál a od 16 let jsem v Radešínské Svratce.
Prozraď nám něco o vašem trenérovi Pavlovi Křížovi?
O něm bych radši moc nemluvil. Pořád jenom řve, pořád musíme běhat a pořád se mu něco nelíbí. Ale jinak je to dobrej kluk (smích).
Kdybys měl říct jeden fotbalový moment, na který nezapomeneš, jaký by to byl ?
Asi zápas doma s Křovím, kdy jsme museli vyhrát abychom se udrželi v B třídě, ale po poločase jsme prohrávali 0:2. Nakonec jsme výsledek otočili, vyhráli 6:2 a zachránili se .
Kdo je největším vtipálkem ve svratecké kabině?
Tak nějak všichni (smích).
Kdy nebo jak jsi začal s fotbalem, kdo tě k němu přivedl?
Přivedl mě k němu otec, když mi bylo 6 let .
Čím je pro tebe vlastně fotbal?
Tak je to super hra, ale všechno je to o kolektivu, který my máme velice dobrý (smích).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.